Η Fiat σκέφτεται έντονα τα μικρά αυτοκίνητα πόλης

Η Fiat στοχεύει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, εστιάζοντας κυρίως στις κατηγορίες μικρών οχημάτων πόλης.

H Fiat έχει μπει σε ρυθμούς αναδιοργάνωσης της γκάμας της, καθώς ετοιμάζεται να γίνει αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Παράλληλα, θέλει να είναι ο κυρίαρχος στα μικρά αυτοκίνητα πόλης, δηλαδή στις κατηγορίες A και B.

Φυσικά, αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι πολλές εταιρείες εγκαταλείπουν τις εν λόγω κατηγορίες και στρέφουν την προσοχή τους σε μεγαλύτερα οχήματα.

Τρανταχτό παράδειγμα είναι η Ford, η οποία ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα αποσύρει το Fiesta, από το 2023. Όπως επίσης και οι σκέψεις της Volkswagen για απόσυρση του Polo. Αυτή η απόφαση ανοίγει το δρόμο στην ιταλική μάρκα να κυριαρχήσει στο συγκεκριμένο κομμάτι της αγοράς, σύμφωνα με τον CEO, Olivier Francois:

«Το γεγονός ότι δεν υπάρχει στο δρόμο μας το Fiesta, ή το Polo, είναι απλά φανταστικό, γιατί αυτή είναι η κατηγορία στην οποία πραγματικά ανήκουμε».

Fiat 500e: Έτοιμο να «πατήσει» και στη Β. Αμερική

Στα χνάρια του Fiat Punto το νέο ηλεκτρικό

Στα σχέδια της μάρκας είναι το λανσάρισμα πέντε νέων ηλεκτρικών μοντέλων τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτά θα πλαισιώσουν μάλιστα το Fiat 500e, ενώ η αρχή θα γίνει ήδη από το επόμενο έτος.

Το πρώτο μοντέλο θα ανήκει στην κατηγορία του Fiat Punto και θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα του Ομίλου Stellantis. Τα υπόλοιπα 4 μοντέλα θα χρησιμοποιήσουν νέες πλατφόρμες, τις οποίες ετοιμάζει ο Όμιλος. Επιπλέον, θα έχουν ως πρότυπο το concept Centoventi του 2019.

Fiat: Δύο προσιτά SUV στον ορίζοντα!

«Εστιάζουμε απόλυτα στα αυτοκίνητα των κατηγοριών A, B, C αλλά με τον κατάλληλο κινητήρα, το κατάλληλο αμάξωμα και την κατάλληλη τεχνολογία. Πρέπει να έχουμε ξανά ένα αυτοκίνητο στο B-Segment και πρέπει να συνεχίσουμε να κυριαρχούμε στο A-Segment. Ξέρουμε γιατί φεύγουν οι άλλοι κατασκευαστές και καταλαβαίνω ότι πλέον είναι πιο δύσκολο».

Τέλος, όπως δήλωσε ο Francois, η κατασκευή μικρών ηλεκτρικών με προσιτή τιμή είναι μία μεγάλη πρόκληση. Ωστόσο, με τη βοήθεια της Stellantis κάτι τέτοιο είναι εφικτό, χρησιμοποιώντας μία οικονομία κλίμακας στη γραμμή παραγωγής.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!