Η Γερμανία στηρίζει με τρία δισ. ευρώ τη μετάβαση των αυτοκινητοβιομηχανιών στην ηλεκτροκίνηση

Σημαντική επένδυση από την Μέρκελ με 3 δισ. ευρώ στην ηλεκτροκίνηση

Η γερμανική κυβέρνηση θα δαπανήσει τρία δισεκατομμύρια ευρώ έως τα τέλη του 2025 για να βοηθήσει την αυτοκινητοβιομηχανία να διαχειριστεί την ομαλή μετάβαση στην καθαρή κινητικότητα και να αντέξει την κρίση του κορωνοϊού.

Την ανακοίνωση πραγματοποίησε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ αμέσως μετά την συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του κλάδου της αυτοκινητοβιομηχανίας με στελέχη των ομοσπονδιακών κρατών.

Οι τρεις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες της Γερμανίας, VW Group, BMW και Daimler χαιρέτισαν το σχέδιο της κυβέρνησης, που περιλαμβάνει επιδοτήσεις, έως το 2025, ύψους 1 δισ. ευρώ για την αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το 1 δισ. ευρώ θα διατεθεί ως κίνητρα για την απόσυρση και αντικατάσταση των παλαιών φορτηγών, ενώ το άλλο 1 δισ. ευρώ θα χρηματοδοτήσει καινοτόμες ιδέες.

Ηλεκτρικό όχημα στη Γερμανία
Ηλεκτρικό όχημα στη Γερμανία

Ο στόχος της δημιουργία του ταμείου χρηματοδότησης καινοτόμων ιδεών είναι να αναπτυχθεί ένας μακροπρόθεσμος προσανατολισμός διαρθρωτικής πολιτικής ο οποίος, πέρα ​​από την αυτοκινητοβιομηχανία, λαμβάνει επίσης υπόψη την ανάπτυξη άλλων συναφών βιομηχανικών τομέων που επηρεάζονται από διαρθρωτικές αλλαγές.

Πώς κινείται η αγορά στη Γερμανία

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρήση ηλεκτρικών οχημάτων κινείται με αργούς ρυθμούς στη Γερμανία σε σύγκριση με πολλές άλλες αγορές, αλλά χάρη στα νέα κυβερνητικά κίνητρα, οι πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά τους τελευταίους μήνες.

Το μερίδιο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τον Οκτώβριο ανήλθε σε 8,4% της αγοράς το οποίο αποτελεί και ποσοστό ρεκόρ για τη Γερμανία.

Συνολικά στη Γερμανία υπάρχουν 33.107 σταθμοί φόρτισης και κυκλοφορούν περίπου 240.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Editorial