Η Jaguar Land Rover στο δρόμο για ένα πιο «πράσινο» μέλλον!

Η Jaguar Land Rover στοχεύει σε σημαντική μείωση ρύπων, ακολουθώντας μία σειρά από ενέργειες μέχρι το 2039.

Ακούστε το άρθρο

Με έναν πιο «πράσινο» προσανατολισμό βαδίζει προς το μέλλον η Jaguar Land Rover. Οι στόχοι που έχει θέσει προκύπτουν από τη Συμφωνία του Παρισίου. Καθώς, σε αυτήν οι κυβερνήσεις συμφώνησαν σε μείωση των εκπομπών CO2  μέχρι το 2050. Έτσι ώστε η γενική άνοδος της θερμοκρασίας να παραμείνει στον 1,5 βαθμό Κελσίου.

Panthera: Η νέα ηλεκτρική πλατφόρμα της Jaguar

Η αγγλική φίρμα ανακοίνωσε ότι σε πρώτη φάση θα μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 46% σε όλες τις δραστηριότητες μέχρι και το 2030. Επιπλέον, η εταιρεία που ανήκει στην Tata Motors θα μειώσει την μέση εκπομπή των οχημάτων κατά 54% κατά τη διάρκεια της κατασκευής των αυτοκινήτων της. Συμπεριλαμβανομένης μιας μείωσης κατά 60% κατά τη λειτουργία καθενός εξ αυτών.

Τα «έξυπνα» φανάρια της Ford σώζουν ζωές!

To πλάνο της Jaguar Land Rover μέχρι το 2039

Σε δεύτερη φάση έως και το 2039 θα επιδιώξει να είναι κλιματικά ουδέτερη στη γραμμή παραγωγής, ακολουθώντας τη στρατηγική Reimagine. Αυτό σημαίνει βέβαια πως οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα είναι μηδενικές. Προφανώς, αναφορικά με τη σχεδίαση, τα υλικά, την κατασκευή, τη γραμμή παραγωγής, τον εξηλεκτρισμό, τη μπαταρία κ.α.

Τέλος, για να υποστηρίξει αυτές τις δεσμεύσεις, η Jaguar Land Rover έχει διορίσει στο νέο ρόλο της Διευθύντριας Αειφορίας, τη Rossella Cardone. Υποστηρίζοντας τον François Dossa – Εκτελεστικό Διευθυντή, Στρατηγικής και Αειφορίας.

H Rolls-Royce Spectre τεστάρει τις αντοχές της στα χιόνια!

«Η αειφορία βρίσκεται στο επίκεντρο της στρατηγικής μας Reimagine, με στόχο την επίτευξη μηδενικού άνθρακα έως το 2039, ως κατασκευαστής των πιο επιθυμητών σύγχρονων πολυτελών οχημάτων στον κόσμο. Περνώντας στη δράση, ενσωματώνουμε τη βιωσιμότητα στο DNA της Jaguar Land Rover για να ελαχιστοποιήσουμε το αποτύπωμα άνθρακα.

Οι στόχοι που βασίζονται στην επιστήμη μας λένε πόσο γρήγορα πρέπει να μειώσουμε τις εκπομπές CO2. Καθώς και να κρατάμε ενήμερους τους ενδιαφερόμενους για την πρόοδό μας», εξήγησε η Cardone.

 

abb_img