Η Audi μετατρέπει το εσωτερικό του Grandsphere… σε σαλόνι

Η γερμανική premium μάρκα παρουσίασε την Πέμπτη το Grandsphere, το δεύτερο από τα τρία πρωτότυπα οχήματα, τα οποία θα αποτελέσουν το μέλλον των προϊόντων της, καθώς η εταιρεία μεταβαίνει σε μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα που θα περιλαμβάνει μοντέλα με δυνατότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4.

Τα στελέχη της Audi δήλωσαν ότι σκοπεύουν να πουλήσουν ένα όχημα με ικανότητα αυτόνομης οδήγησης επιπέδου 4 στους καταναλωτές της έως το 2026.

Διαβάστε περισσότερα: Tο “one-off” Audi Scysphere concept από το χαρτί των σχεδιαστών στην πραγμάτωση του μέλλοντος σήμερα

Το πρώτο αυτοκίνητο, με το όνομα Skysphere, παρουσιάστηκε τον περασμένο μήνα, ενώ το Urbansphere αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο επόμενο έτος.

Η παρουσία των επιβατών στο εσωτερικό του αυτοκινήτου επαναπροσδιορίζεται 

Audi Grandsphere

Το Grandsphere που είναι ένα μεγάλο πολυτελές σεντάν με δύο μπροστινά καθίσματα και ένα ενιαίο στο πίσω μέρος του, έχει δύο κύρια χαρακτηριστικά: την εξωτερική του εμφάνιση με φωτεινή υπογραφή της επωνυμίας της μάρκας και το κατά παραγγελία εσωτερικό του που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα περνούν τον χρόνο οι επιβάτες του οχήματος, ενώ το όχημα.. θα οδηγείται από μόνο του.

Το ευρύχωρο εσωτερικό του Grandsphere αντικαθιστά την παραδοσιακή τεράστια μαύρη οθόνη αφής που επικρατεί στα περισσότερα πολυτελή οχήματα με μία οθόνη που προβάλλεται από ξύλινη υποδομή και καλύπτει το όχημα από πόρτα σε πόρτα.

Οι λειτουργίες του τιμονιού και χειρισμού είναι κρυμμένες πίσω από ένα αρθρωτό πλαίσιο στο ταμπλό και εμφανίζονται μόνο κατόπιν εντολής του οδηγού.

Οι περισσότερες από τις λειτουργίες ελέγχονται χειροκίνητα, με φωνητική εντολή, αλλά και με το βλέμμα του οδηγού που ανιχνεύεται από τους αισθητήρες του οχήματος.

Με τους οδηγούς να απαλλάσσονται από το καθήκον να ελέγχουν πραγματικά το όχημα, οι σχεδιαστές της Audi εξόπλισαν το Grandsphere με μπροστινά ανακλινόμενα καθίσματα έως και 60 μοίρες, επιτρέποντας στους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων να χαλαρώνουν, ενώ το όχημα οδηγεί και εκείνοι διασκεδάζουν με μουσική ή βίντεο από την οθόνη.

Η Audi αναφέρει ότι το εσωτερικό του συγκεκριμένου αυτοκινήτου προσφέρει σε μια εντελώς νέα “εμπειρία”.

Oliver Hoffmann: Η αυτόνομη οδήγηση αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού

Audi Grandsphere

Ο Οliver Hoffmann ορίστηκε ως νέο μέλος του Συμβουλίου Τεχνικής Ανάπτυξης και θα ηγηθεί της Τεχνικής Ανάπτυξης της Audi και μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η βιομηχανία πρέπει να επανεξετάσει ολόκληρη τη διαδικασία σχεδιασμού των EV αναφορικά με την αυτόνομη οδήγηση.

Η αυτόνομη οδήγηση αλλάζει τα δεδομένα του παιχνιδιού, γιατί σημαίνει ότι αναπτύσσουμε και σχεδιάζουμε αυτοκίνητα από μέσα προς τα έξω”, εξήγησε ο Οliver Hoffmann.

Διαβάστε επίσης: Το Audi Sphere concept δείχνει το μέλλον στο εσωτερικό των αυτόνομων αυτοκινήτων

Με την αυτόνομη οδήγηση, ένα βασικό στοιχείο αλλάζει ριζικά: Ο οδηγός δεν χρειάζεται πλέον να κρατά το τιμόνι στα χέρια του όλη την ώρα.”

Αυτό μετατρέπει το αυτοκίνητο… ” σε σαλόνι”, δήλωσε χαρακτηριστικά μέσω διερμηνέα.

Δίνουμε στον οδηγό χρόνο να χαλαρώσει, να εργαστεί, να διασκεδάσει. Το αυτοκίνητο γίνεται έτσι η μεγαλύτερη κινητή συσκευή που μπορεί κανείς να φανταστεί. Και αυτό προσφέρει τεράστιες νέες δυνατότητες.

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!