H Arrival παρουσιάζει το ηλεκτρικό αυτοκίνητο που δημιούργησε σε συνεργασία με την Uber

«Η πρώτη αποκάλυψη του Αrrival Car είναι μια συναρπαστική στιγμή για τους οδηγούς της Uber, οι οποίοι μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τη μαζική αγορά».

Ακούστε το άρθρο

Η βρετανική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων Arrival αποκάλυψε το πρώτο ολοκληρωμένο πρωτότυπο ηλεκτρικό της αυτοκίνητο, το Arrival Car, το οποίο αναπτύσσει σε συνεργασία με την Uber.

Η Arrival θα ξεκινήσει άμεσα τις δοκιμές του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου με σκοπό να ενσωματώσει τα σχόλια που θα προκύψουν από την δοκιμαστική περίοδο στην επόμενη φάση του σχεδιασμού.

Η παραγωγή του οχήματος είχε ανακοινωθεί πρωτύτερα για το τρίτο τρίμηνο του 2023, ωστόσο στην αποκάλυψη του Arrival Car, η εταιρεία δεν έκανε καμία αναφορά σχετικά με την προγραμματισμένη ημερομηνία παραγωγής.

Μέχρι στιγμής, η εταιρεία δεν έχει αποκαλύψει λεπτομέρειες για το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης του Arrival Car, αλλά έχει δημοσιεύσει δύο βίντεο του αυτοκινήτου στο Twitter. Η εμβέλεια και ο χρόνος φόρτισης είναι πιθανό να αποδειχθούν οι πιο κρίσιμοι παράγοντες στην περαιτέρω του ανάπτυξη.

Συνεργασία Uber και Arrival για την κατασκευή ηλεκτρικού οχήματος

Μάλιστα προκειμένου να εξασφαλίσει επαρκή κάλυψη στο Λονδίνο, η Uber έχει επενδύσει σε δημόσια υποδομή φόρτισης.  Η Arrival έχει επισημάνει επίσης, ότι τα οχήματα που προορίζονται να καλύψουν ανάγκες όπως το να λειτουργήσουν ως όχημα της Uber, διανύουν κατά μέσο όρο από 45.000 έως 50.000 χιλιόμετρα ετησίως, δηλαδή τριπλάσια σε σχέση με ένα τυπικό ιδιωτικό αυτοκίνητο.

Το Arrival Car είναι ένα όχημα που μοιάζει με βαν και παρέχει στον οδηγό μια καλύτερη εικόνα της κυκλοφορίας στην πόλη με την υπερυψωμένη θέση καθισμάτων και το μεγάλο παρμπρίζ, ενώ παρέχει και στους επιβάτες στο πίσω μέρος αρκετό χώρο. Σύμφωνα με τα βίντεο που δημοσιεύτηκαν στο Twitter, ο χώρος για τα πόδια ξεπερνά ακόμη και αυτόν μιας Rolls-Royce.

Τα υλικά που χρησιμοποιούνται είναι σχεδιασμένα ώστε να προκύπτει το βέλτιστο κόστος και βάρος, καθώς και για ανθεκτικότητα στη χρήση. Τα γκρι υφασμάτινα καθίσματα έχουν όμορφο και ανθεκτικό φινίρισμα. Άλλα εσωτερικά εξαρτήματα είναι κατασκευασμένα από σκληρό πλαστικό, ώστε να είναι επίσης ανθεκτικά αλλά και να καθαρίζονται εύκολα.

Η πλάτη του καθίσματος του συνοδηγού μπορεί να αναδιπλωθεί, δημιουργώντας ένα μικρό τραπέζι εργασίας για τον οδηγό. Συνολικά, το Arrival Car έχει σχεδιαστεί για να δίνει προτεραιότητα στο «κόστος, τον χρόνο λειτουργίας, στην άνεση του οδηγού, στην ασφάλεια και στην ευκολία».

Τα σχόλια που θα προκύψουν από την δοκιμαστική περίοδο θα ενσωματωθούν στην επόμενη φάση σχεδιασμού για να δημιουργηθούν τα βέλτιστα χαρακτηριστικά για ένα όχημα ειδικά προσαρμοσμένο το να καλύψει ειδικευμένες ανάγκες.

«Τους τελευταίους έξι μήνες, συνεργαζόμαστε στενά με τους οδηγούς της Uber για να δημιουργήσουμε ένα όχημα ειδικά για τον κλάδο και να το κάνουμε παράλληλα προσιτό, ανθεκτικό και εξαιρετικό στην εμφάνιση», δήλωσε ο Tom Elvidge, EVP Vehicle Platforms στην Arrival.

Η Arrival παρουσίασε το νέο της ηλεκτρικό van

«Είμαστε πρόθυμοι να υποστηρίξουμε τους οδηγούς σε αυτή τη μετάβαση αναπτύσσοντας το καλύτερο δυνατό προϊόν για οδήγηση που απογειώνει την εμπειρία τόσο για εκείνους όσο και για τους επιβάτες τους».

Ο Jamie Heywood, Περιφερειακός Γενικός Διευθυντής για τη Βόρεια και Ανατολική Ευρώπη της Uber δήλωσε: «Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου είναι μια συναρπαστική στιγμή για τους οδηγούς της Uber, οι οποίοι μεταβαίνουν στα ηλεκτρικά οχήματα με πολύ ταχύτερο ρυθμό από τη μαζική αγορά».

Ο Heywood αποκάλυψε ότι το νέο όχημα θα υποστηρίξει τη δέσμευση της Uber ώστε όλα τα αυτοκίνητα της εφαρμογής στο Λονδίνο να είναι πλήρως ηλεκτρικά έως το 2025, λέγοντας ότι αυτό θα βοηθήσει στην πράσινη ανάκαμψη και στις καθαρές αστικές μεταφορές.

abb_img