Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε εκθέτες και επισκέπτες

Η φετινή Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου που διεξήχθη στο Μόναχο, η πρώτη μετά από 70 χρόνια διεξαγωγής της στη Φρανκφούρτη, στέφθηκε με επιτυχία, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις, τόσο από την πληθώρα των εκθετών και των προτάσεών τους, όσο και από τη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών.

Αξίζει να σημειώσουμε πως ήταν η πρώτη Διεθνής Έκθεση στην Ευρώπη που έγινε μετά το ξέσπασμα της πανδημίας.

Η πρώτη Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου ξεπέρασε κάθε προσδοκία και έθεσε σημαντικούς στόχους, όσον αφορά στην κλιματικά ουδέτερη κινητικότητα και το μέλλον της μετακίνησης.

Περίπου 400.000 συμμετέχοντες από 96 χώρες βίωσαν και συζήτησαν καινοτόμες λύσεις στο μεγαλύτερο γεγονός που έλαβε χώρα στη Γερμανία από το ξέσπασμα της πανδημίας, πριν από έναν ενάμιση χρόνο.

Δια ζώσης εμπειρία, αλλά και εικονική πραγματικότητα στη Διεθνή Έκθεση του Μονάχου

Στην IAA 2021 παρευρέθηκαν 744 εκθέτες και 936 ομιλητές της αυτοκίνησης, της πολιτικής, της τεχνολογίας και άλλων σημαντικών τομέων με αντικείμενο το μέλλον της κινητικότητας.

Στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Μονάχου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για θέματα που κάλυπταν από τα τελευταία μοντέλα αυτοκίνητων και ποδήλατων έως την αστική εναέρια μετακίνηση, από τις τελευταίες εξελίξεις στη τεχνολογία έως και τις προβλέψεις στον οικονομικό τομέα.

Συνολικά, η έκθεση κάλυπτε μία έκταση 260.000 τετραγωνικών μέτρων στο Εκθεσιακό Κέντρο του Μονάχου και στον υπαίθριο χώρο του κέντρου της γερμανικής πόλης.

Περισσότερες από 100 πρεμιέρες έλαβαν χώρα, ανάμεσά τους και η παρουσίαση της πρώτης υπηρεσίας αυτόνομων ταξί που θα λειτουργήσει σύντομα στη Γερμανία.

Ενενήντα οκτώ αυτοκινητοβιομηχανίες, 76 εταιρείες ποδηλάτων, 152 προμηθεύτριες εταιρείες, αμέτρητες τεχνολογικές εταιρείες και 78 startups ενέπνευσαν τους επισκέπτες και τους εισήγαγαν στη φιλοσοφία της κλιματικά ουδέτερης κινητικότητας.

Σε αυτό συνέβαλαν, φυσικά, οι συζητήσεις και οι παρουσιάσεις που διεξήχθησαν για το μέλλον της κινητικότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου στο Μονάχο άνοιξε τις πύλες της – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την IAA Mobility 2021

Έγιναν σχεδόν 7.000 test drives στη Blue Lane της ΙΑΑ 2021

Στην IAA 2021 του Μονάχου έκανε πρεμιέρα και μία νέα εμπειρία για τους επισκέπτες. Αυτή δεν ήταν άλλη από την «Blue Lane», μία διαδρομή ειδικά σχεδιασμένη για δοκιμές φιλικών στο περιβάλλον οχημάτων, τα οποία είχαν τη δυνατότητα να οδηγήσουν οι επισκέπτες.

Καλύφθηκαν, σχεδόν, 7.000 χλμ. Από τα 255 ηλεκτρικά οχήματα που ήταν διαθέσιμα στη διαδρομή που άρχιζε από το κέντρο του Μονάχου έως το χώρο της Έκθεσης.

 

Υψηλό επίπεδο ικανοποίησης από τους επισκέπτες της IAA 2021

To 67% των επισκεπτών ήταν νεότεροι των 40 ετών. Επίσης, το 45% έδειξαν πρώτα ενδιαφέρον στις προσφορές των εταιρειών ποδηλάτων, ενώ το 65%  έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις καινοτομίες στον τομέα της αυτοκίνησης.

Γενικότερα, το 86% των επισκεπτών ψήφισαν πως η εμπειρία τους στην IAA MOBILITY 2021 ήταν από καλή έως πολύ καλή.

Η επόμενη IAA MOBILITY στο Μόναχο θα διεξαχθεί από τις 5 έως τις 10 Σεπτεμβρίου 2023.

Διαβάστε επίσης: Η Mobileye θα λανσάρει αυτόνομα ταξί στη Γερμανία το 2022

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!