Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

Μεριμνούν καθημερινά, μέρα-νύχτα, για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου. Αξίζουν την προσοχή όλων μας.

Ακούστε το άρθρο

Στις 20 Ιουνίου 2024 γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων, οι οποίοι μεριμνούν καθημερινά, μέρα-νύχτα, για την ασφάλεια οδηγών και επιβατών, σε συνθήκες υψηλού κινδύνου.

Όπως επισημαίνεται, «το δίκτυο Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων των μελών της HELLASTRON προσφέρει ασφαλή οδική πρόσβαση σε κάθε γωνιά της ηπειρωτικής Ελλάδας στηρίζοντας την οικονομική ανάπτυξη και απασχολεί πάνω από 6.000 εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι πεδίου είναι κυρίως πληρώματα οχημάτων περιπόλων οδικής ασφάλειας, ομάδες εργασίας αρμόδιες για τη συντήρηση και λειτουργία των υποδομών καθώς και εργαζόμενοι των εμπλεκόμενων αρμόδιων φορέων όπως αστυνομικοί, πυροσβέστες, διασώστες κ.λπ.

Αντιμετωπίζουν συμβάντα και ατυχήματα, φροντίζουν για την καθαριότητα του δρόμου, ελέγχουν, επισκευάζουν και βελτιώνουν την υποδομή.

Γι’ αυτό, όπου και όταν βλέπουμε φάρους περιπολικών, φωτεινά βέλη που αναβοσβήνουν, κώνους στο οδόστρωμα, κίτρινα ή πορτοκαλί γιλέκα, κόβουμε αμέσως ταχύτητα, αυξάνουμε την προσοχή και τη συγκέντρωσή μας και ακολουθούμε κατά γράμμα τη σήμανση και τις οδηγίες.

Και πάντοτε, όταν οδηγούμε, αποφεύγουμε οδηγικές συμπεριφορές που μπορούν να προκαλέσουν ατύχημα, σε εμάς τους ίδιους ή σε άλλους, βάζοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου των αυτοκινητοδρόμων

Ευρωπαϊκή Ημέρα Ευαισθητοποίησης

Η ασφάλεια όσων εργάζονται στους αυτοκινητόδρομους είναι βασική προτεραιότητα των εταιρειών λειτουργίας των αυτοκινητοδρόμων. Ως Ένωση Ελληνικών Αυτοκινητοδρόμων HELLASTRON, στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αυτοκινητοδρόμων, ASECAP, κάνουμε αυτήν την προτεραιότητα πράξη υλοποιώντας στην Ελλάδα την πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία της εκστρατείας ευαισθητοποίησης για τους εργαζόμενους πεδίου».

Πηγή: Δελτίο τύπου

abb_img