Εντοπίστηκε η νέα Aston Martin V12

Η Aston Martin ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το DBS με τον V12 σε ένα πραγματικό supercar πιο διακριτικό από τα DB12 και Vantage.

Ακούστε το άρθρο

Η Aston Martin ετοιμάζεται να αντικαταστήσει το DBS με τον V12 σε ένα πραγματικό supercar. Που θα είναι πιο διακριτικό από τα αδέρφια του με κινητήρα V8 DB12 και Vantage.

Νέες εικόνες του supercar, που ίσως πάρει το όνομα Vanquish, αποκαλύπτουν ότι βασίζεται στο DB12 αλλά με εξωτερικές αλλαγές. Πολλές από τις οποίες αποκαλύπτουν μεγαλύτερη ισχύ. Όπως οι νέοι, τεράστιοι αεραγωγοί στο καπό για να ψύχουν τον 12-κύλινδρο κινητήρα.

Τί έχει η καμουφλαρισμένη Aston Martin;

Στο πίσω μέρος υπάρχει ένας μεγαλύτερος διαχύτης για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης. Και οι δύο απολήξεις της εξάτμισης έχουν γίνει τέσσερις, σημάδι περισσότερων κυλίνδρων στον κινητήρα. Κάτι παρόμοιο είχαμε δει στο τελευταίο DBS 770, όπου η ισχύς του V12 ήταν στους 769 ίππους. Το καμουφλαρισμένο μοντέλο μπορεί όμως να έχει ακόμη περισσότερη ισχύ για να αντιμετωπίσει τον αντικαταστάτη του Ferrari 812 Superfast. Που πιθανώς θα έχει περίπου 811 ίππους. Αλλά ακόμη δεν γνωρίζουμε εάν η Aston θα έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα των 5,2 λίτρων του προηγούμενου αυτοκινήτου. Οποιαδήποτε αύξηση ισχύος θα συνοδευτεί πιθανότατα από πλήρη αναβάθμιση του σασί.

Παρά το γεγονός ότι ο διάδοχος του DBS είναι προφανώς βασισμένος στο DB12, θα είναι «εντελώς διαφορετικός» τόσο από το DB12 όσο και από το νέο Vantage. Αυτό δήλωσε ο επικεφαλής του δημιουργικού τμήματος της Aston Martin, Marek Reichman, στο Autocar.

Όσον αφορά το όνομα του νέου supercar, ο διευθυντής προϊόντων και marketing, Alex Long, σημείωσε ότι τα μοντέλα «DB» τείνουν να είναι στο μέσο της γκάμας. Υποδηλώνοντας ότι τα σημαντικά μοντέλα, όπως αυτό, αξίζουν ένα όνομα που αρχίζει με V (όπως τα Valhalla και Valkyrie). Έτσι το Autocar θεωρεί ότι ίσως έχουμε μια αναβίωση του ονόματος Vanquish.

Aston Martin: Το πρώτο ηλεκτρικό μέσω… κρατικής επιχορήγησης

 

Τί λέει η μάρκα για το μοντέλο;

Δεν έχει γίνει καμία επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον του DBS, η παραγωγή του οποίου σταμάτησε την περασμένη χρονιά με την έκδοση 770 Ultimate. Αλλά ο Long είπε ότι η μάρκα «θα έχει πάντα μια ναυαρχίδα». Και πρόσθεσε: «Η εστίαση στην απόδοση είναι σημαντική. Ιστορικά, είμαστε μια μάρκα επιδόσεων και πολυτελείας. Εκεί επιστρέφουμε πάντα».

Καθοριστικό για την επιθυμία της Aston Martin να εδραιωθεί ως κατασκευαστής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας είναι κάθε μοντέλο να έχει το δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα. Και ξεχωριστές δυνατότητες.

Ο Long τόνισε επίσης ότι οι V12 κινητήρες είναι «συνώνυμοι» με την Aston Martin. «Οι άνθρωποι ακόμα αγαπούν τους 12κύλινδρους κινητήρες» είπε. Όσο και αν συνεχίζει η επανάσταση της ηλεκτροκίνησης, ένας τέτοιος κινητήρας έχει διαφορετική χρήση και ακόμα μεγαλύτερη συναισθηματική σύνδεση με τους πελάτες της.

Περιμένουμε από την Aston Martin να αποκαλύψει το διάδοχο του DBS αυτό το καλοκαίρι. Πιθανώς στην εβδομάδα αυτοκινήτου του Monterey τον Αύγουστο. Εκεί που τα προηγούμενα χρόνια αποκάλυψε τη Valhalla, το DBR22 και το Valkyrie Spider.

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img