Η Gordon Murray Automotive στη Σαουδική Αραβία

Με τρία υπεραυτοκίνητα η βρετανική εταιρεία κατασκευής οχημάτων Gordon Murray Automotive, έκανε ντεμπούτο στη Σαουδική Αραβία.

Ακούστε το άρθρο

Με τρία υπεραυτοκίνητα η βρετανική εταιρεία κατασκευής οχημάτων Gordon Murray Automotive, έκανε ντεμπούτο στη Σαουδική Αραβία. Σε αυτή την πρώτη της παρουσία στη χώρα η μάρκα παρουσίασε κορυφαία μοντέλα της. Το T.50, το αυτοκίνητο πίστας T.50s Niki Lauda και το πιο πρόσφατο μοντέλο της, το όμορφο T.33 Spider.

Φιλοξενούμενα στην VIP περιοχή του SEVEN Concours 2024 στο Ριάντ, τα τρία μοντέλα δείχνουν την εμμονή της εταιρείας στην ελαφριά, καλλιτεχνική μηχανική. Ταυτόχρονα οι γύροι επίδειξης του T.50 στην πίστα θα δείξουν πώς ο σχεδιασμός, η μηχανική, η απόδοση και ο V12 κινητήρας μπορούν να φέρουν μια οδηγική τελειότητα. Στην εκδήλωση είναι ο CEO της Gordon Murray Group, Phillip Lee. Για να κάνει επαφές με πελάτες και θαυμαστές της μάρκας. Μαζί με τον διάσημο οδηγό αγώνων και Executive Product και Brand Director της GMA, Dario Franchitti.

Ο Phillip Lee δήλωσε: «Οι πελάτες μας στη Σαουδική Αραβία και στις γειτονικές χώρες είναι πολύ σημαντικοί για την Gordon Murray Automotive. Όσο οι πελάτες λαμβάνουν τα αυτοκίνητά τους, θα βιώσουν την οδηγική τελειότητα που έχουμε ενσωματώσει σε κάθε μοντέλο. Η έκθεση αυτών των αυτοκινήτων και η παρουσίαση της μάρκας για πρώτη φορά στη Σαουδική Αραβία είναι μεγάλη τιμή».

Gordon Murray Automotive: Στα σκαριά 2 νέα ηλεκτρικά μοντέλα!

 

Tα 3+1 μοντέλα της Gordon Murray Automotive

Το T.50 με τη θέση οδήγησης στη μέση, είναι κομμάτι προπαραγωγής. Κατασκευάστηκε δηλαδή πρίν αρχίσει η παραγωγή των αυτοκινήτων για τους πελάτες. Το εντυπωσιακό μοντέλο σε «Bespoke Rio Blue» χρώμα δείχνει την πιο προηγμένη αεροδυναμική σε ένα αυτοκίνητο δρόμου. Έχει κινητήρα 670 ίππων Cosworth GMA V12 για πραγματική πρακτικότητα σε συνδυασμό με απόδοση.

Το T.50 θα ψυχαγωγήσει τους θεατές με γύρους επίδειξης στην πίστα της εκδήλωσης. Ενώ  το T.50s έχει τη δική του συνεισφορά. Μια επίδειξη του βρυχιθμού του κινητήρα V12. Αυτό το μοντέλο, ειδικό για χρήση σε πίστα, έχει αγωνιστικό κινητήρα 772 ίππων που φτάνει στο εκπληκτικό όριο των 12.100 στροφών. Μόλις 25 αυτοκίνητα T.50s, με κόστος 3,1 εκατομμύρια λίρες θα κατασκευάσει η μάρκα. Καθένα μοναδικό. Το T.50s έχει, όπως και το T.50 τη θέση οδήγησης στο κέντρο. Αλλά είναι ένα εντελώς νέο αυτοκίνητο με monocoque από ανθρακονήματα. Στο Ριάντ έχει πάει και το XP1, το πρώτο “Πειραματικό Πρωτότυπο” σε λαμπερό κόκκινο χρώμα, αλλά θα παραμείνει στατικό.

Ολοκληρώνοντας το τρίο της Gordon Murray Automotive στο Ριάντ είναι το διαχρονικού σχεδιασμού T.33 Spider. Αυτή η ανοιχτή έκδοση είχε προγραμματιστεί από την αρχή να υπάρχει στη γκάμα του μοντέλου. Για να δώση την πιο εμβληματική εμπειρία οδήγησης. Αφού οι επιβάτες θα ακούν τον 617 ίππων, 3.9 λίτρων Cosworth GMA.2 V12 κινητήρα να φτάνει πέρα από τις 11.000 σ.α.λ.

Το SEVEN Concours 2024 στο Ριάντ, τελειώνει στις 7 Μαρτίου 2024.

 

abb_img