Εξαιρετικά αναβαθμισμένο το νέο Talaria Dragon

Η φετινή EICMA τράβηξε τα φώτα της δημοσιότητας για πολλούς λόγους. Ένας εξ αυτών ήταν και το νέο Talaria Dragon με 37,5 ίππους.

Για όσους δεν γνωρίζουν η Talaria είναι εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών dirt bikes. Στη φετινή EICMA παρουσίασε το ανανεωμένο και εξαιρετικά αναβαθμισμένο Dragon, το οποίο και έκλεψε τις εντυπώσεις. Η κατασκευάστρια εταιρεία παρουσίασε το Talaria σε δυο εκδόσεις. Η μία ήταν νόμιμη για χρήση στο δρόμο, με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η δεύτερη ήταν καθαρά για χρήση στο χώμα.

Talaria Sting R MX4: Μία… «δυνατή» ηλεκτρική μοτοσυκλέτα

Εμφατικό και δυνατό

Εξαιρετικά αναβαθμισμένο το νέο Talaria Dragon

Το νέο Talaria Dragon πέρα από την μεγαλύτερη ισχύ, συγκριτικά με τον προκάτοχό του, έχει και ελαφρώς πιο δυναμική εμφάνιση. Για το τελευταίο βοηθούσε βέβαια και η μαυρόπράσινη απόχρωση που παρουσιάστηκε το Dragon στην EICMA. Αλλά η ουσία του βρίσκεται στα «σωθικά» του. Το Dragon κινεί ένας κεντρικά τοποθετημένος κινητήρας που αποδίδει 37,5 ίππους και 630 Nm ροπής. Η δύναμη καταλήγει στον πίσω τροχό μέσω αλυσίδας. Βέβαια το 48Τ γρανάζι δίνει αργό βήμα, αλλά αυτό είναι κάτι που αλλάζει ανάλογα τις επιθυμίες του αναβάτη. Για παράδειγμα αν θέλει υψηλή τελική ταχύτητα, αλλά αυτό επιφέρει μείωση της ροπής.

Το Talaria Dragon φυσικά και είναι ψηλό για να ξεπερνάει κάθε εμπόδιο, με το ύψος της σέλας να είναι στα 90 εκατοστά. Σε ότι έχει να κάνει με το βάρος του, αυτό αγγίζει τα 100 κιλά. Μάλιστα, μόνο η μπαταρία των 58,5 Ah ζυγίζει 25 κιλά. Αυτή προσφέρει αυτονομία έως 150 χιλιόμετρα, αρκεί να οδηγεί κανείς με 25 χλμ./ώρα. Πράγμα δύσκολο, μιας και το Dragon σε προδιαθέτει για πιο σβέλτη οδήγηση.

Yadea Kemper: «Ηλεκτρική» αποκάλυψη στο Μιλάνο

Off-road στήσιμο

Εξαιρετικά αναβαθμισμένο το νέο Talaria Dragon

Το Talaria Dragon διαθέτει και το ανάλογο setup για εκτός δρόμου αποδράσεις. Ο εμπρός τροχός είναι 21 ιντσών και πίσω 18 ιντσών, με ελαστικά εκτός δρόμου. Επιπλέον υπάρχει ρυθμιζόμενη αερανάρτηση εμπρός, η διαδρομή της οποίας αγγίζει τα 25 εκατοστά. Αντίστοιχα ρυθμιζόμενο είναι και το πίσω αμορτισέρ, αλλά η συγκεκριμένη διαδρομή αγγίζει τα 9 εκατοστά. Για την ενημέρωση του οδηγού υπάρχει μια έγχρωμη οθόνη. Παραμένει διακριτική, ώστε η προσοχή του οδηγού να είναι στραμμένη στο δρόμο. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες το Talaria Dragon θα κυκλοφορήσει εντός του 2024. Βέβαια δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα η τιμή του.

abb_img
spot_img