Ford E-Transit Custom

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom της Ford Pro είναι έτοιμο να ενισχύσει την παραγωγικότητα των μικρών επιχειρήσεων

Ακούστε το άρθρο

Το ολοκαίνουργιο, αμιγώς ηλεκτρικό E-Transit Custom της Ford Pro είναι έτοιμο να ενισχύσει την παραγωγικότητα των μικρών επιχειρήσεων

Το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom της Ford Pro λανσάρεται τώρα στην Ευρώπη. Και δίνει τη δυνατότητα σε μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις να εξηλεκτρίσουν τα βαν τους στην κατηγορία ενός τόνου.

Το μοντέλο φτάνει στην αγορά σε μια καθοριστική χρονική στιγμή όσον αφορά την υιοθέτηση των ηλεκτρικών οχημάτων από μικρές επιχειρήσεις. Μία νέα έκθεση του Κέντρου Οικονομικών και Επιχειρηματικών Ερευνών διαπίστωσε ότι το μερίδιο των αμιγώς ηλεκτρικών βαν σε σχέση με τις συνολικές πωλήσεις στην κατηγορία υπερ-πενταπλασιάστηκε σε μεγάλες αγορές από το 2018 έως το 2023.

Ο επαγγελματίας στο κέντρο

Το E-Transit Custom, που αναπτύχθηκε εξ αρχής με γνώμονα καινοτόμες λύσεις εμπνευσμένες από τους πελάτες. Συνδυάζει ιδανικά τις προηγμένες τεχνολογίες αμιγούς ηλεκτροκίνησης με την ψηφιακή και φυσική πλατφόρμα λογισμικού και υπηρεσιών της Ford Pro. Προκειμένου να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να μειώσουν το κόστος ιδιοκτησίας. Nα λειτουργούν πιο αποδοτικά και να απλοποιήσουν τη μετάβαση τους στα EV.

Επιπλέον η Ford Pro φέρνει μια ολοκληρωμένη λύση οικιακής φόρτισης για επιχειρήσεις. Που περιλαμβάνει την εγκατάσταση ενός συνδεδεμένου επιτοίχιου φορτιστή, λογισμικό διαχείρισης καθώς και τη συντήρηση στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης.

Η αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του δημοφιλέστερου σε πωλήσεις βαν μοντέλου στην κατηγορία ενός τόνου στην Ευρώπη προσφέρει καινοτόμα νέα χαρακτηριστικά. Σχεδιασμένα με γνώμονα τις ανάγκες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Μερικά από αυτά στο εσωτερικό είναι η στάνταρ συνδεσιμότητα 5G και το μοναδικό ανακλινόμενο τιμόνι.

Το αποδοτικό ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης υποστηρίζει αυτονομία έως και 337 km και διαστήματα σέρβις 2 ετών χωρίς χιλιομετρικό όριο. Με πρωταρχικό στόχο την βελτίωση του κόστους ιδιοκτησίας. Χωρίς συμβιβασμούς στη μεταφορά φορτίων, έχει ωφέλιμο φορτίο έως και 1.011 κιλά χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης για καλύτερη πρόσβαση και κορυφαία στην κατηγορία ικανότητα ρυμούλκησης, 2.300 κιλά.

Μάλιστα το ολοκαίνουργιο E-Transit Custom είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία, μαζί με το μεγαλύτερο E-Transit και το συμπαγές βαν E-Transit Courier που θα δούμε το 2025.

Ford E-Transit Custom

Ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Όλα τα E-Transit Custom έχουν μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 64 kWh. Το μοντέλο είναι το πρώτο ηλεκτρικό όχημα με τεχνολογία αντλίας θερμότητας με έγχυση ατμού για τη θέρμανση και την ψύξη της καμπίνας, στάνταρ σε όλα τις εκδόσεις. Το νέο αυτό σύστημα έχει στόχο την καλύτερη ενεργειακή απόδοση προς όφελος της αυτονομίας. Η αναγεννητική πέδηση επιτρέπει την οδήγηση με ένα πεντάλ (one-pedal driving), για πιο άνετη οδήγηση στην πόλη και αποδοτικότητα.

Ο ηλεκτροκινητήρας είναι στο πίσω μέρος του πατώματος και έχει περιστραφεί κατά 90 μοίρες. Προκειμένου να μεγαλώσει ο χώρος φόρτωσης και να μειωθεί το βάρος και η πολυπλοκότητα. Ανάλογα με τις ανάγκες τους, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα σε εκδόσεις με 135 ή 217 ίππους.

Μια πλήρη φόρτιση σε οικιακό φορτιστή της Ford Pro με ισχύ 11 kW θέλει περίπου 6,7 ώρες. Για φόρτιση από το 10 έως και το 80% της μέγιστης χωρητικότητας της μπαταρίας θέλει περίπου 39 λεπτά σε παροχή AC με ισχύ 125 kW. Σε εργαστηριακές δοκιμές, μια φόρτιση 10 λεπτών προσέθεσε στην μπαταρία αυτονομία 82 χιλιομέτρων.

Όπως και στο μεγαλύτερο E-Transit, οι πελάτες μπορούν να πάρουν το σύστημα Pro Power Onboard με ισχύ 2,3 kW. Για την τροφοδοσία ηλεκτρικών εργαλείων και εξωτερικών φώτων.

Παραγωγικότητα

Για την εξέλιξη του E-Transit Custom η Ford έλαβε υπόψη τα σχόλια των πελατών. Ώστε να καθορίσει τα βασικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες που έπρεπε να παρέχει το νέο όχημα. Η ολοκαίνουργια αρχιτεκτονική υποστηρίζει ένα νέο επίπεδο παραγωγικότητας. Με χαρακτηριστικά όπως το χαμηλότερο δάπεδο φόρτωσης, κορυφαίο στην κατηγορία άνοιγμα πλαϊνής πόρτας και νέο πλαϊνό σκαλοπάτι για ευκολότερη φόρτωση. Επίσης συνολικό ύψος κάτω από 2 μέτρα στα περισσότερα μοντέλα και ανεξάρτητη πίσω ανάρτηση με ημι-υστερούντες βραχίονες. Για καλύτερη πρόσφυση και χειρισμό.

Οι καινοτομίες που κάνουν την καμπίνα πιο παραγωγική και άνετη στις μεγάλες βάρδιες είναι το προαιρετικό Mobile Office με ανακλινόμενο τιμόνι, η τεχνολογία εξοικονόμησης χρόνου Delivery Assist και ο εκκατεστημένος στην οροφή αερόσακος οδηγού. Που δίνει έναν αποθηκευτικό χώρο στο ταμπλό, ικανό να χωρέσει ένα laptop ή ένα ντοσιέ μεγέθους Α4.

Καθώς η ασφάλεια του ίδιου του οχήματος, των εργαλείων και των φορτίων είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η Ford Pro εισάγει τα εργοστασιακής τοποθέτησης πακέτα κλειδαριών TVL. Και μάλιστα χωρίς το κόστος και το χρόνο διακοπής λειτουργίας που φέρνει η aftermarket τοποθέτηση.

Ford E-Transit Custom

Ψηφιακές εμπειρίες και λογισμικό

Για περισσότερη ευκολία στη χρήση, όλα τα E-Transit Custom έχουν μια οθόνη αφής 13 ιντσών, οριζόντιας διάταξης με κλίση προς τον οδηγό. Η οθόνη υποστηρίζει το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 4 της Ford. Που λειτουργεί μέσω 5G modem και δίνει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα.

Περισσότερες από 30 ξεχωριστές μονάδες του E-Transit Custom είναι σε θέση να κάνουν ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού. Μάλιστα οι περισσότερες ενημερώσεις τελειώνουν σε λιγότερα από δύο λεπτά.

Ford E-Transit Custom

Ακόμα περισσότερες επιλογές εκδόσεων

Η νέα, πιο ολοκληρωμένη γκάμα του νέου Transit Custom, δίνει επιλογές στις εκδόσεις με μήκος αμαξώματος L1 ή L2. Σε συνδυασμό με μια ευρεία γκάμα αμαξωμάτων με στόχο την υποστήριξη οποιασδήποτε επαγγελματικής χρήσης.

  • Panel van, με χωρητικότητα φόρτωσης έως 6,8 m3 και ωφέλιμο φορτίο έως 1.011 κιλά
  • Kombi, με μέγιστη ευελιξία όσον αφορά τον χώρο φόρτωσης και τον συνολικό αριθμό των θέσεων για τους επιβάτες που μπορούν να φτάνουν τους οκτώ

Τέλος οι διαχειριστές μπορούν να επιλέξουν μία έκδοση που να ικανοποιεί τις ιδιαίτερες ανάγκες τους. Από το Trend, που δίνει λειτουργικότητα και αντοχή με εξελιγμένες τεχνολογίες, το Limited, με πρόσθετα εξοπλιστικά στοιχεία όπως ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών και πλήρες πακέτο εξοπλισμού για τον χώρο φόρτωσης. Έως το Sport, με μοναδικά αυτοκόλλητα, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών και πολυτελή καμπίνα.

Και σε PHEV

Για τις μικρές επιχειρήσεις που το αντικείμενο της εργασίας τους ή οι συνθήκες δεν είναι καλές για πλήρη εξηλεκτρισμό, η Ford Pro έχει το νέο Transit Custom PHEV. Το οποίο δίνει τη δυνατότητα κίνησης αμιγώς με ηλεκτρική ενέργεια στο κέντρο της πόλης και με την βοήθεια του βενζινοκινητήρα σε μεγαλύτερες διαδρομές στον αυτοκινητόδρομο. Το νέο σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι παρόμοιο με αυτό του Ford Kuga Plug-In Hybrid, το PHEV με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη τα τελευταία τρία χρόνια. Συνδυάζοντας ιδανικά έναν βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων κύκλου Atkinson με μία μπαταρία με ωφέλιμη χωρητικότητα 11,8 kWh. Η συνδυαστική απόδοση του συστήματος είναι 233 ίπποι με την ηλεκτρική αυτονομία να φτάνει έως και τα 56 χιλιόμετρα.

Μάλιστα, τα πρώτα E-Transit Custom θα είναι στις αντιπροσωπείες σε επιλεγμένες αγορές αργότερα αυτό το καλοκαίρι. Ενώ η διάθεση σε όλες τις αγορές της ΕΕ θα γίνει το 2025.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img