Η FinDreams σχεδιάζει πιο ασφαλείς μπαταρίες για ηλεκτρικά σκούτερ

Η FinDreams της BYD έχει λάβει σοβαρά υπόψη της τα ατυχήματα που έχουν συμβεί με ηλεκτρικά σκούτερ στην Κίνα και σκοπεύει να δράσει.

Ακούστε το άρθρο

Η BYD ανακοίνωσε μια σημαντική κίνηση αυτή την εβδομάδα που θα αλλάξει τον τρόπο που βλέπουμε τις μπαταρίες για δίτροχα. Πιο συγκεκριμένα, η θυγατρική της BYD, η FinDreams, αποφάσισε να αυξήσει τις επενδύσεις της στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών μπαταριών με στόχο την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σκούτερ.

Η ανακοίνωση αυτή προκύπτει μετά από πυρκαγιές που έλαβαν χώρα σε κτίρια κατοικιών στην επαρχία Jiangsu της Κίνας. Μάλιστα, αυτά προκάλεσαν σοβαρά δυστυχήματα, καθώς 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 44 τραυματίστηκαν. Αναζωπυρώνοντας τη συζήτηση για την ασφάλεια των ηλεκτρικών σκούτερ.

BYD Seal U: Έτοιμο για την Ευρώπη

Ανάγκη για ασφάλεια και η δέσμευση της FinDreams

Η FinDreams εκφράζει τη δέσμευσή της για τη δημιουργία ασφαλών προϊόντων. Επιπλέον, αναζητά συνεργασίες με τρίτους για τη διασφάλιση και την ασφαλή αποθήκευση των μπαταριών σε εσωτερικούς χώρους.

Ταυτόχρονα, η αύξηση των πυρκαγιών σε ηλεκτρικά δίκυκλα στην Κίνα έχει αναγκάσει πόλεις σε όλο τον κόσμο να λάβουν μέτρα ασφαλείας, με ορισμένες να απαγορεύουν τη χρήση ηλεκτρικών ποδηλάτων σε εσωτερικούς χώρους.

BYD Denza D9: Σε ηλεκτρική και plug-in υβριδική έκδοση

Τι δείχνουν τα μέχρι τώρα στοιχεία;

Ενδεικτικά, η FinDreams ανέφερε στοιχεία από το Εθνικό Γραφείο Πυροσβεστικής και Διάσωσης, το οποίο μετρά 21.000 πυρκαγιές ηλεκτρικών δικύκλων στην Κίνα το 2023. Αυτό σημαίνει αύξηση 17,4% από έτος σε έτος. Το 2022 σημειώθηκαν 18.000 πυρκαγιές σε ηλεκτρικά δίκυκλα, που αντιπροσωπεύουν αύξηση 23,4% από το 2021.

BYD Qin Plus DM-i: Το νέο προσιτό plug-in υβριδικό της μάρκας

Προς το παρόν, η FinDreams δεν έχει ακόμα αποκαλύψει συγκεκριμένα προϊόντα ή συνεργασίες. Ωστόσο, η επένδυσή της στην έρευνα και ανάπτυξη υπόσχεται μια νέα εποχή για την ασφάλεια των ηλεκτρονικών σκούτερ και των διτρόχων γενικότερα.

Πηγή: Electrive

 

abb_img