Ένα Land Rover Defender ίπταται κυριολεκτικά!

Η απροσεξία δύο οδηγών ήταν ικανή να κάνει αυτό το Land Rover Defender να διαγράψει μία τρελή πορεία με αρκετές… τούμπες.

Ένα βίντεο ανέβηκε σε κανάλι του YouTube, στο οποίο ένας χρήστης έχει τοποθετήσει κάμερα στο εμπρός παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Κάποια στιγμή και ενώ κινείται στον αυτοκινητόδρομο του Ορλάντο, ένας προπορευόμενος οδηγός ενός Mazda CX-5 κάνει μία κίνηση ματ.

Land Rover Defender 75th Edition: Νέα επετειακή έκδοση!

Απροσεξία ή λάθος χειρισμός; Και τα δύο!

Ο ιδιοκτήτης του Mazda CX-5 οδηγούσε στη μεσαία λωρίδα όταν τελευταία στιγμή αποφάσισε να πάρει την έξοδο του αυτοκινητοδρόμου στα δεξιά. Δεξιά από το Mazda, υπάρχει μία νταλίκα, με αποτέλεσμα ο οδηγός του CX-5 να επιταχύνει και να κόψει απότομα δεξιά.

Τη στιγμή εκείνη, ένας άλλος οδηγός ενός Land Rover Defender προσπερνούσε παράνομα τους πάντες από δεξιά, έχοντας μεγάλη ταχύτητα. Όπως ήταν αναμενόμενο όταν ο οδηγός του Defender φτάνει στο σημείο που βρίσκεται το Mazda, η σύγκρουση ήταν αναπόφευκτη. Ωστόσο, η συνέχεια ήταν ακόμη πιο… «εντυπωσιακή».

Jaguar Land Rover: Νέα εγκατάσταση με ραδιοηλεκτρικές… παρεμβολές

Η γωνία της σύγκρουσης έκανε το Defender να «πετάξει» στον αέρα, με το Mazda να λειτουργεί ως ράμπα. Το αποτέλεσμα, ήταν ότι το Defender τούμπαρε αρκετές φορές, στέλνοντας συντρίμμια παντού, όπως στις ταινίες του James Bond.

Το SUV πέταξε ακόμη και πάνω από τον τσιμεντένιο τοίχο που χώριζε τον αυτοκινητόδρομο, καταλήγοντας στην άλλη πλευρά. Ευτυχώς, στο αντίθετο ρεύμα σταμάτησαν εγκαίρως, χωρίς περισσότερες συγκρούσεις.

Παρά τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, ο οδηγός και οι επιβάτες του Defender απομακρύνθηκαν με ελαφρά τραύματα, δείχνοντας τις υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας των σύγχρονων οχημάτων.

Η Jaguar Land Rover στο δρόμο για ένα πιο «πράσινο» μέλλον!

Υψηλά επίπεδα ασφάλειας για το Land Rover Defender

Τα SUV προσφέρουν υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, λόγω της υψηλής θέσης των καθισμάτων τους. Όμως, όσο πιο ψηλό είναι ένα όχημα έχοντας παράλληλα μεγάλη απόσταση από το έδαφος, τόσο πιο υψηλό είναι το κέντρο βάρους. Μάλιστα, αυτό τα κάνει πιο επιρρεπή σε ατυχήματα ανατροπής όπως αυτό.

Ωστόσο, το πλαίσιο του Land Rover διατήρησε ανέπαφη την καμπίνα παρά το γεγονός ότι δέχθηκε πολλαπλά χτυπήματα από κάθε πλευρά. Μάλιστα, ο οδηγός και οι επιβάτες του Defender γλίτωσαν με ελαφρά τραύματα καθώς όλοι φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Για το όχημα από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο, αφού έχει εκτεταμένες ζημιές.

Τέλος, όπως λέει και ο σοφός ελληνικός λαός: «Εμείς να είμαστε καλά και τα σίδερα φτιάχνονται». Βέβαια, σε αυτή την περίπτωση, όχι πάντα…

abb_img
spot_img