Ford Capri: Η αναβίωση ενός θρύλου!

Το όνομα του Ford Capri του καλτ κλασικού σπορ αυτοκινήτου πρόκειται να επιστρέψει σαν sport crossover που θα βασίζεται στο Ford Explorer

Ακούστε το άρθρο

Η Ford, θα παρουσιάσει και δεύτερο ηλεκτρικό crossover, βασισμένο στην πλατφόρμα ΜΕΒ της Volkswagen. Και έτσι σκοπεύει να αναβιώσει το θρυλικό όνομα Ford Capri .

Το νέο EV, το οποίο έχει ήδη υποβληθεί σε κατασκοπευτικές δοκιμές σε μορφή πρωτοτύπου, θα είναι αδερφάκι του μεγαλύτερου Explorer. Και θα ανταγωνιστεί τα Peugeot e-3008, Volkswagen ID.5 και Volvo C40.

Το Ford’s Electric Vehicle Center, είναι ένα εκτενώς ανακαινισμένο εργοστάσιο που στεγάζει την κατασκευή του πλέον καταργημένου Ford Fiesta. Η εταιρεία έχει επενδύσει 1,6 δισεκατομμύρια £ στην τοποθεσία.

Ford Capri: Η αναβίωση ενός θρύλου!

Οι κατασκοπευτικές λήψεις προηγουμένως που καταγράφηκαν του Ford Capri υποδηλώνουν ότι θα μοιάζει περισσότερο με ένα ανυψωμένο σαλούν. Ξεχωρίζοντας από κάποια άλλα κουπέ-SUV. Και υπάρχουν ενδείξεις ότι θα έχει μια σειρά από προσαρμοσμένα σχεδιαστικά στοιχεία. Που θα το διαφοροποιούν από το πιο ανθεκτικό Explorer. Είναι σαφές, για παράδειγμα. Ότι το νέο EV διαθέτει μια μοναδική σχεδίαση προβολέων LED που θα ταιριάζουν με αυτόν του νεότερου Capri.

Ford Capri: Η αναβίωση ενός θρύλου!

Υπάρχουν τρεις κινητήρες EV στη γκάμα. Απο 168 ίππους έως 335. Και δύο μπαταρίες 52 kWh και 77 kWh. Το σύστημα θα διαθέτει ταχύτητα φόρτισης έως και 170 kW, ενώ θα προσφέρει αυτονομία μέχρι και 600 χλμ. Το Capri επρόκειτο αρχικά να κυκλοφορήσει περίπου έξι μήνες μετά τον αδερφό του Explorer.

Μιλώντας στο Autocar στα τέλη του περασμένου έτους, ο Amko Leenarts, ο  επικεφαλής σχεδιαστής της εταιρείας στην Ευρώπη. Άκουσε πόσο σημαντικές θα είναι οι ιστορικές πινακίδες για τη Ford, καθώς προχωρά με την ηλεκτρική της επανάσταση.

Ford Capri: Με δική του προσωπικότητα και χαρακτήρα

Ο Leenarts μίλησε με ενθουσιασμό και πάθος για το επόμενο στάδιο στην εξέλιξη της εταιρείας. Γύρω από το εκτεταμένο Merkenich Design Studio της Ford, ακριβώς κάτω από το εργοστάσιο της εταιρείας στην Κολωνία.

Ford Capri: Η αναβίωση ενός θρύλου!

Είναι σημαντικό, είπε, ότι η αναδιάταξη ιστορικών ονομάτων από τη Ford δεν προαναγγέλλει την εμφάνιση νοσταλγικών στιλιστικών ενδείξεων. «Τα ρετρό σχέδια δεν μας πάνε μπροστά. Είναι πάντα μια εντελώς νέα ερμηνεία: αυτό είναι που το κάνει ενδιαφέρον».

Το ότι ο Explorer δεν μοιάζει σε τίποτα με το Puma ή το Kuga, για παράδειγμα, αποτελεί απόδειξη της δέσμευσης της Ford. Να μεταφέρει τη νέα εικόνα αμερικάνικης γεύσης. Και χρησιμεύει ως απόδειξη της βελτιωμένης ελευθερίας που παρέχουν στους σχεδιαστές αυτοκινήτων οι αρχιτεκτονικές EV με επίπεδο δάπεδο, χωρίς κινητήρα.

Ford Capri: Η αναβίωση ενός θρύλου!

«Η γλώσσα σχεδίασης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου για εμάς, ήρθε αυτόματα με απλοποίηση. Καθαρίζοντας το, φροντίζοντας να έχουμε όχι μόνο τις τολμηρές αναλογίες και τη στάση και  τη γλώσσα πολύ πιο απλοϊκή. Αλλά με αυτό είναι σχεδόν πιο ακριβό, πιο premium, περισσότερο προσιτό επίσης. Επομένως, δεν κάνουμε επιθετικά αυτοκίνητα εδώ. Στην πραγματικότητα φτιάχνουμε αυτοκίνητα που μπορείτε να αγαπήσετε εύκολα», συνοψίζει ο Leenarts.

«Θέλω να φτιάξω ένα προϊόν που είναι συναρπαστικό. Θέλω να φτιάξω ένα προϊόν που να αγαπάς πραγματικά. Και για να γίνει αυτό, χρειάζεται να έχει ένα όμορφο γλυπτό. Πρέπει να έχει μερικές λεπτομέρειες, που πραγματικά ξεχωρίζουν αλλά είναι, και πάλι εύκολο να τις αγαπήσεις».

Πηγή: Autocar

 

 

 

abb_img