Η BYD ανακοινώνει τη 2η γενιά της μπαταρίας Blade

Η BYD σχεδιάζει να λανσάρει τη δεύτερη γενιά της μπαταρίας Blade που βασίζεται στη χημεία LFP τον Αύγουστο του 2024.

Ακούστε το άρθρο

Η BYD ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τη δεύτερη γενιά της μπαταρίας Blade με βάση τη χημεία LFP τον Αύγουστο του 2024. Αυτή η νέα γενιά υπόσχεται υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και μικρότερο βάρος σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον CEO της BYD, Wang Chuanfu, η ενεργειακή πυκνότητα της νέας μπαταρίας LFP αναμένεται να αυξηθεί στα 190 Wh/kg, σε σύγκριση με τα 140 Wh/kg της προηγούμενης γενιάς το 2020. Ταυτόχρονα, η νέα γενιά θα είναι πιο συμπαγής και θα επιτρέπει χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας ανά 100 χιλιόμετρα.

Seagull: Μια προσπάθεια της BYD για οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Με τη χημεία LFP η νέα γενιά της μπαταρίας της BYD

Η μπαταρία Blade είναι μια εξέλιξη της BYD και ξεχωρίζει λόγω της μοναδικής της μορφής, όπου τα κύτταρα θήκης μοιάζουν με λεπίδες σπαθιού. Η χρήση της χημείας LFP είναι κοινή σε όλες τις παραλλαγές της μπαταρίας.

Η αναβάθμιση αυτής της τεχνολογίας αναμένεται να επιτρέψει στην BYD να προσφέρει ακόμη πιο αποδοτικά και οικονομικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην αγορά. Επιπλέον, η εταιρεία εργάζεται πάνω σε νέες γενιές των αρχιτεκτονικών των ηλεκτρικών οχημάτων της, με την πλατφόρμα 4.0 να είναι προς αναβάθμιση φέτος.

BYD: Μειωμένες οι πωλήσεις το α΄ τρίμηνο του 2024

Τέλος, με αυτές τις εξελίξεις, η BYD στοχεύει σε μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων, καθώς και σε περαιτέρω μείωση του κόστους παραγωγής. Η κινέζικη μάρκα έχει ήδη καταφέρει μεγάλη επιτυχία στην εγχώρια αγορά της Κίνας, και αναμένεται να διατηρήσει την πρωτοπορία της με τις νέες τεχνολογικές της εξελίξεις.

Πηγή: Electrive

 

abb_img