Επισφραγίστηκε η μεγάλη «πράσινη» επένδυση της VW για την ηλεκτροκίνηση στην Αστυπάλαια

Με κάθε επισημότητα, επικυρώθηκε σήμερα η μεγάλη «πράσινη» επένδυση της Volkswagen στην Αστυπάλαια.

Το project με επενδύσεις συνολικού ύψους 30 εκατομμυρίων ευρώ, θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε «πράσινο νησί», όπου θα κυριαρχεί η ηλεκτροκίνηση.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της VW Χέρμπερτ Ντις ανακοίνωσαν την επένδυση της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην Αστυπάλαια, που θα συνοδευτεί και με σχέδια εγκατάστασης συστημάτων ΑΠΕ και αποθήκευσης ενέργειας.

Το project, στο οποίο θα συμμετέχει και η δημοτική αρχή της Αστυπάλαιας, προβλέπει την αντικατάσταση όλων των οχημάτων στο νησί με αντίστοιχα ηλεκτρικά, καθώς και την εγκατάσταση σταθμών φόρτισης τους.

Επίσης, θα δοθούν επιπλέον κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτροκίνητου οχήματος από τους κατοίκους της Αστυπάλαιας.

Συγκεκριμένα, το ύψος της επιδότησης θα φτάνει τα 12.000 ευρώ, ενώ η VW θα διαθέσει στους κατοίκους του νησιού τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα της σε τιμές κόστους.

Επιπρόσθετα, θα ακολουθήσουν και άλλες πρότυπες ενέργειες αντιμετώπισης βασικών περιβαλλοντικών ζητημάτων, όπως είναι η διαχείριση των απορριμμάτων.

Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν και οι αρμόδιοι υπουργοί που συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της συμφωνίας: ο υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, αντίστοιχα, ο υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Χατζηδάκης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υπουργός Υποδομών & Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, και η γενική γραμματέας Ενέργειας & Ορυκτών Πρώτων Υλών Αλεξάνδρα Σδούκου.

Editorial