Ετοιμάζεται έκδοση station του MG 4

Μια έκδοση station του ηλεκτρικού MG 4 έρχεται αργότερα μέσα στο έτος ως αντικαταστάτης του γερασμένου MG 5 station.

Ακούστε το άρθρο

Μια έκδοση station του ηλεκτρικού MG 4 έρχεται αργότερα μέσα στο έτος ως αντικαταστάτης του γερασμένου MG 5 station.

Το MG 5 κυκλοφόρησε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2020, αλλά βασίζεται στο κινεζικό μοντέλο Roewe i5. Το οποίο χρονολογείται από το 2017, οπότε είναι πλέον σε ηλικία…σύνταξης.

Η MG έχει επιβεβαιώσει ότι η νέα της αρχιτεκτονική Modular Scalable, ειδική για ηλεκτρικά οχήματα, που χρησιμοποιήθηκε πρώτα στο 4, θα εισαχθεί σε όλη τη γκάμα. Καθώς αντικαθιστά την πρώτη γενιά των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Και σε αυτό το πλαίσιο μια έκδοση station wagon του 4 φαίνεται να είναι ένας πιο λογικός και οικονομικός διάδοχος του 5. Από ότι ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο.

Η μετάβαση στη νέα αρχιτεκτονική θα δώσει στο νέο MG 5 κίνηση στους πίσω, αντί των εμπρός τροχών. Και βελτιωμένα στοιχεία απόδοσης σε όλα τα επίπεδα.

Το σημερινό MG 5 επιτυγχάνει από στάση στα 97 χλμ./ώρα (0-62 μίλια την ώρα) σε 8 δευτερόλεπτα. Έχει αυτονομία 344 χιλιόμετρα και μπορεί να φορτίσει στα 50kW. Από την άλλη, το ενός κινητήρα MG 4 μπορεί να επιταχύνει από στάση στα 97 χλμ./ώρα (0-62 μίλια την ώρα) σε 6,1 δευτερόλεπτα. Ενώ έχει μέγιστη αυτονομία 520 χλμ./ώρα και μέγιστη ταχύτητα φόρτισης στα 150kW. Επιπλέον, αντίθετα με το 5, είναι διαθέσιμο και με δύο κινητήρες και τεράστια ισχύ 435 ίππων. Περιμένουμε να δούμε αν η νέα station έκδοση θα έχει την ίδια ιπποδύναμη.

MG Motor: Ένα φθηνό ηλεκτρικό στον ορίζοντα (;)

 

Ο Carl Gotham, διευθυντής σχεδιασμού στο ευρωπαϊκό κέντρο της MG στο Λονδίνο, είπε ότι η επόμενη γενιά MG 5 και τα crossover ZS και HS θα γίνουν πιο τολμηρά και πιο  τεχνολογικά προηγμένα από τους προκατόχους τους. Χωρίς όμως να πηγαίνουν προς μια πιο premium κατεύθυνση.

«Μερικά από τα προϊόντα πλησιάζουν στο τέλος της ζωής τους» είπε. «Και είμαστε σε μια πολύ ισχυρή θέση, ιδιαίτερα στα 100 χρόνια, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά με αυτά τα νέα προϊόντα. Να ανανεώσουμε την τεχνολογία και την  εικόνα τους, αλλά να τα κάνουμε ακόμα πιο προσιτά. Δεν θέλουμε να απομονώσουμε κανέναν από τη μάρκα. Αυτό είναι πραγματικά το πλεονέκτημα της MG. Πάντα ήταν μια μάρκα προσιτή στους καθημερινούς ανθρώπους.»

Πηγή: autocar.co.uk

 

abb_img