Ένα Tesla Model X με… φυσικούς διακόπτες!

Ο ιδιοκτήτης ενός Tesla Model X δεν άντεξε τα πλήκτρα αφής εντός του αυτοκινήτου και πρόσθεσε φυσικά κουμπιά.

Ο εσωτερικός… «κόσμος» των οχημάτων της Tesla χαρακτηρίζεται από μία μίνιμαλ στοιχεία, μειώνοντας τον αριθμό των κουμπιών-πλήκτρων και των χειριστηρίων στο ελάχιστο δυνατό. Αρκετοί οδηγού εκτιμούν αυτή τη μινιμαλιστική προσέγγιση, καθώς συμφωνούν πως τα αυτοκίνητα νέας γενιάς πρέπει να είναι κάπως έτσι.

Ωστόσο, δεν είναι όλα για όλους. Υπάρχουν και εκείνοι, οι οποίοι είναι αντίθετοι σε τέτοιου είδους καινοτομίες, υποστηρίζοντας πως τα παραδοσιακά στοιχεία είναι καλύτερα και πιο χρηστικά. Έτσι, ένας κινέζος που έχει στην κατοχή του το Tesla Model X, διαφωνούσε κάθετα με τις επιλογές που προσφέρει η εταιρεία. Και για αυτόν τον λόγο, πήρε την κατάσταση στα χέρια του.

Στη φυλακή λόγω… αφόρτιστου Tesla Model X

Γέμισε με διακόπτες το Tesla Model X

Ο κινέζος ιδιοκτήτης ήθελε ένα αυτοκίνητο κλασικό, πατροπαράδοτο, να έχει τα κουμπιά του, τους διακόπτες του, τον λεβιέ ταχυτήτων κ.ο.κ. Φυσικά, η Tesla δεν τα προσφέρει όλα αυτά, καθώς έχει μία άλλη φιλοσοφία.

Έτσι, ανέλαβε δράση και εγκατέστησε ο ίδιος ένα σετ πλήρως λειτουργικών φυσικών διακοπτών, που παρέχουν ταχύτερη πρόσβαση σε ορισμένες από τις βασικές λειτουργίες του οχήματος.

Porsche 911 Turbo S vs Tesla Model X Plaid: Μάχη δύο κόσμων!

Με 12 φυσικά κουμπιά 

Σε ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στο X (πρώην Twitter), από τον λογαριασμό @ray4tesla, μπορούμε να δούμε πως το πάνελ, που είναι πάνω από την οθόνη αφής, είναι παρόμοιο με αυτό που χρησιμοποιούσε η Mercedes-Benz στα σεντάν προηγούμενη γενιάς. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το βίντεο, υπάρχουν συνολικά 12 φυσικά κουμπιά, τα οποία μοιάζουν λειτουργικά.

Ειδικότερα, κάποια από αυτά λειτουργούν ως συντομεύσεις για διάφορες λειτουργίες. Άλλα αντιστοιχούν σε απευθείας εντολές προς το αυτοκίνητο, όπως ο διακόπτης για το άνοιγμα του πορτ μπαγκάζ.

Ανάκληση 40.000 Tesla Model X και Model S

Επιπλέον, κάποιοι διακόπτες ρυθμίζουν τα μπροστινά καθίσματα, ή την αναδίπλωση των πλαϊνών καθρεπτών. Τέλος, κάποια αλλάζουν τα τραγούδια ή ραδιοφωνικούς σταθμούς. Χρήσιμο και αυτό.

Τέλος, αυτό που είναι άγνωστο είναι πόσο ακριβό είναι αυτό το mod, και φυσικά πώς προγραμματίζεται. Την απάντηση μπορεί να τη δώσει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης ή έστω όποιος γνωρίζει κινέζικα.

abb_img
spot_img