Η Google θα ρυθμίζει τα φανάρια στην Αττική

Η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τη Google, με στόχο τη διαχείριση της κυκλοφορίας στους δρόμους.

Ακούστε το άρθρο

Η κυκλοφοριακή συμφόρηση στους δρόμους της Αττικής είναι καθημερινό φαινόμενο, το οποίο ταλαιπωρεί αφάνταστα τους οδηγούς. Οι ουρές στα φανάρια της πόλης είναι ατελείωτες και η διαχείριση της κυκλοφορίας εξαιρετικά δύσκολη, ακόμη και για τους ανθρώπους της Τροχαίας. Ωστόσο, τη λύση στο εν λόγω πρόβλημα τη δίνει η… Google.

Πιο συγκεκριμένα, η Google θα αναλάβει να διευκολύνει την κυκλοφορία στους δρόμους, ρυθμίζοντας τα κόκκινα και τα πράσινα φανάρια, ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Ειδικότερα, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε στρατηγική συνεργασία με τη Google, στοχεύοντας στην καλύτερη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Google Maps: Έτσι θα ξέρεις πάντα που έχεις παρκάρει!

Πώς θα ρυθμίζει τα φανάρια η Google;

Με απλό τρόπο θα μπορούσαμε να πούμε. Ουσιαστικά, θα υπάρξει σύνδεση μεταξύ των φαναριών και της εταιρείας. Έτσι, η Google θα ρυθμίζει τους φωτεινούς σηματοδότες όταν είναι απαραίτητο, ανάλογα με την συμφόρηση που θα επικρατεί. Τέλος, το σήμα θα αποστέλλεται από δορυφόρους, καθώς και μέσω κινητής τηλεφωνίας.

Google Maps: Κάτι αλλάζει για τους κατόχους ηλεκτρικών οχημάτων

Ο Σύμβουλος Οδικής Ασφάλειας Περιφέρειας Αττικής, κ. Κίμωνας Λογοθέτης εξήγησε:

«Το επόμενο διάστημα τα φανάρια θα συνδεθούν με την Google, ώστε να ρυθμίζονται οι χρόνοι του φωτεινού σήματος σε πραγματικό χρόνο. Δηλαδή πόσο θα διαρκέσει το κόκκινο και πόσο το πράσινο θα κρατήσει ανάλογα με την κίνηση».

Επιπλέον, εξήγησε σχετικά:

«Σύμφωνα με το σήμα που θα στείλουμε, τόσο από δορυφόρους όσο και από κινητή τηλεφωνία, θα στείλουμε και κάποιες πληροφορίες κίνησης στην Google. Έτσι, οι χρόνοι ταξιδιού που μας δίνει το κινητό μας για εναλλακτικές διαδρομές θα είναι πολύ πιο αξιόπιστοι και ακριβείς. Είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα που έγιναν για τη διαχείριση της κυκλοφορίας».

Τα Google Maps δείχνουν τους γρήγορους φορτιστές!

Η εν λόγω συμφωνία θα δώσει σημαντικές λύσεις στο κυκλοφοριακό πρόβλημα που αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους οδηγούς. Τέλος, η Google θα προχωρήσει σε ακόμη μεγαλύτερη διεύρυνση της πλατφόρμας Google Maps, εισάγοντας στοιχεία σε πραγματικό χρόνο.

abb_img