Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην Ελλάδα (τιμές)

Ο Όμιλος Σφακιανάκη έφερε στην Ελλάδα την μάρκα BYD. Η επίσημη εκδήλωση έλαβε μέρος στο επιβλητικό περιστύλιο του Ζαππείου.

Ακούστε το άρθρο

Ο Όμιλος Σφακιανάκη έφερε στην Ελλάδα την μάρκα BYD, τον κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας. Η επίσημη εκδήλωση έλαβε μέρος στο επιβλητικό περιστύλιο του Ζαππείου.

Η ΒΥD (Build Your Dreams), παγκοσμίως γνωστή για την τεχνογνωσία της στην ανάπτυξη μπαταριών ισχύος. Kαι την καινοτομία στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες για ένα πιο βιώσιμο μέλλον, έχει όραμα. Τη μείωση της θερμοκρασίας της Γης κατά 1°C. Έτσι φέρνει στο ελληνικό κοινό την ευρεία γκάμα των ηλεκτρικών και Plug-In Hybrid αυτοκινήτων της. Εφοδιασμένων με προηγμένη τεχνολογία, ελκυστική σχεδίαση και κορυφαία ενεργητική και παθητική ασφάλεια.

Τα δύο πρώτα μοντέλα της BYD στη χώρα μας από τον Όμιλο Σφακιανάκη, είναι το compact μικρομεσαίο BYD ATTO 3 (C-SUV) και το πολυτελές BYD SEAL (D-Sedan). Και θα ακολουθήσει το μικρομεσαίο πόλης BYD DOLPHIN (C-Hatchback). Και το ΒΥD SEAL U (D-SUV), το οποίο θα είναι διαθέσιμο τόσο ως αμιγώς ηλεκτρικό και Plug-In Ηybrid.

Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην Ελλάδα

Στο Ζάππειο η BYD

Τα αποκαλυπτήριά τους έγιναν σε εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο, ένα χώρο με έντονο συμβολισμό και ιστορική αξία για την Ελλάδα. Αυτή τη σημαντική στιγμή για τον Όμιλο Σφακιανάκη, τίμησαν με την παρουσία τους προσωπικότητες από τον πολιτικό, δημοσιογραφικό και επιχειρηματικό κόσμο, καθώς φυσικά και κορυφαία στελέχη από την ΒΥD Eυrope.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η δημοσιογράφος και Master of Ceremony, κα Εύη Φραγκάκη καλωσόρισε τους καλεσμένους και μίλησε για τη στρατηγική βιωσιμότητας της ΒΥD και του Ομίλου Σφακιανάκη. Εν συνεχεία, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Σφακιανάκη, κος Σταύρος Π. Τάκη, παρουσίασε τη στρατηγική του ομίλου και το όραμα της επόμενης ημέρας. Και αποκάλυψε τη νέα εταιρική ταυτότητα του ομίλου, σε συνέχεια μίας μακροχρόνιας και δυναμικής πορείας.

Ο κος Σταύρος Π. Τάκη ανέφερε : «Ο Όμιλος Σφακιανάκη, με 65 χρόνια εμπειρίας, αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της σύγχρονης αυτοκινητιστικής ιστορίας της Ελλάδας. Το εμπνευσμένο όραμα, η ξεκάθαρη στρατηγική, οι επενδύσεις που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό μας, συντελούν στην επιτυχία του Ομίλου. Έχουμε την τιμή, να καλωσορίσουμε στη μεγάλη οικογένεια του Ομίλου Σφακιανάκη τον κορυφαίο κατασκευαστή οχημάτων Νέας Ενέργειας στον κόσμο, τη BYD, και μαζί να οδηγήσουμε τις εξελίξεις για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και στην Ελλάδα».

Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην Ελλάδα

Καλωσορίζοντας την BYD

Aπό την πλευρά της BYD, o κος Michael Shu, Managing Director BYD Europe, καλωσόρισε τον Όμιλο Σφακιανάκη στην οικογένεια της BYD: «Πρόκειται για το πρώτο εθνικό λανσάρισμα της BYD στην Ευρώπη για τη εφετινή χρονιά, καθιστώντας τη συνεργασία μας με τον Όμιλο Σφακιανάκη στην Ελλάδα ιδιαίτερα σημαντική. Μοιραζόμαστε ένα κοινό όραμα και μία αμοιβαία δέσμευση να εμπνεύσουμε και να προωθήσουμε τη βιώσιμη κινητικότητα με μια καινοτόμο και ευρεία γκάμα προϊόντων που προσφέρει πολλαπλές επιλογές κορυφαίας τεχνολογίας και εξοπλισμού. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτρική κινητικότητα πιο προσιτή σε περισσότερους καταναλωτές. Και με τον συνεργάτη μας, τον Όμιλο Σφακιανάκη, έχουμε αφοσίωση στις πολύ υψηλού επιπέδου υπηρεσίες πωλήσεων και after sales στους Έλληνες καταναλωτές».

Δείτε ακόμα: BYD: Ήρθε στην Ελλάδα

 

 Αποκαλύπτοντας τo μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Τα δύο πρώτα μοντέλα που ενσαρκώνουν το όραμα της BYD για ένα βιώσιμο μέλλον και είναι ήδη διαθέσιμα στην Ελλάδα, είναι τα εξής:

BYD ATTO 3: Ένα ευρύχωρο και δυναμικό ηλεκτρικό SUV κατηγορίας C. Με υψηλές επιδόσεις, άνεση και τεχνολογία, που προσφέρουν τα συστήματα ασφάλειας και πολυμέσων. Η τιμή του Atto 3 αρχίζει από τα  37.990 ευρώ (χωρίς το όφελος κρατικής επιδότησης).

BYD SEAL: Ένα δυναμικό sport sedan κατηγορίας D, με ελκυστική σχεδίαση. Ιδανικό για τους οδηγούς που θέλουν την πολυτέλεια και το στιλ στην καθημερινή ηλεκτρική μετακίνησή τους. Το SEAL ήταν μεταξύ των φιναλίστ στην ψηφοφορία για το «European Car of the Year 2024». Ενώ διεκδικεί τον τίτλο στο «World Car Awards 2024». Η τιμή του αρχίζει από τις 45.990 ευρώ (χωρίς το όφελος κρατικής επιδότησης).

Τα μοντέλα της BYD έχουν την καινοτόμα τεχνολογία μπαταριών, Blade Battery. Η οποία φέρνει την επανάσταση στους τομείς της ασφάλειας, της ανθεκτικότητας και της απόδοσης. Βασικά χαρακτηριστικά της μπαταρίας είναι ότι δεν χρησιμοποιεί κοβάλτιο, αποτελεί δομικό μέρος του αυτοκινήτου και έχει υποβληθεί με επιτυχία στις πιο σκληρές δοκιμές παθητικής ασφάλειας. Όπως το Nail Penetration Test.

Το 2023, οι ετήσιες πωλήσεις οχημάτων Νέας Ενέργειας της BYD ξεπέρασαν τα 3 εκατομμύρια μονάδες. Υπογραμμίζοντας τη θέση της ως παγκόσμιου ηγέτη των πωλήσεων NEV. Από την είσοδό της στην ευρωπαϊκή αγορά επιβατικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο του 2022, η BYD έχει συνεργαστεί με τοπικούς συνεργάτες. Και έχει εγκαινιάσει πάνω από 250 καταστήματα σε 20 χώρες στην Ευρώπη.

Επίσημο ντεμπούτο της BYD στην Ελλάδα

Ένα πανελλαδικό δίκτυο εκθέσεων και service

Τα δύο πρώτα καταστήματα BYD είναι στην Αθήνα (Λ. Κηφισίας 57, Μαρούσι και Λ. Αθηνών 173 & Λ. Κηφισού). Εκεί θα δούμε από κοντά τα ηλεκτρικά BYD ATTO 3 και BYD SEAL.

Ο Όμιλος Σφακιανάκη στοχεύει στην ικανοποίηση του πελάτη και τη διασφάλιση του υψηλού επίπεδου υπηρεσιών. Έτσι έχει σχεδιάσει και υλοποιεί την επέκταση τόσο του δικτύου λιανικής του Ομίλου. Όσο και του δικτύου εξουσιοδοτημένων συνεργατών σε όλη την Ελλάδα. Προσφέροντας πάντα κορυφαίες υπηρεσίες εξυπηρέτησης στην πώληση και το after sales.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img