Το ηλεκτρικό Audi R8 έρχεται με 700 ίππους!

Το Audi R8 μετατρέπεται σε ηλεκτρικό και θα αποτελέσει βασικό πρωταγωνιστή του ηλεκτρικού μέλλοντος της εταιρείας.

Η νέα γενιά του Audi R8 θα είναι εντελώς διαφορετική. Μάλιστα, η γερμανική φίρμα ετοιμάζει έναν αμιγώς ηλεκτρικό διάδοχο του δημοφιλούς supercar. Το νέο μοντέλο το οποίο σχεδίασε η Audi Sport, θα διαθέτει πλέον ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες το αμιγώς ηλεκτρικό R8 θα κάνει το ντεμπούτο του στα μέσα της δεκαετίας που διανύουμε.

Αudi R8 vs Αudi RS Q e-tron: Δαυίδ εναντίον Γολιάθ!

Με αυτονομία 485 χιλιομέτρων το ηλεκτρικό Audi R8 

Το ηλεκτρικό Αudi R8 θα έχει αρκετές ομοιότητες σχεδιαστικά με το μοντέλο που πρωτογνωρίσαμε το 2006. Δηλαδή: δίθυρο αμάξωμα, δύο θέσεις στην καμπίνα και εντυπωσιακές επιδόσεις. Επιπλέον, θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SSP Sport της Porsche.

Ακόμη, η ηλεκτρική έκδοση του μοντέλου θα έχει κίνηση και στους 4 τροχούς και απόδοση 650-700 ίππων. Τέλος, θα φέρει μία μπαταρία 95 kWh, η οποία θα του προσφέρει αυτονομία 485 χιλιομέτρων.

Το teaser του Audi Activesphere μας εξάπτει τη φαντασία!

Παράλληλα, η ηλεκτρική έκδοση του Audi R8 αναμένεται στα μισά της δεκαετίας που διανύουμε και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει διαφορετικό όνομα. Μάλιστα, η εταιρεία θα κατασκευάζει τη νέα έκδοση στο εργοστάσιο Bollinger Hofe, όπου λαμβάνει η χώρα η συναρμολόγηση του συμβατικού R8. Τέλος, οι μηχανικοί θα συνεχίσουν να κατασκευάζουν το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκινήτου στο… χέρι.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!