Η Alfa Romeo Tonale από €39.500 και με 4 χρόνια εγγύηση

Η Tonale, στην έκδοση Sprint, έχει πλέον εισαγωγική τιμή €39.500, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Προνόμια και για την Plug-in Hybrid.

Ακούστε το άρθρο

Η Tonale της Alfa Romeo, στην έκδοση Sprint, έχει πλέον εισαγωγική τιμή €39.500, με πλούσιο επίπεδο εξοπλισμού. Προνόμια και για την Plug-in Hybrid των 280 ίππων.

Με όφελος για τον πελάτη στις €3.200, η Alfa Romeo κάνει την Tonale πιο ελκυστική. Η εισαγωγική τιμή είναι πλέον οι €39.500 για την έκδοση Hybrid 130 ίππων στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint. Ενώ με €1.000 παραπάνω έρχεται η έκδοση Hybrid 160 ίππων. Στην τελευταία, τα παστέλ και τα μεταλλικά χρώματα -πλην του πράσινου- έχουν μηδενική χρέωση. Όλα τα παραπάνω έχουν με 4 χρόνια εγγύηση ή 160.000 χλμ για τα μηχανικά μέρη. Και οδική βοήθεια επίσης για τέσσερα χρόνια.

Tonale Plug-in Hybrid Q4

Αντίστοιχα, η λιανική τιμή για την Plug-in Hybrid Q4 έκδοση των 280 ίππων στο επίπεδο εξοπλισμού Sprint αρχίζει από τις €49.635. Ενώ το μοντέλο, ως εταιρικό αυτοκίνητο, δεν έχει φόρο για εκείνον που τη χρησιμοποιεί. Καθότι έχει Λιανική Τιμή Προ Φόρων κάτω από τις €40.000 και εκπομπές CO2 κάτω από 50 γρ./χλμ. Επιπλέον, όλες οι Tonale PHEV Q4 έχουν μεγαλύτερους συντελεστές φορολογικών αποσβέσεων. Και οι δαπάνες μίσθωσής τους εκπίπτουν προσαυξημένες από τα ακαθάριστα έσοδα των επιχειρήσεων.

Η Alfa Romeo Tonale από €39.500 και με 4 χρόνια εγγύηση

Ο βασικός εξοπλισμός είναι πλούσιος και περιλαμβάνει ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3” και οθόνη infotainment 10,25” με πλοήγηση. Επίσης εμπρός-πίσω αισθητήρες στάθμευσης και κάμερα οπισθοπορείας, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη οσφυϊκή υποστήριξη στο κάθισμα του οδηγού, σύστημα εισόδου χωρίς κλειδί, αυτόματο διζωνικό κλιματισμό με αισθητήρα ποιότητας αέρα, βάση ασύρματης φόρτισης κινητού, ενεργό cruise control, Apple CarPlay/Android Auto και πεντάλ αλουμινίου.

Για την εξωτερική εμφάνιση τα πιο χαρακτηριστικά σημεία είναι το γυαλιστερό μαύρο body kit, οι ζάντες αλουμινίου 18” με διαμαντέ φινίρισμα και οι ενεργοί 3+3 Full LED Matrix προβολείς. Οι τελευταίοι έχουν εξαιρετική απόδοση και υπογράφουν την ταυτότητα του εντυπωσιακού αμαξώματος που έχει σχεδιάσει ο Αλέξανδρος Λιώκης.

Η φινέτσα και ο δυναμισμός είναι βασικά χαρακτηριστικά και στην καμπίνα, με τα ποιοτικά υλικά και την υψηλή ψηφιακή τεχνολογία. Η σπορ θέση οδήγησης υποστηρίζει άρτια τα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά της κατηγορίας των C-SUV. Ενώ ο διαθέσιμος χώρος επιβατών και τα έως 500 λίτρα για τις αποσκευές είναι αρκετά για μια οικογένεια.

Το επίπεδο εξοπλισμού Veloce έχει δερμάτινα καθίσματα εκ των οποίων τα εμπρός είναι ηλεκτρικά, θερμαινόμενα και αεριζόμενα. Έχει ακόμα θερμαινόμενο τιμόνι, ανάρτηση με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και κόκκινες δαγκάνες για τα φρένα της Brembo. Τέλος έχει αλουμινένια paddles στο τιμόνι για τις χειροκίνητες αλλαγές ταχυτήτων, φιμέ πίσω τζάμια και ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών.

Κάτω από το καπό

Στην πανίσχυρη Tonale Plug-in Hybrid Q4 ένας τούρμπο κινητήρας βενζίνης με ήπιο υβριδικό σύστημα και ισχύ 180 ίππων κινεί τους εμπρός τροχούς. Μέσω αυτόματου κιβωτίου 6 σχέσεων. Ενώ ένας ηλεκτρικός με 122 ίππους τους πίσω. Και δίνουν μέγιστη συνδυαστική ισχύ 280 ίππων και 0-100 χλμ./ώρα μόλις 6,2 δευτερόλεπτα. Το υβριδικό σύστημα τονίζει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Και εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική λειτουργία έως 69 χιλιομέτρων σε μικτή χρήση και έως 82 χιλιομέτρων σε αστικό πεδίο.

Το υβριδικό σύστημα των εκδόσεων με 130 και 160 ίππων έχει κινητήρα βενζίνης και 48V ηλεκτρικό κύκλωμα με ηλεκτροκινητήρα 20 ίππων. Ο οποίος είναι στο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με τις 7 σχέσεις. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό δίνει δυνατότητα για αμιγώς ηλεκτρική κίνηση υπό χαμηλές απαιτήσεις φορτίου. Κάτι που μειώνει δραστικά την κατανάλωση βενζίνης. Στην έκδοση των 160 ίππων μάλιστα, την κορυφαία τεχνολογία συμπληρώνει το τούρμπο μεταβλητής γεωμετρίας (VGT).

Επιπλέον η μπαταρία υψηλής τάσης στις Tonale PHEV έχει 8 χρόνια εγγύηση και μέσω του ψηφιακού πιστοποιητικού NFT (Non-Fungible Token) το ιστορικό χρήσης και συντήρησης του αυτοκινήτου. Εκεί, όπως σε κάθε Alfa Romeo, γίνεται καταγραφή με πλήρως αδιάβλητο τρόπο, θωρακίζοντας την μεταπωλητική αξία του αυτοκινήτου.

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img