Η BP παρήγγειλε ταχυφορτιστές από την Tesla

Η BP Pulse πραγματοποίησε μεγάλη παραγγελία ταχυφορτιστών από την Tesla, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στις ΗΠΑ.

Η BP Pulse προχωράει στην παραγγελία ταχυφορτιστών (Supercharges) από την Tesla, αξίας 100 εκατομμυρίων. Η εν λόγω επένδυση θα διευκολύνει την επέκταση του δημόσιου δικτύου φορτιστών της BP Pulse στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, θα υποστηρίξει τους συνεργάτες της, για να αναπτύξουν φορτιστές στις ιδιωτικές τους αποθήκες. Η εν λόγω αγορά αποτελεί μέρος των πλάνων της BP Pulse για επένδυση έως και 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε σταθμούς φόρτισης στις ΗΠΑ έως το 2030.

BP: Ο μεγαλύτερος κόμβος φόρτισης «άνοιξε» στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η BP Pulse βάζει σε λειτουργία του φορτιστές το 2024

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι φορτιστές της Tesla θα ξεκινήσουν την λειτουργία τους εντός του 2024 στις επωνυμίες της BP. Συμπεριλαμβανομένων των Travel Centers of America και Amoco.

Μάλιστα, η εγκατάσταση των πρώτων φορτιστών θα λάβει χώρα στο Χιούστον, το Φοίνιξ, το Λος Άντζελες, το Σικάγο και την Ουάσιγκτον. Επίσης, οι φορτιστές θα έχουν ισχύ 250 kW και θα είναι συμβατοί με υποδοχή NACS και CSS.

BP και Uber «δίνουν τα χέρια» για την ηλεκτροκίνηση

Σε συνεργασία και με άλλες εταιρείες

Επιπλέον, θα λειτουργούν και σε τοποθεσίες τρίτων, μέσω συνεργασιών με εταιρείες. Όπως είναι για παράδειγμα, η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz, η οποία έχει συμφωνία να αγοράσει αυτοκίνητα της Tesla για τον στόλο της.

Η BP Pulse μέσω της συνεργασίας αποκτά την ικανότητα να επιβλέπει ολόκληρη τη διαδικασία φόρτισης για στόλους ηλεκτρικών οχημάτων. Ειδικότερα, το έξυπνο λογισμικό διαχείρισης φόρτισης, Omega και με τους γρήγορους και αξιόπιστους φορτιστές της Tesla, παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση για τους πελάτες του στόλους της.

Ο CEO της BP Pulse, Ρίτσαρντ Μπάρτλετ, δήλωσε:

«Η ενίσχυση του δικτύου BP Pulse με το κορυφαίο προϊόν της Tesla είναι ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στις φιλοδοξίες μας για υποδομή φόρτισης υψηλής ταχύτητας στις ΗΠΑ».

BP: Ενισχύει δυναμικά το δίκτυο φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

Η Tesla έχει οικονομικό όφελος 

Τέλος, από την εν λόγω συμφωνία θα επωφεληθεί και η Tesla, καθώς προβλέπεται άλλη μία πηγή εσόδων. Ήδη οι περισσότερες εταιρείες αυτοκινήτων, έχουν συμφωνήσει ώστε τα μοντέλα τους να φορτίζουν στο υπάρχον δίκτυο της εταιρείας. Την ευκαιρία για την αρχής μίας νέας ροής εσόδων επεσήμανε και η υπεύθυνη υποδομής φόρτισης, Ρεμπέκα Τινούτσι.

Ειδικότερα, σημείωσε:

«Στην Tesla, δεσμευόμαστε να παρέχουμε αψεγάδιαστες εμπειρίες φόρτισης σε όλους τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων. Η πώληση του εξοπλισμού ταχυφόρτισης είναι ένα νέο βήμα. Εκτιμούμε τη συνεργασία της BP σε αυτόν τον τομέα – είναι το σωστό βήμα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον».

abb_img
spot_img