Η Kawasaki «πρασινίζει» τον στόλο της!

Η Kawasaki έχει ένα ξεκάθαρο πλάνο εξηλεκτρισμού για τα μελλοντικά μοντέλα της, μέσω του προγράμματος «Go Green with Green Power».

Από τη φετινή Διεθνή Έκθεση Μοτοσικλέτας στο Μιλάνο (EICMA) προφανώς και δεν μπορούσε να λείπει η Kawasaki. Η ιαπωνική μάρκα παρουσίασε το ανανεωμένο της μοντέλο Versys, τη νέα σειρά H2, καθώς επίσης και το σύστημα ραντάρ στο H2 SX SE.

Ωστόσο, η παρουσία της εκεί ξεχώρισε για το πλάνο της, το οποίο την βάζει στο μονοπάτι του εξηλεκτρισμού και ακούει στο όνομα «Go Green with Green Power». Το εν λόγω πρόγραμμα είναι το σχέδιο της εταιρείας για την επίτευξη ουδετερότητας άνθρακα στο στόλο της.

Περιλαμβάνει πρωτότυπα μοντέλα με ηλεκτροκίνηση, υβριδική τεχνολογία και τεχνολογία υδρογόνου. Τα πρωτότυπα, τα οποία παρουσίασε η ιαπωνική μάρκα είναι ένα αμιγώς ηλεκτρικό Ninja, ένα υβριδικό Ninja και ένα υδρογονοκίνητο.

Αυτή είναι η πρώτη ηλεκτρική μοτοσικλέτα της Kawasaki!

Με ηλεκτρικό και υβριδικό Ninja θα κάνει την αρχή η Kawasaki

Αρχικά, το αμιγώς ηλεκτρικό Ninja, όπως όλα δείχνουν, θα μπει στην παραγωγή το 2023. Μαζί με το ηλεκτρικό μοντέλο η μάρκα παρουσίασε και μία έκδοση του βασισμένη στη σειρά «Ζ». Το σύστημα τόσο του ηλεκτρικού κινητήρα όσο και της μπαταρίας, είναι ίδιο και στα δύο μοντέλα με απόδοση κοντά στους 14 ίππους, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας θα φτάνει τις 3 kWh.

Το δεύτερο μοντέλο που παρουσίασε η εταιρεία είναι το υβριδικό Ninja, το οποίο έκανε την πρώτη του εμφάνιση το περασμένο καλοκαίρι στην Ιαπωνία. Το εν λόγω μοντέλο συνδυάζει θερμικό κινητήρα με ηλεκτροκινητήρα, δίνοντας στον αναβάτη τη δυνατότητα αμιγούς ηλεκτρικής κίνησης στις χαμηλές ταχύτητες εντός πόλης, χωρίς μείωση της αυτονομίας ή των επιδόσεων. Τέλος, η υβριδική μοτοσικλέτα θα μπει στην παραγωγή παραγωγής το 2024.

Kawasaki RHP Bex: Η κατσίκα-ρομπότ που όλοι θέλουμε να καβαλήσουμε!

Και μοτοσικλέτα με υδρογόνο στο πλάνο

Το τρίτο μοντέλο είναι και το πιο ενδιαφέρον, καθώς είναι το υδρογονοκίνητο Ninja H2. Το μοντέλο διαθέτει τον τούρμπο κινητήρα της H2, ενώ χρησιμοποιεί καύσιμο υδρογόνο σε αέρια μορφή, το οποίο παρέχεται με άμεσο ψεκασμό στον κινητήρα.

Ακόμα, η μάρκα παρουσίασε ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο με το όνομα Noslisu. Όπως επίσης και ένα ηλεκτρικό ποδήλατο με την ονομασία Elektrode.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!