Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος;

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν διαφορετικές ανάγκες από εκείνα με συμβατικούς κινητήρες και αλλάζουν άρδην τα δεδομένα της αυτοκίνησης.

Ακούστε το άρθρο

Το άγχος για κάθε κάτοχο ή επίδοξο αγοραστή ηλεκτρικού αυτοκινήτου, είναι η φόρτιση και η έλλειψη φορτιστών. Σε αρκετές περιπτώσεις, περιορίζουν αισθητά τα εύρος των μετακινήσεων, ενώ εξορμήσεις σε απάτητα μονοπάτια στο δάσος είναι όνειρο θερινής νυκτός. Ή μήπως όχι;

Για την ακρίβεια, θα ήταν εξαιρετικό αν οι κάτοχοι ηλεκτρικών SUV μπορούν να εξερευνούν το βουνό και γενικότερα τη φύση χωρίς άγχος για την αυτονομία. Αυτό θα είναι εφικτό χάρη στο νέο δίκτυο φορτιστών. Η ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων αυξάνει συνεχώς, κάτι που εντείνει την ύπαρξη εκτεταμένου δικτύου φόρτισης.

Tesla: Τέλος η δωρεάν φόρτιση – Αυτές είναι οι χρεώσεις στην Ελλάδα

Την εν λόγω ανάγκη φιλοδοξούν να καλύψουν διάφορες εταιρείες, όπως η Polaris. Μάλιστα, αναγνωρίζουν το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχουν φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος για e-οχήματα εκτός δρόμου.

Η Polaris δημιούργησε το πρώτο δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου. Για να γίνει πράξη, συνεργάστηκε με διάφορους φορείς στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών. Μάλιστα η πολιτεία του Μίσιγκαν έδωσε και επιδότηση 700.000 δολαρίων στην Polaris για τους φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στο δάσος.

5 tips για διακοπές με ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Φορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη φύση για… λιγότερη περιπέτεια

Το δίκτυο φόρτισης της Polaris στοχεύει στην αντιμετώπιση των μοναδικών απαιτήσεων των ηλεκτρικών οχημάτων εκτός δρόμου. Προφανώς, ηλεκτρικά οχήματα δεν χρησιμοποιούν μόνο οι ιδιώτες, αλλά και κρατικοί φορείς ή σωστικά συνεργεία. Τα οχήματα αυτά λειτουργούν συχνά σε απομακρυσμένες και εκτός δικτύου περιοχές. Αυτό σημαίνει ότι οι παραδοσιακές υποδομές φόρτισης δεν τους καλύπτουν.

Όλοι οι σταθμοί Φόρτισης Ηλεκτρικών Αυτοκινήτων

Το δίκτυο φόρτισης της Polaris γεφυρώνει το εν λόγω χάσμα, με την εγκατάσταση φορτιστών μέσα στα δάση. Οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι σε στρατηγικά σημεία, καλύπτοντας τις ανάγκες των ιδιοκτητών ηλεκτρικών οχημάτων που εξερευνούν μονοπάτια εκτός δρόμου, κάνουν κάμπινγκ ή συμμετέχουν σε άλλες υπαίθριες δραστηριότητες.

Τέλος, το να μπορεί ο κάτοχος ενός ηλεκτρικού οχήματος να το απολαμβάνει σε κάθε πτυχή της ζωής του είναι σημαντικό. Σε ότι αφορά την κατασκευή του δικτύου, οι λεπτομέρειες των φορτιστών που αναπτύσσει η Polaris στα δάση του Μίσιγκαν, δεν είναι ακόμα διαθέσιμες.

abb_img