Η Bentley αποκάλυψε τη νέα Flying Spur Hybrid, το επόμενο βήμα της εταιρείας προς τον εξηλεκτρισμό

Η Bentley Motors παρουσίασε τη νέα Flying Spur Hybrid, η οποία εμπλουτίζει τη γκάμα της τρίτης γενιάς Flying Spur και πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της μάρκας προς τον εξηλεκτρισμό, μέσω της υλοποίησης της στρατηγικής «Beyond100», στην οποία έχουμε αναφερθεί σε παλαιότερο άρθρο μας.

Υπενθυμίζουμε πως, το στρατηγικό σχέδιο «Beyond100» της Bentley είναι μια επέκταση δύο δεκαετιών μελλοντικής σκέψης, καινοτομίας και επιτευγμάτων που προβλέπει τον μετασχηματισμό της εταιρείας σε έναν οργανισμό με μηδενικό αποτύπωμα ως προς τον άνθρακα.

Η νέα Flying Spur Hybrid συνδυάζει πολυτέλεια και βιωσιμότητα

Στη νέα Flying Spur Hybrid, η Bentley αποδεικνύει ότι πολυτέλεια και ενεργειακή απόδοση μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά. Η υβριδική Flying Spur χρησιμοποιεί έναν βενζινοκινητήρα V6 2,9 λίτρων και έναν προηγμένο, ηλεκτρικό κινητήρα, αποδίδοντας συνολικά 544 ίππους και θηριώδη ροπή 750 Nm, 95 επιπλέον ίππους σε σύγκριση με την Bentayga Hybrid.

Ο κινητήρας αποδίδει πάνω από 150 ίππους ανά λίτρο, απόδοση υψηλότερη ακόμα και από την Flying Spur V8.

Διαβάστε επίσης: Η Bentley παρουσίασε την ανανεωμένη Bentayga Hybrid

Ο ηλεκτροκινητήρας «καταργεί» το turbo lag

Ο προηγμένος σύγχρονος ηλεκτρικός κινητήρας μόνιμου μαγνήτη βρίσκεται μεταξύ του κιβωτίου ταχυτήτων και του κινητήρα εσωτερικής καύσης και παρέχει ισχύ έως 136 ίππων 400 Nm ροπής.

Η ταχεία απόκρισή του ελαχιστοποιεί κάθε αντιληπτή καθυστέρηση που συχνά σχετίζεται με την υστέρηση του υπερσυμπιεστή.

Ο ηλεκτροκινητήρας τροφοδοτείται από μπαταρία ιόντων λιθίου 14,1 kWh και μπορεί να φορτιστεί στο 100% σε μόλις δυόμισι ώρες. Κινούμενη αμιγώς ηλεκτρικά, η νέα Flying Spur Hybrid έχει αυτονομία, περίπου, 40 χιλιομέτρων (εν αναμονή πιστοποίησης).

Το νέο μοντέλο υστερεί ελάχιστα της Flying Spur V8 σε επιτάχυνση, επιτυγχάνοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα είναι 285 χλμ./ώρα.

Το νέο υβριδικό κινητήριο σύστημα επιτυγχάνει σημαντική μείωση της κατανάλωσης καυσίμου, ενώ παράλληλα παρέχει την αυθεντική, αβίαστη και εκλεπτυσμένη απόδοση της Bentley.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική της Bentley για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το 2030

Διαθέτει τρεις ηλεκτρικές λειτουργίες

Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα σύνολο προηγμένων υπηρεσιών (My Car Statistics, My Battery Charge, My Cabin Comfort) για τον πλήρη έλεγχο της Flying Spur Hybrid, ενώ πληροφορείται για το πότε το αυτοκίνητο λειτουργεί αποκλειστικά ηλεκτρικά, ανακτά ενέργεια κατά τον ελεύθερο τροχασμό ή κάνει χρήση του κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Μέσα στην καμπίνα, ο αυτόματος διακόπτης Start-Stop έχει αντικατασταθεί από ένα χειριστήριο για τις τρεις ηλεκτρικές λειτουργίες EV Drive, Hybrid Mode και Hold Mode, επιτρέποντας στον οδηγό να διαχειριστεί τη χρήση της μπαταρίας κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού.

Η λειτουργία EV Drive επιλέγεται μόλις ενεργοποιηθεί το αυτοκίνητο και μεγιστοποιεί την ηλεκτρική εμπειρία οδήγησης. Είναι ιδανική για οδήγηση στην πόλη και για μικρότερες διαδρομές.

Η λειτουργία Hybrid είναι κατάλληλη για μεγαλύτερα ταξίδια και χρησιμοποιεί προγνωστική λειτουργία, ενώ επικοινωνεί με το σύστημα πλοήγησης. Εισάγοντας έναν προορισμό, το αυτοκίνητο ενεργοποιεί αυτόματα τη σωστή λειτουργία οδήγησης για κάθε μέρος της διαδρομής, υπολογίζοντας συνεχώς την πιο αποδοτική χρήση της φόρτισης της μπαταρίας και αποθηκεύοντας ηλεκτρική ενέργεια για τμήματα της διαδρομής όπου είναι πιο χρήσιμο.

Η λειτουργία Hold εξισορροπεί τον θερμικό κινητήρα και την ηλεκτρική ισχύ για εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας, προκειμένου να διατηρεί υψηλά τη φόρτιση της μπαταρίας υψηλής τάσης για μετέπειτα χρήση.

Πολυτελές και καινοτόμο εσωτερικό.

Η Flying Spur Hybrid ξεχωρίζει εξωτερικά από επτά ιδιαίτερα χρώματα βαφής, προσεκτικά επιλεγμένα για τον χαρακτήρα και το στυλ του αυτοκινήτου. Ένα σήμα “Hybrid” τοποθετημένο στο μπροστινό φτερό, τετράγωνες απολήξεις εξάτμισης και το σημείο φόρτισης στο αριστερό πίσω φτερό, ξεχωρίζουν το μοντέλο από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Το εσωτερικό της Flying Spur Hybrid διαθέτει την τυπική απαράμιλλη πολυτέλεια και καινοτομία της μάρκας – κομψό και μοναδικό, με εξαιρετικά άνετα καθίσματα, μοναδικής πολυτέλειας υλικά και αμέτρητες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Όλες οι Flying Spur κατασκευάζονται στην έδρα της Bentley στο Crewe, στο πρώτο εργοστάσιο πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο με μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα.

Τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν σε πελάτες πριν το τέλος του έτους.

Διαβάστε επίσης: Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα συνθέτει μουσική ανάλογα με το στυλ οδήγησης

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!