Το επόμενο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley θα συνθέτει μουσική ανάλογα με το στυλ οδήγησης

Ένα από τα πολλά πλεονεκτήματα της εξέλιξης και της εγκαθίδρυσης της ηλεκτροκίνησης στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά και τη συνείδηση του αγοραστικού κοινού, είναι και τα τεχνολογικά άλματα που γίνονται στα νέα ή μελλοντικά μοντέλα των εταιρειών.

Είτε αυτά αφορούν στο επίπεδο ασφάλειάς τους, είτε στα συστήματα υποβοήθησης οδηγών, είτε ακόμα και για την ψυχαγωγία τους μέσα στο ίδιο το ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Ειδικά, η τελευταία παράμετρος, της ψυχαγωγίας του οδηγού μέσα στο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είναι ένας τομέας που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δίνουν μεγάλη σημασία, καθώς είναι αυτός που μπορεί να προβάλλει καλύτερα και πιο άμεσα το επίπεδο της τεχνολογίας και της πολυτέλειας του οχήματος.

Το μέλλον του in-car entertainment έρχεται

Η Bentley θα εξοπλίζει το επόμενο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο με τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, η οποία θα… συνθέτει μουσική, σε πραγματικό χρόνο, ανάλογα με το στυλ οδήγησης του οδηγού.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης χρησιμοποιείται από τις αυτοκινητοβιομηχανίες για τα μοντέλα των αυτοκινήτων τους. Υπάρχουν παραδείγματα π.χ. στην αυτόνομη οδήγηση, είτε σε άλλα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, είτε για την καλύτερη απόδοση του αυτοκινήτου. Όμως είναι η πρώτη φορά που αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιείται για in-car entertainment!

Η συνεργασία της Bentley με την LifeScore

Για να πετύχει το εγχείρημα, η Bentley συνεργάστηκε με την εξειδικευμένη εταιρεία στον χώρο της «προσαρμόσιμης» μουσικής, LifeScore, ώστε να αναπτύξουν την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης που θα «συνθέτει» συνεχώς νέα μουσικά τραγούδια για κάθε στυλ οδήγησης.

Η Bentley και η LifeScore αυτό το διάστημα εργάζονται στη δημιουργία του περίπλοκου αλγόριθμου που θα αναλύει και θα λαμβάνει ως δεδομένα τις στροφές του κινητήρα, τις αλλαγές ταχύτητας, την επιτάχυνση καθώς και στοιχεία από το περιβάλλον που κινείται το αυτοκίνητο, ώστε να συνθέτει το μουσικό κομμάτι.

Κάθε διαδρομή, κάθε βόλτα, κάθε ταξίδι με το μελλοντικό μοντέλο της Bentley θα είναι, μουσικά τουλάχιστον, μοναδικά και προσωπικά.

Διαβάστε επίσης: Η στρατηγική της Bentley για τον πλήρη εξηλεκτρισμό της μέχρι το 2030

Η LifeScore χρησιμοποιεί παγκοσμίου κλάσης μουσικούς, με μοντέρνα και κλασσικά μουσικά όργανα, και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας στο διάσημο στούντιο ηχογράφησης Abbey Road Studios.

Η Bentley ισχυρίζεται πως σε μία διαδρομή διάρκειας μίας ώρας μπορούν να συντεθούν 100 δισεκατομμύρια ξεχωριστά μουσικά κομμάτια! Ναι, 100 δισεκατομμύρια μουσικά κομμάτια σε 60  λεπτά της ώρας!

Μάλιστα, η βρετανική εταιρεία αναφέρει πως αυτό είναι παγκόσμια πρωτοτυπία για τα έως τώρα δεδομένα της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Προς το παρόν, όλα αυτά το project είναι στο στάδιο της εξέλιξης και της έρευνας, αλλά έχει κατασκευαστεί ένα πρωτότυπο που παρουσιάζει αυτήν την τεχνολογία.

Η Bentley αναφέρει πως η συγκεκριμένη φουτουριστική τεχνολογία θα μπορεί να είναι μέρος του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκίνητου της εταιρείας!

Διαβάστε επίσης: Έτσι θα είναι το πρώτο ηλεκτρικό μοντέλο της Bentley

abb_img
spot_img