Η LEC μετέτρεψε ένα κλασικό Μini σε ηλεκτροκίνητο

Ακούστε το άρθρο

H βρετανική φίρμα, London Electric Cars (LEC), η οποία μετέτρεψε το κλασικό Mini σε EV ιδανικό για μετακινήσεις εντός πόλης, έχει στόχο τη μετατροπή κλασικών ακόμα και ιστορικών ή διάσημων αυτοκινήτων, όπως για παράδειγμα αυτοκίνητα που έχουν “πρωταγωνιστήσει” σε ταινίες, σε ηλεκτρικά.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία από τις σχετικά προσιτές σε τιμή μετατροπές κλασικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό αφού η τιμή του kit που την υλοποιεί ξεκινά από τις 25.000 στερλίνες, περίπου δηλαδή 30.000 ευρώ, χωρίς όμως να υπολογίζουμε το κόστος του ίδιου του αυτοκινήτου και των φόρων.

LEC MINI 2

Το ηλεκτρικό kit περιέχει μπαταρία 20 kWh η οποία υπόσχεται αυτονομία 115 χλμ. και η τιμή του ξεκινά από τις 27.000 λίρες. Προσφέρεται όμως και η δυνατότητα επιλογής μεγαλύτερης απόδοσης μπαταριών 25 ή 35 kWh με τιμή που ξεκινά από τις 30.000 λίρες.

Η αυτονομία τους είναι 145 και 190 χλμ. αντίστοιχα.

Διαβάστε επίσης: Το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της ηλεκτροκίνησης

Για όσους επιθυμούν επιπλέον αυτονομία υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής μπαταρίας 40 kWh, αλλά προκειμένου να τοποθετηθεί θα πρέπει να αφαιρεθούν τα πίσω καθίσματα.

Σε ό,τι αφορά στις εκδόσεις με τις μικρότερες μπαταρίες, η LEC τις χωρίζει προκειμένου να τοποθετήσει τις μισές κάτω από το πίσω κάθισμα και τις άλλες μισές κάτω από το πορτ μπαγκάζ.

Σκοπός αυτής της διαδικασίας είναι να μην περιοριστούν περαιτέρω οι ήδη μικρές  διαστάσεις του κατά τα άλλα γοητευτικότατου κλασικού Mini.

Let Mini 3

Μια πλήρης επαναφόρτιση, σε φορτιστή 3 kW απαιτεί έξι ώρες, ενώ σε wallbox 7 kW ο χρόνος μειώνεται ακριβώς στο μισό, φορτίζοντας πλήρως σε τρεις ώρες.

Το ηλεκτρικό μοτέρ προέρχεται από την πρώτη γενιά του Nissan Leaf και αποδίδει 108 ίππους, σχεδόν το διπλάσιο από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης που εφοδιάζει κανονικά το κλασικό Mini.

Επίσης, κατόπιν ειδικής παραγγελίας, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής ενός ισχυρότερου μοτέρ και συγκεκριμένα αυτού που εφοδιάζει το δεύτερης γενιάς Nissan Leaf που έχει απόδοση 150 ίππων.

Classic Mini

Το Μini αποτελεί την πιο πρόσφατη, αλλά και πιο οικονομική μετατροπή σε ηλεκτροκίνητα που έχουν κατορθώσει έως τώρα.

Διαβάστε επίσης: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ επενδύει στην ηλεκτροκίνηση αγοράζοντας ποσοστό στη Lunaz

Στο μέλλον η LEC φιλοδοξεί να επεκτείνει τις μετατροπές της σε περισσότερα κλασικά μοντέλα, ενώ έως το 2025 σκοπεύει να έχει πραγματοποιήσει ήδη 1.000 μετατροπές στο εργαστήριο της στο Λονδίνο.

abb_img