Φροντίδα και συντήρηση του αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Η φροντίδα και συντήρηση του αυτοκινήτου, είναι βασικό μέλημα, ώστε το αυτοκίνητό σας να παραμένει αξιόπιστο για αρκετό χρονικό διάστημα.

Ακούστε το άρθρο

Έχετε αγοράσει το αυτοκίνητό σας και είτε είναι καινούργιο είτε μεταχειρισμένο, υπάρχουν πολλά ακόμα που καλό είναι να γνωρίζετε. Υπάρχει η λεγόμενη συντήρηση, που θα πρέπει να έχετε κατά νου. Φρόντισε το αυτοκίνητό σου και θα σε φροντίσει. Τι είδους συντήρηση θα απαιτήσει και τι μπορείτε και ίσως πρέπει να κάνετε μόνοι σας; Η φροντίδα και συντήρηση του αυτοκινήτου, είναι βασικό μέλημα, ώστε το αυτοκίνητό σας να παραμένει αξιόπιστο για αρκετό χρονικό διάστημα.

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Συντήρηση και επισκευές

Μην φοβάστε τη λέξη «συντήρηση». Δεν χρειάζεται να είστε πιστοποιημένος τεχνικός αυτοκινήτων, ή να έχετε έναν ανελκυστήρα οχημάτων στο γκαράζ σας. Δεν χρειάζεται ούτε να έχετε ένα κιβώτιο εργαλείων, γεμάτο ακριβά κλειδιά. Για να χειριστείτε τις απλές εργασίες, που θα διατηρήσουν το όχημά σας αξιόπιστο και με ασφάλεια για τα επόμενα χρόνια.

Για απλά πράγματα, όπως οι έλεγχοι υγρών, δεν θα χρειαστείτε εργαλεία. Αλλά μόλις αρχίσετε να φροντίζετε το όχημά σας, θα εκπλαγείτε με το τι μπορείτε να επιτύχετε. Ακολουθώντας απλές οδηγίες από το βιβλίο χρήσης του αυτοκινήτου, ή ακόμα και από το ίντερνετ. Και καθώς θα γίνεστε πιο τολμηροί, θα μπορείτε να δοκιμάσετε μερικές από τις πιο προηγμένες λειτουργίες, που απαιτούν μερικά εργαλεία. Αν το κάνετε μόνοι σας, θα εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα.

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Λάδι και άλλα υγρά

Το λάδι είναι το «αίμα του κινητήρα» του οχήματός σας. Εάν η στάθμη λαδιού του κινητήρα σας διατηρείται σωστά και το λάδι και το φίλτρο αλλάζουν στα συνιστώμενα διαστήματα, οι κινητήρες μπορούν να διαρκέσουν εκπληκτικά μεγάλο χρονικό διάστημα. Τα άλλα υγρά του αυτοκινήτου σας, συμπεριλαμβανομένου του υγρού των φρένων, και του αντιψυκτικού, πρέπει να ελέγχονται. Και περιστασιακά να αντικαθίστανται επίσης. Όλα τα παραπάνω με λίγη θέληση και επιμονή, μπορείτε να τα κάνετε και μόνοι σας

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Ελαστικά

Είναι σύνηθες να θεωρείτε δεδομένα τα ελαστικά του αυτοκινήτου σας. Το σημερινό συνθετικό καουτσούκ του ελαστικού, διαρκεί για δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα και σπάνια έχει προβλήματα. Επομένως τα ελαστικά σας, δεν χρειάζεται να τα προσέχετε κάθε στιγμή.

Αλλά η κατανόηση του πώς και γιατί πρέπει να τα κρατάτε σωστά φουσκωμένα και πώς να τα αλλάζετε με ασφάλεια σε περίπτωση βλάβης στο δρόμο, είναι γνώση με την οποία πρέπει να είναι «οπλισμένος» κάθε οδηγός.

Όταν είστε έτοιμοι για ένα νέο σετ ελαστικών, υπάρχουν πολλά σημαντικά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πέρα από το κόστος. Κάποιοι οδηγοί αγοράς στο διαδίκτυο, εξηγούν τους διαφορετικούς τύπους, πιέσεις και διαστάσεις των ελαστικών. Και τι έχει να προσφέρει το καθένα, όσον αφορά την απόδοση, αλλά και τη φθορά.

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Μπαταρία και εκκινήσεις

Όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει όταν η μπαταρία ενός αυτοκινήτου τελειώνει, και μερικοί από εμάς έχουμε βιώσει αυτήν την ενοχλητική κατάσταση από πρώτο χέρι. Αν το όχημα σας χρειάζεται μια νέα μπαταρία, θα πρέπει να μάθετε πώς να επιλέξετε τη σωστή και πώς να την εγκαταστήσετε. Την λύση ή τις οδηγίες σε αυτό, μπορεί να σας την δώσει ένας έμπειρος ηλεκτρολόγος, όπως επίσης και το διαδίκτυο.

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Τροποποιήσεις και αξεσουάρ

Εάν είστε το είδος του ατόμου για το οποίο ένα αυτοκίνητο είναι κάτι περισσότερο από μια απλή μετακίνηση, ή κάποιος που χρειάζεται το αυτοκίνητό του για να μεταφέρει τον εξοπλισμό που χρειάζεται για περιπέτειες, δεν υπάρχει τέλος στα πράγματα που μπορείτε να προσθέσετε. Μπορείτε να προσαρμόσετε το όχημά σας, για να μεταφέρετε τα ποδήλατα και τις σανίδες σας.

Έχετε επίσης την δυνατότητα, να ντύσετε το όχημά σας, σύμφωνα με το γούστο σας. Και να το εξοπλίσετε με αξεσουάρ, πέρα από αυτά που μπορεί να προσφέρει το εργοστάσιο. Με πράγματα όπως φιμέ τζάμια και μεμβράνες ολόκληρου του αμαξώματος που αλλάζουν το χρώμα του. Ακόμη και να το κάνετε να μυρίζει την αγαπημένη σας μυρωδιά ή άρωμα και να το γεμίσετε με ενδιαφέροντα ηλεκτρονικά γκατζετάκια και όργανα. 

Φροντίδα και συντήρηση αυτοκινήτου: Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Φροντίδα και συντήρηση του αυτοκινήτου: Διατηρώντας το καθαρό

Το τελευταίο συστατικό στην φροντίδα του αυτοκινήτου, μπορεί να είναι το πιο εύκολο όσο και το πιο ικανοποιητικό: Να το διατηρούμε λαμπερό. Πέρα από το αυτόματο πλυντήριο αυτοκινήτων, υπάρχει ένας ολόκληρος κλάδος, αφιερωμένος στο να σας προμηθεύσει με αναλώσιμα καθαρισμού. Αλλά και γυαλιστικές ενώσεις αποκατάστασης και ενίσχυσης της βαφής, κεριά και προστατευτικά. Αλλά και όλα τα σχετικά σύνεργα, που απαιτούνται για να διατηρήσετε το αυτοκίνητό σας πιο λαμπερό και αστραφτερό, από ότι ήταν καινούργιο. Η φροντίδα και συντήρηση του αυτοκινήτου, αρκετές φορές αρχίζει απο την εξωτερική του εμφάνιση.

Αυτό ισχύει και για εκείνα τα καθαριστικά, που λειτουργούν και στο εσωτερικό του οχήματός σας. Είναι ιδιαίτερα αγχολυτικό, να χρησιμοποιούμε μόνοι μας αυτά τα προϊόντα, για να διατηρήσουμε τις προσωπικές μας βόλτες υπέροχες και όμορφες. Από καθαριστικά αυτοκινήτων χωρίς νερό, μέχρι κεριά και σκούπες αυτοκινήτου, όλα είναι αποτελεσματικά και χρήσιμα.

abb_img