Η CUPRA εξηλεκτρίζεται πλήρως μέχρι το 2030

H CUPRA συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου IAA στο Μόναχο και παρουσιάζει το ηλεκτρικό της όραμα, σύμφωνα με το οποίο, σκοπεύει να εξηλεκτριστεί πλήρως έως το 2030.

Παράλληλα, το πρωτότυπο αυτοκίνητο CUPRA Urban Rebel Concept έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση πριν τα εγκαίνια του νέου City Garage στο Μόναχο και ξεκίνησε η παραγωγή του πρώτου της πλήρως ηλεκτρικού μοντέλου Born στο γερμανικό εργοστάσιο στο Zwickau.

Seat και Cupra, διαφορετικές πορείες σε κοινή κατεύθυνση

Μιλώντας στα εγκαίνια του Cupra City Garage στο Μόναχο και τα αποκαλυπτήρια της ιδέας του ηλεκτρικού μικρού αυτοκινήτου Cupra UrbanRebel, ο Wayne Griffiths, επικεφαλής τόσο της Seat όσο και της Cupra, δήλωσε σχετικά: «Αυτό το όχημα θα είναι ένα Cupra γιατί αυτή είναι η μάρκα που επικεντρώνεται επί του παρόντος στην δρόμο της ηλεκτροκίνησης. Η Seat, εν τω μεταξύ, θα συνεχίσει να εστιάζει στα υβριδικά οχήματα, αλλά και στους εξαιρετικά αποδοτικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης».

Διαβάστε επίσης: To teaser video του Cupra UrbanRebel που θα παρουσιαστεί στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στα επόμενα βήματα της Seat τονίζοντας πως: «Η εταιρεία θα εστιάσει στην υβριδική τεχνολογία και σε υψηλής απόδοσης κινητήρες εσωτερικής καύσης. Θα παρακολουθούμε στενά την αποδοχή των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τους πελάτες, καθώς και την ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη».

Ο εξηλεκτρισμός της Cupra ξεκινά με το CUPRA Born

Cupra Born

Είναι «φιλοδοξία μας» να κάνουμε την Cupra μια μάρκα που θα διαθέτει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα έως το 2030, είπε ακόμα ο Wayne Griffiths. Στην περίπτωση της Cupra είναι μάλιστα σαφές ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει προς το παρόν σε ενέργειες που σχετίζονται με το υδρογόνο.

Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Cupra θα είναι το Born. Η παραγωγή βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη στο εργοστάσιο MEB της Volkswagen στο Zwickau και οι παραδόσεις έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν τον Νοέμβριο.

Το CUPRA Born θα δώσει ώθηση για τον μετασχηματισμό της εταιρείας και θα σηματοδοτήσει την έναρξη της επέλασης των ηλεκτρικών προϊόντων της CUPRA“, ανέφερε επίσης ο Wayne Griffiths και διευκρίνισε ότι «Με αυτό το αυτοκίνητο, στοχεύουμε να αυξήσουμε τις πωλήσεις της CUPRA στο 20% των συνολικών πωλήσεων της SEAT S.A.

Το CUPRA Born θα κυκλοφορήσει στην αγορά από τον Νοέμβριο και με το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει επίσης μια νέα στρατηγική διανομής για μια διαφορετική σχέση με τον πελάτη».

Τα βήματα της Cupra στο άμεσο μέλλον

Cupra Born

Το Born θα ακολουθήσει το Cupra Tavascan το 2024 και στη συνέχεια το UrbanRebel Concept το 2025.

Σύμφωνα με τον CEO της Cupra, το e-small car είναι «ένας από τους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας».

Από το 2025, περισσότερα από 500.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα ετησίως αναμένεται ότι θα παράγονται για διάφορες μάρκες του Ομίλου.

Διαβάστε επίσης: Cupra Born: Το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ισπανικής εταιρείας μόλις «γεννήθηκε»

Στο IAA Mobility 2021 στο Μόναχο, η Cupra παρουσίασε μια ακόμη μελέτη με το όνομα Tavascan Extreme E. Αυτή βασίζεται οπτικά στο αγωνιστικό αυτοκίνητο του Abt-Cupra’s Odyssey 21 Extreme E, αλλά έχει αναπτυχθεί περαιτέρω.

Ωστόσο, το νέο concept πηγαίνει σε μια εντελώς διαφορετική κατεύθυνση από το crossover του 2019.

Μένει να δούμε τις νέες εξελίξεις για να μπορέσουμε να σας αποκαλύψουμε περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της κατεύθυνσης αυτής.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!