Η Fiat ανακοίνωσε τον πλήρη εξηλεκτρισμό των μοντέλων της έως το 2030

Την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές η Smart πουλάει, ήδη, αποκλειστικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και άλλοι κατασκευαστές όπως η Volvo, η Jaguar, ακόμα και η Mini έχουν ανακοινώσει το πρόγραμμα τους για την πλήρη τους μετάβαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Πλέον, και η Fiat ανακοίνωσε πως έως το 2030 η ιταλική αυτοκινητοβιομηχανία θα μετατραπεί σε brand αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Εξηλεκτρισμός Fiat

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο CEO της Fiat, Olivier François, για την Ημέρα του Περιβάλλοντος, η πλήρης μετάβαση της εταιρείας στον κόσμο των ηλεκτρικών οχημάτων, πρόκειται για μία ριζική αλλαγή για την εταιρεία, η οποία πρόκειται να συντελεστεί κυρίως μεταξύ των ετών 2025 και 2030.

Διαβάστε επίσης: Enfield 8000: Το πρώτο σύγχρονο ελληνικό ηλεκτρικό Ι.Χ. από τη Σύρο

Ο στόχος, όπως είπε, είναι να δημιουργηθούν ηλεκτρικά αυτοκίνητα, οι τιμές των οποίων δεν θα ξεπερνούν εκείνες των αυτοκινήτων με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Την στιγμή αυτή η εταιρεία Stellantis διαθέτει προς πώληση μόνο αμιγώς ηλεκτρικά Fiat 500.

Επίσης, όπως όλα δείχνουν, το επόμενο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Fiat θα μπορούσε να είναι το Panda ενώ υπάρχει ήδη και το E-Ducato van.

Electric Fiat 500

Άλλωστε η Stellantis προτίθεται να αυξήσει τις πωλήσεις της σε ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 14% του τρέχοντος έτους που αντιστοιχεί σε 400.000 οχήματα, στο 70% μέχρι το 2030.

Διαβάστε επίσης: Το πείραμα της Αστυπάλαιας σηματοδοτεί την εκκίνηση της ηλεκτροκίνησης

Μάλιστα, o όμιλος έχει ήδη ανακοινώσει και την “Ημέρα Εξηλεκτρισμού της Stellantis” στις 8 Ιουλίου του 2021 όπου και θα αναμένουμε περισσότερες ενημερώσεις και πληροφορίες σχετικά με την πορεία της Fiat προς την ηλεκτροκίνηση.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!