Ένα ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο από τη BYD

Ένα δημοτικό σχολείο της Καλιφόρνια, θα διαθέτει πλέον αμιγώς σχολικό λεωφορείο από την BYD, για ακόμη πιο πράσινες καθημερινές μετακινήσεις.

Το δημοτικό σχολείο Los Olivos το συναντάμε στην κομητεία Santa Barbara της Καλιφόρνια. Γενικά, υπάρχουν ηλεκτρικά λεωφορεία σε πόλεις και κομητείες στις ΗΠΑ, όμως η BYD σημειώνει ότι το Los Olivos στοχεύει να γίνει το πρώτο δημοτικό σχολείο που διαθέτει στο στόλο του ένα αμιγώς ηλεκτρικό σχολικό λεωφορείο.

BYD: Στην Ελλάδα με τον Όμιλο Πέτρος Πετρόπουλος

Η BYD συναρμολογεί τα λεωφορεία στην Καλιφόρνια

Η BYD μπορεί να είναι από την… Κίνα, ωστόσο διαθέτει και εργοστάσιο κατασκευής λεωφορείων στο Λάνκαστερ της Καλιφόρνια. Εκεί θα γίνει και η τελική συναρμολόγηση του BYD Type A, το οποίο θα λάβει το όνομα «The Achiever». Επιπλέον, σε αυτή την εργασία θα συμβάλλουν τα μέλη της ένωσης SMART (Sheet Metal, Air, Rail and Transportation).

Ο διευθυντής του δημοτικού Los Olivos, Ray Vazquez, δήλωσε σχετικά:

«Από τότε που ξεκινήσαμε αυτή τη διαδικασία, στόχος μας ήταν να γίνουμε το πρώτο σχολείο στην κοιλάδα Santa Ynez που θα είχε έναν στόλο που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τους μαθητές μας και την κοινότητά μας, και μέσω αυτής της συνεργασίας πετύχαμε ακριβώς αυτό. Το ηλεκτρικό μας λεωφορείο θα παρέχει καθαρότερες μεταφορές και θα ωφελήσει την κοινότητά μας μειώνοντας το αποτύπωμα άνθρακα. Εκ μέρους της σχολικής περιφέρειας του Los Olivos και της κοινότητας, είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία με την BYD».

Η Sixt αγοράζει 100.000 ηλεκτρικά από την BYD

Συνεργασία με τη ChargePoint για επέκταση του δικτύου φόρτισης

Επιπλέον, εκτός από την BYD, στην υπόθεση μπαίνει και η ChargePoint. Μία δημοφιλής εταιρεία, η οποία ειδικεύεται στους σταθμούς φόρτισης. Η ChargePoint δήλωσε ότι το όφελος από την συνεργασία της με την κινέζικη εταιρεία για το σχολικό λεωφορείο, είναι μεγάλο.

Η χρήση ενός αμιγώς ηλεκτρικού σχολικού λεωφορείου, ταυτόχρονα δημιουργεί και ανάγκες φόρτισης. Προφανώς, είναι αναγκαία η κατασκευή ανάλογης υποδομής στην περιοχή ώστε να υπάρχει υπο-στήριξη για την ηλεκτροκίνηση.

Ακόμα, μέσω αυτού του έργου, το σχολείο όχι μόνο θα ηλεκτροδοτήσει τον στόλο των σχολικών λεωφορείων του, αλλά θα επεκτείνει επίσης και το δίκτυο φόρτισης. Τέλος, η εν λόγω επέκταση θα αφορά τόσο τους ιδιώτες όσο και τους επαγγελματίες.

Editorial