Ένα Tesla Model S Plaid αφήνει πίσω 3 ιταλικά supercars!

Ferrari Enzo, Maserati MC12 και Ferrari F12 αντιμετωπίζουν ένα Tesla Model S Plaid και το αποτέλεσμα δεν ήταν με το μέρος των Ιταλίδων.

Το Tesla Model S Plaid είναι γνωστό για την εντυπωσιακή επιτάχυνσή του. Είναι ένα από τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα παραγωγής, αφού κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 2 δευτερόλεπτα.

Την ίδια στιγμή, τρία ιταλικά supercars είχαν την τύχη -ή την ατυχία- να βιώσουν τις εκπληκτικές επιδόσεις του Model S Plaid, από πρώτο χέρι. Πιο συγκεκριμένα, οι Ferrari Enzo, Maserati MC12 και Ferrari F12 έλαβαν μέρος σε μία σειρά αγώνων, που διοργάνωσε το κανάλι του Petersen Automotive Museum στο YouTube.

«Τούμπανο» το Tesla Model S στη SEMA

Για τους μη μυημένους, το Petersen Automotive Museum είναι ένα από τα μεγαλύτερα μουσεία αυτοκινήτου στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εστιάζει στην ιστορία του αυτοκινήτου και σε σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Σε ότι αφορά τον αγώνα, το Tesla Model S Plaid που συμμετείχε, έλαβε ορισμένες αναβαθμίσεις από τον βελτιωτικό οίκο για οχήματα της εταιρείας, Unplugged Performance.

Πιο αναλυτικά, το Model S-Apex απέκτησε ένα πλήρες αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα, προσαρμοσμένες αναρτήσεις και αναβαθμίσεις πέδησης ανεπτυγμένες από το Nürburgring. Επιπλέον, η εταιρεία διαμόρφωσε το εσωτερικό με τα καλύτερα υλικά.

Ένα Tesla Model S α λα… Huracan!

Οι αντίπαλοι του Tesla Model S Plaid

Στον αντίποδα έχουμε τις «Ιταλίδες», τα τρία supercar, τα οποία εκτός από την εμφάνιση γοητεύουν και με τις επιδόσεις τους. Οι Maserati MC12 και Ferrari Enzo διαθέτουν και οι δύο V12 κινητήρες 6 λίτρων, απόδοσης 620 και 650 ίππων αντίστοιχα.

Τέλος, η Ferrari F12 φέρει V12 κινητήρα 6,3 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 731 ίππους. Η τελική της ταχύτητα αγγίζει τα 340 χλμ./ώρα και της επιτρέπει να ολοκληρώσει το 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,5 δευτερόλεπτα.

Ένα Tesla Model S ήρωας της Marvel!

Δυστυχώς, οι εξαιρετικές επιδόσεις των τριών ιταλικών supercars δεν ήταν ικανές να νικήσουν το ηλεκτρικό μοντέλο στον αγώνα. Γεγονός που αποδεικνύει ότι η ηλεκτροκίνηση αν και δεν γεμίζει το μάτι σε πολλούς, είναι -αθόρυβη- δύναμη.

Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε:

abb_img
spot_img