Η Aston Martin πολύ κοντά στον εξηλεκτρισμό της

Με οδηγό την ηλεκτροκίνηση φαίνεται ότι πορεύεται και η Aston Martin, με το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της να βρίσκεται προ των πυλών.

Ακούστε το άρθρο

Η Aston Martin δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στις επιταγές της νέας εποχής της ηλεκτροκίνησης. Η βρετανική εταιρεία σπορ αυτοκινήτων ανακοίνωσε την στρατηγική της για την μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Προφανώς ακολουθώντας το παράδειγμα της πλειοψηφίας των αυτοκινητοβιομηχανιών σήμερα.

Το project «Aston Martin Racing Green»

Από το 2030, η φίρμα στοχεύει όλα τα Sport και SUV μοντέλα της να κάνουν χρήση της ηλεκτροκίνησης. Δηλαδή, να είναι είτε υβριδικά είτε αμιγώς ηλεκτρικά. Το πλάνο του εξηλεκτρισμού είναι μέρος του project «Aston Martin Racing Green».

Προ των πυλών η νέα υβριδική Aston Martin!

Αυτό θα οδηγήσει την εταιρεία να έχει μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. Απώτερος σκοπός της είναι να διαθέτει μια πλήρως εξηλεκτρισμένη γκάμα, που δεν θα επιβαρύνει το κλίμα.

Με οδηγό τη Valhalla η Aston Martin

Το πρώτο όχημα που βάζει σε εφαρμογή το σχέδιο είναι η Valhalla. Ουσιαστικά πρόκειται για το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της βρετανικής μάρκας. Με πιθανό έτος κυκλοφορίας το 2024, ενώ έναν χρόνο αργότερα είναι η σειρά της νέας Vanquish.

Η Aston Martin πολύ κοντά στον εξηλεκτρισμό της

Και τα δύο θα διαθέτουν έναν twin-turbo 4,0-λίτρων V8 κινητήρα της AMG. Στην περίπτωση της Valhalla θα συνεργάζεται με δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε άξονα, με απόδοση 204 ίππων.

Aston Martin: Μόνο υβριδικά και ηλεκτρικά από το 2026

Μέχρι τώρα οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 15 χιλιόμετρα αυτονομίας της Valhalla, κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει μέχρι την κυκλοφορία του αυτοκινήτου.

Επιπλέον, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο θα κάνει την εμφάνισή του το 2025, που θα διαθέτει μπαταρίες Britishvolt.

Κλιματικά ουδέτερη μέχρι το 2039

Άλλος ένας τομέας στον οποίο η βρετανική μάρκα στρέφει την προσοχή της, είναι η αλυσίδα εφοδιασμού στη διαδικασία παραγωγής.

H Rolls-Royce Spectre τεστάρει τις αντοχές της στα χιόνια!

Τέλος, όλα τα εργοστάσια θα πρέπει να είναι ουδέτερα από άνθρακα, καθώς επίσης και η εφοδιαστική αλυσίδα να μειώσει τις εκπομπές CO2 κατά 30%. Ενώ το έτος 2039 θα πρέπει να έχει πετύχει ουδετερότητα άνθρακα σε όλη τη διαδικασία παραγωγής.

abb_img