Η Αθήνα ανάμεσα στις πέντε κορυφαίες πόλεις παγκοσμίως για οδήγηση με EV

Ακούστε το άρθρο

Το Euronews αποκάλυψε πρόσφατα τις πέντε κορυφαίες πόλεις για οδήγηση με EV, παγκοσμίως. Μάλιστα, η Αθήνα αποτελεί μία από αυτές.

Η στροφή στην ηλεκτροκίνηση

Πολλές κυβερνήσεις βλέπουν τώρα τα ηλεκτρικά οχήματα, και την ηλεκτροκίνηση γενικότερα, ως τον “καταλύτη” για την επίτευξη των στόχων προς ένα πιο πράσινο και βιώσιμο μέλλον.

Από το Ηνωμένο Βασίλειο έως τις ΗΠΑ, οι χώρες αρχίζουν να καταργούν επίσημα τα αυτοκίνητα βενζίνης και ντίζελ προσβλέποντας σε μια “ηλεκτρική επανάσταση”.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το θέμα εδώ: Επιτάχυνση του εξηλεκτρισμού των αυτοκινήτων σχεδιάζει η ΕΕ

EV charging

Οι παγκόσμιοι ηγέτες ελπίζουν ότι αυτή η σημαντική αλλαγή στον τομέα των μεταφορών θα συμβάλει στον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη, ώστε να μπορέσουν και τα περιβαλλοντικά δεδομένα να συμβαδίσουν με τα στοιχεία που προβλέπονται από τη Συμφωνία του Παρισιού.

Τα δεδομένα της πορείας της ηλεκτροκίνησης σήμερα

Στην Ευρώπη οι οδικές μεταφορές ευθύνονται για το ένα πέμπτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, με τα αυτοκίνητα να είναι υπεύθυνα για το μεγαλύτερο μέρος αυτού του ποσοστού.

Ωστόσο, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων αυξήθηκαν κατά 43% σε όλο τον κόσμο το 2020, παρά την πανδημία, ενώ από το 2022, 200 ακόμα νέα μοντέλα ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα είναι διαθέσιμα για αγορά εντός της ΕΕ.

Υπάρχουν βέβαια και ανησυχίες σχετικά με τις εκπομπές ρύπων από την κατασκευή των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά η έρευνα δείχνει ότι μεσοπρόθεσμα η μείωση των ρύπων θα είναι σε κάθε περίπτωση αισθητή σε σύγκριση με την κατασκευή, και φυσικά τη λειτουργία, των θερμικών αυτοκινήτων.

Οι πέντε κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για ηλεκτρικά οχήματα

Αυτές είναι οι πέντε κορυφαίες πόλεις στον κόσμο για να αξιοποιήσει κανείς στο έπακρον ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, σύμφωνα με το Euronews Green, κυρίως γιατί έχουν την ιδανική μέση θερμοκρασία για τις μπαταρίες των ηλεκτρικών οχημάτων:

Μεξικό

Το Μεξικό διαθέτει την 5η θέση για τη μεγαλύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων και μέση θερμοκρασία 16°C που μπορεί να λειτουργήσει άριστα για τις μπαταρίες των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Η πόλη του Μεξικό
Η πόλη του Μεξικό

Λισαβόνα

Η Λισαβόνα κινείται στα ίδια πλαίσια, αναφορικά με τη θερμοκρασία που ωφελεί ένα ηλεκτρικό όχημα, και πρόκειται για μία από τις δύο ευρωπαϊκές πόλεις όπου μπορεί κανείς να διανύσει γρηγορότερα μεγαλύτερη απόσταση με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Αθήνα

Η ελληνική πρωτεύουσα μοιάζει η ιδανική πόλη για την ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης, εξαιτίας της μέσης θερμοκρασίας της, στους 17,5°C, που μπορεί να λειτουργήσει άριστα για τις μπαταρίες των περισσότερων ηλεκτρικών οχημάτων.

Το Μοναστηράκι στην Αθήνα από ψηλά
Το Μοναστηράκι στην Αθήνα από ψηλά

Λος Άντζελες

Το Λος Άντζελες βρίσκεται στο ίδιο μήκος κύματος με την Αθήνα αναφορικά με τη μέση θερμοκρασία του, ενώ ήδη έχει 425.300 εγγεγραμμένους χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων.

Χόλυγουντ, Λος Άντζελες
Χόλυγουντ, Λος Άντζελες

Σίδνεϊ

Η μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας έχει επίσης τέλεια θερμοκρασία για τις μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων (18°C).

Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας
Το Σίδνεϊ της Αυστραλίας

Διαβάστε επίσης: Τα επικρατέστερα σενάρια για το τέλος των κινητήρων εσωτερικής καύσης

abb_img