Κίνηση ματ της BYD με το εκπληκτικό Speedster

Το εξαιρετικό στυλ παραπέμπει στους κλασικούς αγώνες speedster από τη δεκαετία του 1950.

Ακούστε το άρθρο

Η Fang Cheng Bao, η κορυφαία υπο-μάρκα της BYD, αποκάλυψε μια εντυπωσιακή φιλοσοφία σπορ αυτοκινήτου ενόψει της Auto China (Σαλόνι Αυτοκινήτου του Πεκίνου) που ονομάζεται Speed ​​9. Αυτή η εξαιρετική εμφάνιση μοιάζει σαν να προέρχεται από έναν ιταλικό οίκο σχεδιασμού, με καθαρά ευρωπαϊκά στοιχεία, ενώ επηρεάζει και μπορεί ακόμη και να περάσει ως μια εκσυγχρονισμένη εκδοχή της Mercdes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Λαμβάνοντας τη μορφή ενός speedster, όπως η Ferrari Monza SP2 . Το Speed ​​9 είναι αναμφισβήτητα το πιο επιθυμητό μηχάνημα που έχουμε δει από την Κίνα.

Υπάρχει ένας καλός λόγος για αυτήν την ευρωπαϊκή επιρροή. Ο επικεφαλής σχεδιαστής της BYD, Wolfgang Egger, ήταν προηγουμένως ο επικεφαλής σχεδιαστής στις Lamborghini, Audi και Alfa Romeo. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει την εξαιρετικής εμφάνισης 8C Competizione. Το Speed ​​9 είναι κάτι το όμορφο, με έναν ανάγλυφο προφυλακτήρα που διαθέτει κεντρικά γυαλιστερά μαύρα ένθετα, ασημένια διχτυωτά στοιχεία μάσκας και βαθιές εισαγωγές αέρα, ενώ οι προβολείς φαίνονται παρόμοιοι με τις μονάδες της Lamborghini Aventador.

Ίσως το πιο όμορφο κινέζικο αυτοκίνητο μέχρι τώρα

Οι σαγηνευτικές γραμμές του Speed ​​9 ρέουν πάνω από τους εντυπωσιακούς θόλους των τροχών και προς το θάλαμο των επιβατών, με την πλευρά του οδηγού και του συνοδηγού να χωρίζονται από μια μεταλλική ράβδο. Αυτό συνδέει το μπροστινό μέρος του οχήματος με την πίσω όψη, με αποτέλεσμα μια συνεκτική και αρμονική εμφάνιση. Το Speed ​​9 διαθέτει τέλειες αναλογίες, με μακρύ καπό και έντονες λαβές. Οι πόρτες ψαλιδιού συμβάλλουν στην επιδεικτική προσωπικότητα.

Γύρω από την πλάτη, θα βρείτε πιο εντυπωσιακές λεπτομέρειες. Τα ιπτάμενα στηρίγματα έδωσαν στο μυαλό μας αγωνιστικά αυτοκίνητα της δεκαετίας του ’50, όπως η Mercedes-Benz 300 SLR 722 , με τις γραμμές να μειώνονται σε ένα κολακευτικό ντέρι. Υπάρχουν περισσότερες επιρροές της Lamborghini εδώ, με τα τετραπλά πίσω φώτα να θυμίζουν αυτά του Sian FKP 37. Ένας προεξέχων διαχύτης και μια λεπτή αεροτομή ολοκληρώνουν τις αλλαγές στο πίσω μέρος.

Ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης είναι πιθανό

Όπως θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο αυτοκίνητο, το εσωτερικό διαθέτει μπάκετ καθίσματα από ανθρακονήματα με κόκκινη ταπετσαρία και υποστηρικτική στήριξη. Οι ιμάντες των καθισμάτων, οι μεταλλικές λεπτομέρειες και το τιμόνι σε στυλ Tesla είναι από τα κυριότερα σημεία του αυτοκινήτου στο Speed ​​9.

Η BYD δεν μοιράστηκε πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το σύστημα μετάδοσης κίνησης ή τα δεδομένα απόδοσης, αλλά αναφορές στο εξωτερικό υποστηρίζουν ότι το Speed ​​9 διαθέτει ένα ελαφρύ πλαίσιο από ανθρακονήματα. Η BYD παράγει έναν συνδυασμό EV και PHEV, επομένως είναι ασαφές εάν το Speed ​​9 θα χρησιμοποιεί ηλεκτρική μπαταρία ή plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Ίσως το speedster μπορεί να δανειστεί τη ρύθμιση από το BYD Yangwang U9, ένα πλήρως ηλεκτρικό supercar με τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες , που αναπτύσσει συνδυασμένες αποδόσεις 1.300 ίππων και 1.239 lb-ft ροπής.

Πηγή: CARBUZZ

abb_img