Η DS Automobiles ετοιμάζεται για το Tokyo E-Prix

Η ομάδα της DS Automobiles προετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή σε E-Prix στο Tokyo, το ερχόμενο Σάββατο.

Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα της DS Automobiles προετοιμάζεται για την πρώτη της συμμετοχή σε E-Prix στο Tokyo.

Το πρωτάθλημα της Formula E δημιουργεί ακόμα περισσότερη ιστορία. Σε λίγες ημέρες οι 11 ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα μονοθεσίων με ηλεκτρική κίνηση θα φωτίσουν τους δρόμους της πρωτεύουσας της Ιαπωνίας. Σε μια διαδρομή γύρω από το διάσημο εκθεσιακό κέντρο του Τόκυο (Tokyo Big Sight). Η οποία μετά περνά από τις παρυφές της πόλης κατά μήκος της παραλίας. Η ολοκαίνουργια διαδρομή μήκους 2,5 χιλιομέτρων έχει 20 στροφές ώστε να γίνει εκεί ένας έντονος αγώνας, γεμάτος εκπλήξεις.

Η ως τώρα πορεία της ομάδας της DS Automobiles

Η DS PENSKE είναι αυτή τη στιγμή στην τρίτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Και βασίζεται σε όλα τα πλεονεκτήματα του DS E-TENSE FE23. Που αναπτύχθηκε από τη DS Performance για να φέρει περισσότερους βαθμούς στην ομάδα. Ανάμεσα στους βασικούς παίκτες σε αυτόν τον πέμπτο γύρο της 10ης σεζόν του Πρωταθλήματος της Formula E, θα είναι οι δύο εργοστασιακοί οδηγοί της γαλλο-αμερικανικής ομάδας. Ο Jean-Eric Vergne, ο μοναδικός δύο φορές πρωταθλητής στη Formula E. Που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τέταρτη θέση στο πρωτάθλημα οδηγών (σε ισοβαθμία με τον τρίτο). Και ο πρωταθλητής του 2022 Stoffel Vandoorne που βρίσκεται στην 12η θέση. Το Τόκυο E-Prix θα αρχίσει το Σάββατο 30 Μαρτίου στις 07:00 ώρα Κεντρικής Ευρώπης (15:00 τοπική ώρα).

DS Formula E: Στους βαθμούς οι δύο οδηγοί της ομάδας

Ο Eugenio Franzetti, διευθυντής DS Performance δήλωσε:

«Ο τελευταίος αγώνας στο Σάο Πάολο μπορεί να μην έφερε τους πόντους που ελπίζαμε. Αλλά έδειξε ότι τα DS E-TENSE FE23 ήταν γρήγορα! Τώρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε περισσότερο την απόδοση του αυτοκινήτου μας και των οδηγών μας. Μόλις 15 μέρες μετά από τη Βραζιλία βρισκόμαστε σε ένα άλλο υπέροχο κράτος, την Ιαπωνία, καθώς το πρωτάθλημα της Formula E πηγαίνει στο Τόκυο για πρώτη φορά. Αυτό σημαίνει μια νέα πρόκληση και για τις 11 ομάδες του θεσμού. Το περασμένο έτος είχαμε πάντα καλά αποτελέσματα σε νέους αγώνες. Τώρα, θα θέλαμε αυτή η παράδοση να συνεχιστεί χάρη στην απόδοση των αυτοκινήτων μας και τα ταλέντα των οδηγών μας. Αισθανόμαστε αισιόδοξοι!»

Πηγή: Δελτίο Τύπου

abb_img