Ένας πρωτοποριακός σταθμός φόρτισης από την Audi

Η Audi εγκαινιάζει στις 23 Δεκεμβρίου τον σταθμό δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων με έξι σημεία ταυτόχρονης γρήγορης φόρτισης.

Η Audi εγκαινιάζει στις 23 Δεκεμβρίου τον σταθμό δημόσιας φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης. Στο νέο αυτό σταθμό θα υπάρχουν έξι σημεία ταυτόχρονης γρήγορης φόρτισης με δυνατότητα κράτησης από τον ενδιαδερόμενο. Επίσης, το VIP σαλόνι 200 τμ. με επιπλέον υπηρεσίες συνδεσιμότητας για όσο χρόνο διαρκεί η φόρτιση θα προσφέρει ευχάριστη αναμονή. Οι πελάτες θα μπορούν να παραγγέλνουν φαγητό μέσω υπηρεσίας delivery ή να χρησιμοποιούν κάποιο ΑΤΜ. Επίσης, σε μία οθόνη 98 ιντσών, οι ενδιαφερόμενοι διαμορφώνουν μοντέλα της Audi. Λαμβάνουν πληροφορίες σχετικά με το επίπεδο φόρτισης του κάθε αυτοκινήτου.  Ο σταθμός αυτός είναι ιδανικός για ευκαιριακούς χρήστες όσο και για ιδιοκτήτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων που δεν έχουν δυνατότητα φόρτισης στο σπίτι και θα λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

. Στο όλο concept η Audi χρησιμοποιεί μεταχειρισμένες και επεξεργασμένες μπαταρίες ιόντων λιθίου, ως συστήματα αποθήκευσης ενέργειας – γνωστές ως μπαταρίες δεύτερου κύκλου ζωής που λαμβάνονται από αποσυναρμολογημένα οχήματα. Αυτό μειώνει το κόστος και την απαιτούμενη υποδομή, χωρίς την ανάγκη γραμμών ηλεκτρικής ενέργειας υψηλής τάσης. Αυτό κάνει την υλοποίηση της Audi ιδανική για προσφορά γρήγορης φόρτισης σε σημεία όπου το ηλεκτρικό δίκτυο δεν επαρκεί.

Audi και IONITY 5.000 νέα σημεία γρήγορης φόρτισης έως το 2025

Χάρη στη δυνατότητα αποθήκευσης περίπου 2,45 MWh, ο πρωτοποριακός σταθμός φόρτισης στη Νυρεμβέργη έχει μια σύνδεση πράσινης ισχύος 200 kW. Τα 200 kW είναι αρκετά για τη συνεχή φόρτιση των μονάδων αποθήκευσης. Ηλιακά πάνελ στην οροφή παρέχουν επιπλέον έως και 30 kW πράσινης ενέργειας. Οι πελάτες μπορούν να φορτίζουν ηλεκτρικά αυτοκίνητα με ισχύ έως και 320 kW σε έξι σημεία φόρτισης. Συνολικά, περίπου 80 οχήματα φορτίζουν ανά ημέρα.

Για να καταλάβουμε όμως καλύτερα τις δυνατότητες του νέου αυτού πρωτοποριακού σταθμού, ένα Audi e-tron GT με δυνατότητα φόρτισης έως και 270 kW, μπορεί να φορτιστεί με αρκετή ενέργεια για αυτονομία 100 χιλιομέτρων σε μόλις πέντε λεπτά. Η φόρτισή του από κατάσταση 5% στο 80%, διαρκεί περίπου 23 λεπτά.

Η χρέωση στον σταθμό γρήγορης φόρτισης της Audi, για κάποιον με συμβόλαιο υπηρεσίας φόρτισης e-tron, έχει το ίδιο κόστος ανά κιλοβατώρα, με την αντίστοιχη τιμή στο σπίτι, με ένα Wallbox. Οι πελάτες της εταιρείας μπορούν να κάνουν κράτηση για μια από τις έξι θέσεις φόρτισης στην εφαρμογή myAudi. Η διαδικασία ελέγχου ταυτότητας του οχήματος πραγματοποιείται αυτόματα μέσω κρυπτογραφημένης επικοινωνίας μόλις συνδεθεί το καλώδιο φόρτισης στο όχημα.

abb_img
spot_img