Έρχονται οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Mercedes-Benz!

Η Mercedes-Benz σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία τους 3 πρώτους σταθμούς φόρτισης με ταχυφορτιστές, τον ερχόμενο Οκτώβριο.

H Mercedes-Benz θέλει να διευκολύνει τους οδηγούς των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων και όχι μόνο, στο να απολαμβάνουν αξιόπιστες υπηρεσίες φόρτισης. Σε αυτό το πλαίσιο, η γερμανική εταιρεία επένδυσε στη δημιουργία του δικού της δικτύου φόρτισης υψηλής ισχύος. Πιο συγκεκριμένα, η μάρκα ανακοίνωσε ότι θα ανοίξει τους πρώτους σταθμούς με γρήγορους φορτιστές, κάνοντας έτσι το πρώτο βήμα για επέκταση της υποδομής φόρτισης.

Οι σταθμοί θα ανοίξουν τον ερχόμενο Οκτώβριο σε Ατλάντα (ΗΠΑ), Τσενγντού (Κίνα) και στο Μανχάιμ (Γερμανία). Η Mercedes-Benz εκτίμησε ότι θα μπορούσε να ανοίξει περίπου 400 κόμβους φόρτισης μέχρι το 2027, με περίπου 6 θέσεις ο καθένας, σε συνεργασία με έμπιστους αντιπροσώπους.

Test Drive || Δοκιμάζουμε την αναβαθμισμένη Mercedes-Benz A200

Οι νέοι σταθμοί με την ονομασία Mercedes-Benz Charging Hubs

Οι φορτιστές θα έχουν την ονομασία Mercedes-Benz Charging Hubs και θα προσφέρουν ρυθμό φόρτισης έως και 400 kW. Επίσης, τα βύσματα που διαθέτουν είναι CCS1, CCS2, NACS και GB/T. Στη Βόρεια Αμερική, οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους μόνο τις θύρες CCS1 και NACS.

Οι σταθμοί θα είναι σε κεντρικά σημεία κυκλοφορίας και επιλεγμένες αντιπροσωπείες της εταιρείας, ενώ θα προσφέρουν διάφορες ανέσεις στους πελάτες. Όπως για παράδειγμα αναψυκτικά, σνακ, ακόμη και προϊόντα περιποίησης.

Η Mercedes-Benz υιοθετεί τη θύρα φόρτισης της Tesla

Έρχονται οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Mercedes-Benz!

Κάμερες ασφαλείας και… ηλιακούς συλλέκτες

Επιπλέον, θα έχουν κάμερες παρακολούθησης, ενώ σε ορισμένα σημεία, θα υπάρχουν έξυπνοι πόλοι φωτισμού. Εκτός από κατάλληλο φωτισμό θα προσφέρουν και λειτουργικά στοιχεία LED με σημαντικές πληροφορίες. Όπως είναι η διαθεσιμότητα των φορτιστών και η κατάσταση φόρτισης του οχήματος.

Τέλος, ορισμένοι σταθμοί φόρτισης ισχύος είναι πιθανό να διαθέτουν στέγαστρα με ηλιακούς συλλέκτες στην κορυφή τους. Η μάρκα λέει ότι θα παρέχει στους πελάτες «πράσινη ενέργεια» όπου είναι εφικτό, μέσω ειδικών συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας.

Νέα Mercedes-Benz CLE: Η coupe όψη της πολυτέλειας

Έρχονται οι πρώτοι ταχυφορτιστές της Mercedes-Benz!

Οι ταχυφορτιστές της Mercedes-Benz είναι για όλους

Να τονίσουμε ότι το δίκτυο φόρτισης δεν θα είναι ανοικτό μόνο για τα μοντέλα της εταιρείας, αλλά όλες τις μάρκες. Ωστόσο, οι ιδιοκτήτες ηλεκτρικών Mercedes-Benz θα απολαμβάνουν ειδικά προνόμια, όπως η δυνατότητα κράτησης σημείου φόρτισης μέσω της υπηρεσίας Mercedes-Benz me Charge.

Ακόμη, το δίκτυο θα ενσωματωθεί στα περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια σημεία φόρτισης, στα οποία έχουν ήδη πρόσβαση οι χρήστες παγκοσμίως. Με τη βοήθεια του Navigation, οι σταθμοί φόρτισης θα δείχνουν τον καλύτερο τρόπο φόρτισης.

Mercedes-Benz Vision One-Eleven: Η ηλεκτρική αναγέννηση της C 111

Για να κάνουν την εμπειρία φόρτισης ακόμη πιο άνετη, οι σταθμοί φόρτισης θα προσφέρουν πρόσθετες λειτουργίες άνεσης, όπως Plug & Charge.

Τέλος, η Mercedes-Benz στοχεύει να επεκτείνει περαιτέρω το παγκόσμιο δίκτυο φόρτισης με περισσότερους από 2.000 φορτιστές, μέχρι το τέλος του 2024. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να δημιουργηθούν περισσότεροι από 2.000 κόμβοι φόρτισης με περισσότερους από 10.000 φορτιστές, μέχρι το τέλος της δεκαετίας.

Editorial