Η BYD σχεδιάζει κατασκευή εργοστασίου στο Μεξικό

Το εργοστάσιο της BYD στο Μεξικό θα εξυπηρετήσει την αγορά των ΗΠΑ και θα βοηθήσει τη μάρκα να επεκτείνει τις δραστηριότητες εκτός Κίνας.

Ακούστε το άρθρο

Η κινεζική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων BYD εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκαταστήσει ένα εργοστάσιο στο Μεξικό. Στόχος είναι η εξυπηρέτηση της αγοράς των ΗΠΑ. Ο επικεφαλής της φίρμας στο Μεξικό, Zhou Zou, ανακοίνωσε ότι η εταιρεία είναι προς το παρόν σε διαπραγματεύσεις με τις τοπικές αρχές για τη δημιουργία του εργοστασίου.

BYD Seal U: Κυκλοφορεί τον Φεβρουάριο!

Νέο εργοστάσιο για χάρη των… ΗΠΑ

Η πληροφορία αυτή προήλθε αρχικά από την εφημερίδα Nikkei Asia, που επικαλέστηκε δηλώσεις του Country Manager της εταιρείας για το Μεξικό. Σύμφωνα με αναφορές, η είναι ήδη σε εξέλιξη μια μελέτη σκοπιμότητας για το εν λόγω εργοστάσιο.

BΥD Atto 2: Κοντά μας από το 2025 (;)

Η κίνηση αυτή θα τοποθετήσει τη BYD σε κοντινή απόσταση από την αγορά των ΗΠΑ, με το Μεξικό να αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες χώρες παραγωγής στην αυτοκινητοβιομηχανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι και η Tesla έχει σχέδια για την κατασκευή ενός εργοστασίου στο Μεξικό.

BYD ΕΤP3: Στην τριάδα των best-sellers για το 2023

Εργοστάσιο και σε Βραζιλία και Ουγγαρία η BYD

Τέλος, η BYD διατηρεί ακόμη τη μεγαλύτερη μερίδα της παραγωγής στην εγχώρια αγορά της, η επέκταση σε περιοχές εκτός Κίνας είναι μέρος της στρατηγικής της εταιρείας. Πέραν του Μεξικού, η κινέζικη μάρκα έχει ήδη ξεκινήσει την κατασκευή εργοστασίου στη Βραζιλία για ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα. Όπως επίσης και στην Ουγγαρία για την εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής αγοράς.

Πηγή: Nikkei Asia, Electrive

abb_img