Η Fiat μας ξεναγεί στον κόσμο του Metaverse

Με το Fiat Metaverse Store μπορεί κανείς να διαμορφώσει και να αποκτήσει το αυτοκίνητο που επιθυμεί, σε ένα απόλυτα ψηφιακό περιβάλλον.

Ακούστε το άρθρο

Το πρώτο metaverse κατάστημα αυτοκινήτου είναι γεγονός. Το Fiat Metaverse Store φέρνει την ιταλική μάρκα στην πρωτοπορία αυτής της νέας τεχνολογίας. Εκεί, όπου ο ψηφιακός κόσμος συναντιέται με την πραγματικότητα για μια νέα, πρακτική εμπειρία για τον υποψήφιο αγοραστή.

Σημείο κλειδί, αποτελεί ο ανθρώπινος παράγοντας, όπως ο Fiat Product Genius. Ο εν λόγω υπάλληλος είναι άριστα εκπαιδευμένος για τα προϊόντα της μάρκας, ώστε να δίνει απάντηση στις ερωτήσεις των πελατών.

Fiat Multipla και 600: Η μεγάλη επιστροφή είναι ηλεκτρική!

Η Fiat στον κόσμο του metaverse

Τι είναι το περιβάλλον Metaverse της Fiat;

Το περιβάλλον Metaverse αποτελεί την εξέλιξη του internet. Μάλιστα, οι άνθρωποι θα μπορούν να ζουν και να αλληλοεπιδρούν όπως στην πραγματική ζωή. Βέβαια, αυτό όμως θα συμβαίνει μέσα από ένα ψηφιακό δίκτυο εικονικών κόσμων.

Είναι η σύνδεση όλων των ψηφιακών κόσμωντεχνολογιών (internet, επαυξημένη πραγματικότητα, ψηφιακά νομίσματα, κτλ.) σε μία εικονική διάσταση που δημιουργεί μια νέα πραγματικότητα.

O Olivier Francois, CEO της Fiat και CMO της Stellantis, δήλωσε:

«Στη Fiat για ακόμα μια φορά πρωτοπορούμε, προσφέροντας μια καινοτόμα και πρακτική εμπειρία. Το Fiat Metaverse Store είναι το πρώτο του είδους στην αυτοκινητοβιομηχανία και αποτελεί ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της Fiat».

 «Φιλικό στη χρήση και κυρίως προσβάσιμο για όλους, το Fiat Metaverse Store κάνει πιο απλή και εξατομικευμένη την επαφή μας με τους πελάτες μας».

Fiat 500e: Έτοιμο να «πατήσει» και στη Β. Αμερική

Η Fiat στον κόσμο του metaverse

Οι δυνατότητες του Fiat Metaverse Store

Στο Fiat Metaverse Store ο πελάτης μπορεί να ανακαλύψει το αυτοκίνητο που τον ενδιαφέρει, μέσω ψηφιακών μοντέλων υψηλής ανάλυσης. Εκεί, μπορεί να μάθει περισσότερες πληροφορίες για την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα, έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τις λειτουργίες του συστήματος πολυμέσων του αμιγώς ηλεκτρικού Fiat 500.

Επιπλέον, μπορεί ακόμα να διαμορφώσει το αυτοκίνητο σύμφωνα με τις προτιμήσεις του, αλλά και να ζήσει μια εικονική εμπειρία οδήγησης. Πιο συγκεκριμένα, μπορεί να μπει «εικονικά» με το αυτοκίνητό του στην πίστα του Lingotto στο Τορίνο.

Η Fiat στον κόσμο του metaverse

Με το Fiat Metaverse Store η μάρκα συνεχίζει το ταξίδι της προς τη νέα εποχή της αυτοκίνησης. Εκεί, η εμπειρία του πελάτη αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα. Τέλος, η διαδικτυακή εμπειρία συμπληρώνεται ιδανικά με την πραγματική εμπειρία οδήγησης στον πλησιέστερο εξουσιοδοτημένο διανομέα της Fiat.

Το πρόγραμμα Fiat Metaverse Store ξεκινά άμεσα από την Ιταλία και το ηλεκτρικό 500. Σταδιακά, θα προστεθούν επιπλέον αγορές και μοντέλα της ιταλικής φίρμας.

abb_img