Η LG εισάγει το Cloud στην αυτοκινητοβιομηχανία!

Η LG αναδεικνύει τη χρήση του Cloud στην αυτοκινητοβιομηχανία, με στόχο την ανάπτυξη της αυτόνομης οδήγησης.

Ακούστε το άρθρο

Η LG Electronics υιοθετεί το Cloud στα αυτόνομα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, στα αυτόνομα ρομπότ και στις έξυπνες συσκευές οικιακής ψυχαγωγίας της. Μάλιστα, για τους περισσότερους, το Cloud είναι ήδη ένας πολύ οικείος όρος και επιτρέπει την αποθήκευση αρχείων και την πρόσβαση σε αυτά από οπουδήποτε.

Honda και LG ετοιμάζουν εργοστάσιο μπαταριών στις ΗΠΑ!

Η LG και η αυτόνομη οδήγηση

Η εφαρμογή του Cloud στην αυτοκινητοβιομηχανία ανοίγει το δρόμο για την αυτόνομη οδήγηση. Ουσιαστικά, με αυτό τον τρόπο η LG δίνει τη δυνατότητα αναγνώρισης πολλών πληροφοριών από τα αυτόνομα αυτοκίνητα. Μάλιστα, αυτές οι πληροφορίες πρέπει να είναι διαθέσιμες σε πραγματικό χρόνο για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, τα αυτόνομα αυτοκίνητα πρέπει να παρέχουν τις τοποθεσίες κοντινών χώρων στάθμευσης, βενζινάδικων, αλλά και σταθμών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων. Παράλληλα, τα οχήματα αντλούν αυτές τις πληροφορίες από ένα τρισδιάστατο ψηφιακό οδικό χάρτης υψηλής ακρίβειας, που τροφοδοτεί το Cloud.

LG Omnipod: Το έξυπνο αυτόνομο όχημα για όλα τα γούστα!

Έξυπνες πόλεις και Cloud

Το Cloud είναι απαραίτητο όχι μόνο για την υλοποίηση της αυτόνομης οδήγησης, αλλά και για τη λειτουργία των έξυπνων πόλεων. Τα αυτόνομα αυτοκίνητα στην έξυπνη πόλη, πρέπει να μπορούν να επιταχύνουν, να φρενάρουν και να λαμβάνουν έξυπνες αποφάσεις σε κλάσματα δευτερολέπτου.

Για την επίλυση αυτού του ζητήματος είναι υπεύθυνο το edge computing, το οποίο χρησιμοποιεί τους αισθητήρες του αυτοκινήτου για τη συλλογή δεδομένων για τη μέτρηση της απόστασης μεταξύ οχημάτων. Στη συνέχεια, επιτρέπει στα αυτόνομα αυτοκίνητα την προσαρμογή της απόστασης, την αλλαγή λωρίδας και την αναγνώριση των σημάτων κυκλοφορίας.

LG: Το μεγαλύτερο εργοστάσιο μπαταριών στην Ευρώπη

Μάλιστα, όσο περισσότερα αυτόνομα οχήματα είναι στο δρόμο, τόσο το καλύτερο, καθώς τα αυτόνομα αυτοκίνητα κοινοποιούν πληροφορίες κυκλοφορίας στο Cloud.

Τέλος, για να αναπτύξει κορυφαίες λύσεις εξαρτημάτων ηλεκτρικών οχημάτων (EVs), η LG συνδυάζει τις τεχνολογίες cloud, συνδεσιμότητας και τοποθεσίας. Με τα δεδομένα που συλλέγει από αυτόνομα αυτοκίνητα, ηλεκτρονικά είδη ευρείας κατανάλωσης και συσκευές Internet of Things (IoT), η LG θα βελτιώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της μέσω του Cloud.

abb_img