Η Huawei υποστηρίζει ότι το νέο της μοντέλο είναι ανώτερο από το Μodel Y της Tesla

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας Huawei κινείται προς την κατεύθυνση της κατασκευής αυτοκινήτων.

Η Huawei δημοσίευσε περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με ένα νέο της όχημα που ισχυρίζεται ότι όχι μόνο είναι ανταγωνιστικό, αλλά ότι είναι καλύτερο και έχει ότι ξεπεράσει ακόμη και το Model Y της Tesla.

Με άλλα λόγια, η κινεζική Huawei ανταγωνίζεται ανοιχτά την Tesla του Έλον Μασκ.

Οι παραδόσεις του νέου οχήματος αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Φεβρουαρίου

aito

Ο τεχνολογικός γίγαντας της Κίνας Huawei είναι παγκοσμίως γνωστός για τα smartphones του, αλλά τώρα κινείται προς την κατεύθυνση της κατασκευής αυτοκινήτων.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία έχει προχωρήσει στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης αλλά και στη δημιουργία ενός νέου οχήματος, του Aito M5.

Πρόκειται για ένα υβριδικό όχημα που λειτουργεί τόσο με ηλεκτρισμό όσο και με καύσιμα, σύμφωνα με όσα είπε ο διευθύνοντας σύμβουλος και εκτελεστικός διευθυντής  της ομάδας καταναλωτών της Huawei, Richard Yu, στην εκδήλωση παρουσίασης χειμερινών προϊόντων της εταιρείας.

Οι παραδόσεις του νέου οχήματος αναμένεται να ξεκινήσουν γύρω στις 20 Φεβρουαρίου.

Το κόστος μετά την επιδότηση για το Aito M5 θα είναι 39.063 $ (250.000 γιάν), δηλαδή θα είναι σημαντικά πιο οικονομικό από το μοντέλο Y της Tesla, στα 44.072 $ (280.752 γιουάν).

H Arrival παρουσιάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δημιούργησε σε συνεργασία με την Uber

Μάλιστα μία ακόμα startup με έδρα την Κίνα που ονομάζεται Nio, ανακοίνωσε τον δικό της ανταγωνιστικό νέο μοντέλο έναντι της Tesla, το ηλεκτρικό σεντάν ET5 που θα κάνει την εμφάνιση του στην αγορά τον Σεπτέμβριο.

Το νέο όχημα της Nio θα κοστίζει 51.250 $ (328.000 γιουάν), χωρίς τις επιδοτήσεις. Το σεντάν ET7 της εταιρείας, το οποίο θα παραδοθεί τον Μάρτιο, ξεκινά από την τιμή των 70.326 $ (448.000 γιουάν).

Ωστόσο, το επερχόμενο όχημα της Huawei θα διαθέτει και ηχομονωτικό γυαλί. «Θα καταλαβαίνετε αν ένα μοντέλο είναι premium ή όχι, από τον ήχο», είπε ο χαρακτηριστικά ο Yu, σύμφωνα με το CNBC.

Το Aito M5 της Huawei είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας με προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης

Το Aito M5 της Huawei είναι το πρώτο μοντέλο της μάρκας με προσθήκη τεχνητής νοημοσύνης. Ως μέρος της αυτοκινητοβιομηχανίας Seres, η οποία έχει δημιουργήσει εξαρτήματα Huawei στο παρελθόν, αυτό είναι το πρώτο  project εξ ολοκλήρου σχεδιασμένο από την Huawei.

Η Seres ονομάζεται επίσης SF Motors και (όπως είναι αναμενόμενο) εδρεύει στη Silicon Valley. Αλλά, παραδόξως, είναι θυγατρική ενός κατασκευαστή αυτοκινήτων στο Chonqing, που ονομάζεται Sokon.

Bluebird: Το vintage αυτοκίνητο της δεκαετίας του ’80 έγινε ηλεκτρικό

Ο ιστότοπος της εταιρείας αναφέρει ότι «είναι σε θέση να κατασκευάζει και να πουλά ανεξάρτητα σε δύο από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου, τις ΗΠΑ και την Κίνα».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!