Γερμανία: Οι αυτοκινητοβιομηχανίες στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση

Το γερμανικό ΥΠΟΙΚ θα βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες να μεταβούν πιο γρήγορα στην ηλεκτροκίνηση

Η Γερμανία συμφώνησε σε ένα πακέτο ενίσχυσης 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να βοηθήσει τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τους προμηθευτές της χώρας να στραφούν σε πιο πράσινες τεχνολογίες κίνησης και σε συστήματα αυτόνομης οδήγησης, σύμφωνα με έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το επόμενο έτος, η κυβέρνηση σχεδιάζει να διανείμει επιχορηγήσεις σε βασικούς παράγοντες της βιομηχανίας έως το 2024.

Θα χρησιμοποιήσει επίσης τα κεφάλαια για την προώθηση της  Έρευνας και Ανάπτυξης σε τομείς όπως η ψηφιοποίηση των αλυσίδων εφοδιασμού, η τρισδιάστατη εκτύπωση, η κοινή χρήση δεδομένων αλλά και για την εκπαίδευση των εργαζομένων στις νέες τεχνολογίες.

Η κυβέρνηση σκοπεύει να καλύψει έως και το 60% του κόστους στις μεγάλες εταιρείες και το 80% στις μικρές και μεσαίες εταιρείες που κάνουν τις εγκαταστάσεις παραγωγής πιο φιλικές προς το περιβάλλον.

«Η μετάβαση σε νέα προϊόντα, ειδικά στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, απαιτεί προσαρμογή της παραγωγής. Οι ταχύτεροι κύκλοι καινοτομίας απαιτούν πιο ευέλικτες εγκαταστάσεις παραγωγής. Η πίεση κόστους στην παραγωγή είναι υψηλή», επισημαίνεται στο δημοσίευμα του Reuters.

Το πρόγραμμα είναι μέρος του σχεδίου οικονομικής τόνωσης της Γερμανίας που στοχεύει στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κρίσης του κορωνοϊού και σύντομα η πρόταση του γερμανικού υπουργείου Οικονομίας θα υποβληθεί και στα υπόλοιπα Υπουργεία για διαβούλευση.

abb_img
spot_img