Η CUPRA εξηλεκτρίζεται πλήρως μέχρι το 2030

H CUPRA συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο και παρουσιάζει το ηλεκτρικό της όραμα πλήρους εξηλεκτρισμού έως το 2030.

H CUPRA συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο και παρουσιάζει το ηλεκτρικό της όραμα, σύμφωνα με το οποίο, σκοπεύει να εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2030.

Παράλληλα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο CUPRA Urban Rebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο. Επιπλέον, ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου Born στο γερμανικό εργοστάσιο στο Zwickau.

Seat και Cupra, διαφορετικές πορείες σε κοινή κατεύθυνση

Μιλώντας στα εγκαίνια του Cupra City Garage στο Μόναχο και τα αποκαλυπτήρια της ιδέας του ηλεκτρικού μικρού αυτοκινήτου Cupra UrbanRebel, ο Wayne Griffiths, επικεφαλής τόσο της Seat όσο και της μάρκας, δήλωσε σχετικά:

«Αυτό το όχημα θα είναι ένα Cupra γιατί αυτή είναι η μάρκα που εστιάζει παρόντος στην ηλεκτροκίνηση. Η Seat, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να εστιάζει στα υβριδικά οχήματα. Όπως επίσης και στους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Διαβάστε επίσης: To teaser video του Cupra UrbanRebel που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της Seat τονίζοντας πως: «Η εταιρεία θα εστιάσει στην υβριδική τεχνολογία και σε υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες, καθώς και την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη».

Ο εξηλεκτρισμός ξεκινά με το Born

Cupra Born

Είναι «φιλοδοξία μας» να κάνουμε την Cupra μια μάρκα που θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, είπε ακόμα ο Wayne Griffiths. Στην περίπτωση της είναι σαφές ότι δεν θα προχωρήσει προς το παρόν σε ενέργειες που έχουν να κάνουν με το υδρογόνο.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Cupra θα είναι το Born. Η παραγωγή είναι ήδη σε εξέλιξη στο εργοστάσιο MEB της Volkswagen στο Zwickau. Επιπλέον, οι παραδόσεις έχουν θα ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Το CUPRA Born θα κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Νοέμβριο. Με το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει επίσης μια νέα στρατηγική διανομής για μια διαφορετική σχέση με τον πελάτη».

Τα βήματα της Cupra στο άμεσο μέλλον

Cupra Born

Το Born θα ακολουθήσει το Tavascan το 2024 και στη συνέχεια το UrbanRebel Concept το 2025.

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, το e-small car είναι «ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας».

Από το 2025, περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως αναμένεται ότι θα παράγονται για διάφορες μάρκες του Ομίλου.

Cupra Born: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρείας μόλις «γεννήθηκε»

Στο IAA Mobility 2021 στο Μόναχο, η φίρμα παρουσίασε μια ακόμη μελέτη με το όνομα Tavascan Extreme E. Αυτή βασίζεται οπτικά στο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Abt-Cupra’s Odyssey 21 Extreme E, αλλά έχει αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ωστόσο, το νέο concept πηγαίνει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το crossover του 2019.

Μένει να δούμε τις νέες εξελίξεις για να μπορέσουμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης αυτής.

abb_img
spot_img