Ένας πρωτοποριακός σταθμός φόρτισης της Audi στη Νυρεμβέργη

Στις 23 Δεκεμβρίου έρχεται ο νέος σταθμός γρήγορης φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με ισχύ έως 320 kW. Ο νέος σταθμός αυτός θα είναι σε λειτουργία σε 24ώρη βάση στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης.

Η Audi εγκαινιάζει στις 23 Δεκεμβρίου τον σταθμό δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης. Στο νέο αυτό σταθμό θα υπάρχουν έξι σημεία ταυτόχρονης γρήγορης φόρτισης με ισχύ έως 320 kW και με δυνατότητα κράτησης από τον ενδιαδερόμενο. Επίσης, το VIP σαλόνι 200 τμ. με επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητας για όσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση θα προσφέρει ευχάριστη αναμονή. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό μέσω υπηρεσίας delivery ή να χρησιμοποιούν κάποιο ΑΤΜ. Επίσης, σε μία οθόνη 98 ιντσών, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να διαμορφώσουν μοντέλα της Audi ή να λάβουν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο φόρτισης του κάθε αυτοκινήτου.  Ο σταθμός αυτός θα απευθύνεται τόσο σε ευκαιριακούς χρήστες όσο και σε ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι και θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Κατασκευαστικά, ο σταθμός φόρτισης αποτελείται από μεγάλου μεγέθους κύβους που μπορούν να συνδυαστούν γρήγορα και σε διάφορα σχήματα, με δυνατότητα συναρμολόγησης σε μερικές ώρες. Στο όλο concept η Audi χρησιμοποιεί μεταχειρισμένες και επεξεργασμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, ως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας – γνωστές ως μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής που λαμβάνονται από αποσυναρμολογημένα οχήματα. Αυτό μειώνει το κόστος και την απαιτούμενη υποδομή, χωρίς την ανάγκη γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης και ακριβών μετασχηματιστών, κάτι που κάνει την υλοποίηση της Audi ιδανική για προσφορά γρήγορης φόρτισης σε σημεία όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν επαρκεί.

Audi και IONITY θα εγκαταστήσουν 5.000 νέα σημεία γρήγορης φόρτισης έως το 2025

Χάρη στη δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 2,45 MWh, ο πρωτοποριακός σταθμός φόρτισης στη Νυρεμβέργη χρειάζεται μόνο μια σύνδεση πράσινης ισχύος 200 kW στο ήδη διαθέσιμο δίκτυο χαμηλής τάσης. Τα 200 kW είναι αρκετά για τη συνεχή φόρτιση των μονάδων αποθήκευσης. Ηλιακά πάνελ στην οροφή παρέχουν επιπλέον έως και 30 kW πράσινης ενέργειας. Οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 320 kW σε έξι σημεία φόρτισης. Συνολικά, περίπου 80 οχήματα μπορούν να φορτιστούν ανά ημέρα.

Audi charging hub

Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα τις δυνατότητες του νέου αυτού πρωτοποριακού σταθμού, ένα Audi e-tron GT με δυνατότητα φόρτισης έως και 270 kW, μπορεί να φορτιστεί με αρκετή ενέργεια για αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις πέντε λεπτά. Η φόρτισή του από κατάσταση 5% στο 80%, διαρκεί περίπου 23 λεπτά.

Η χρέωση στον σταθμό γρήγορης φόρτισης της Audi, για κάποιον με συμβόλαιο υπηρεσίας φόρτισης e-tron, έχει το ίδιο κόστος ανά κιλοβατώρα, με την αντίστοιχη τιμή στο σπίτι, με ένα Wallbox. Οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να κάνουν κράτηση για μια από τις έξι θέσεις φόρτισης στην εφαρμογή myAudi. Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του οχήματος πραγματοποιείται αυτόματα μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μόλις συνδεθεί το καλώδιο φόρτισης στο όχημα.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!