Έρχεται το πιο μικρό ηλεκτρικό Skoda

Η Skoda θα αποκαλύψει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που είναι το «αδερφό»  των Cupra Raval και Volkswagen ID 2.

Ακούστε το άρθρο

Η Skoda θα αποκαλύψει ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο που θα βρεθεί στην βάση της γκάμας της. Και θα είναι το «αδερφό» μοντέλο των επερχόμενων Cupra Raval και Volkswagen ID 2.

Η τσεχική μάρκα επιβεβαίωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι θα παρουσιάσει ένα νέο αυτοκίνητο. Αυτό θα γίνει την Παρασκευή, κατά την ετήσια συνέντευξη Τύπου της Skoda. Μάλιστα κυκλοφόρησε ένα βίντεο μικρής διάρκειας. Το αυτοκίνητο στο βίντεο μοιάζει με το μικρό SUV μοντέλο που η Skoda παρουσίασε τον περασμένο Απρίλιο. Το οποίο δεν ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικό αλλά άφηνε να φανεί η νέα ταυτότητα της μάρκας, Modern Solid.

Και τα δύο αυτοκίνητα έχουν ένα παρόμοια κυρτό εμπρός μέρος, την πτυχή του καπό και το σήμα της μάρκας τοποθετημένο στο ίδιο σημείο. Έτσι μάλλον το νέο concept είναι μια εξέλιξη του προηγούμενου που είδαμε το 2023.

Δείτε ακόμα: Skoda: Νέο ηλεκτρικό έρχεται τον Μάρτιο

Τί περιμένουμε από το νέο ηλεκτρικό μοντέλο

Το αυτοκίνητο της Skoda πιθανότατα θα προσφέρει μια πιο “εκτός δρόμου” πρόταση από το Raval ή το ID 2. Αλλά πάντα με βάση την νέα, εισαγωγική στη γκάμα, πλατφόρμα MEB του Ομίλου Volkswagen. Η εταιρεία πρόσθεσε ότι θα έχει περίπου 460 λίτρα χώρου αποσκευών, παρόμοια δηλαδή με το σημερινό οικογενειακό hatchback Skoda Scala οικογενειακό hatchback.

Έρχεται το πιο μικρό ηλεκτρικό Skoda

Το προηγούμενο πρωτότυπο ID 2all της Volkswagen έδινε μια ιδέα για τις τεχνικές προδιαγραφές των αδελφών του. Η Volkswagen ανέφερε ότι θα μπορούσε να έχει δύο μεγέθη μπαταρίας, 38kWh και 56kWh. Με το δεύτερο να παρέχει αυτονομία περίπου 450 χιλιόμετρα. Ο κινητήρας του ID 2all που ήταν στον εμπρός άξονα, έλεγαν ότι μπορούσε να επιταχύνει από στάση στα 97 χλμ./ώρα (0-62 μίλια την ώρα) σε λιγότερα από 7 δευτερόλεπτα. Ενώ η μέγιστη ταχύτητα του ήταν τα 160 χλμ./ώρα.

Η προσιτότητα στην τιμή είναι το κλειδί για την επιτυχία του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Skoda. Η μάρκα είχε προηγουμένως δηλώσει ότι στοχεύει σε μια αρχική τιμή περίπου 25.000 ευρώ «για να κάνει την ηλεκτρική κινητικότητα προσιτή».

Επομένως, είναι πιθανό ότι η Skoda θα χρησιμοποιήσει ένα λιγότερο ισχυρό κινητήρα από τα «αδελφά μοντέλα».

Πηγή: autocar.co.uk

abb_img