Η Lucid ξεκινά στα τέλη Οκτωβρίου τις παραδόσεις του Air Dream Edition

Η αυτοκινητοβιομηχανία EV Lucid Motors άνοιξε τις πόρτες της μονάδας παραγωγής της στην Αριζόνα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τους επενδυτές και τους κατόχους κρατήσεων του Air Dream Edition για να παρουσιάσει τα πρώτα ηλεκτρικά Air.

Η Lucid ανακοίνωσε μάλιστα ότι το συγκεκριμένο μοντέλο θα παραδοθεί στα τέλη Οκτωβρίου.

Η Lucid πρόκειται να ξεκινήσει τις παραδόσεις της ναυαρχίδας των EV της

Lucid ev air

Ύστερα από μία πορεία 15 ετών η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πρόκειται να ξεκινήσει τις παραδόσεις της ναυαρχίδας των EV της, το sedan Lucid Air.

Για περισσότερο από ένα χρόνο, η Lucid Motors κάνει πλέον πρόοδο προς την πλήρη παραγωγή, καθώς, λόγω της πανδημίας Covid 19, το sedan της Lucid Air είχε πρωτύτερα καθυστερήσεις.

Αρχικά, η Lucid είχε ανακοινώσει τις καθυστερήσεις στην παραγωγή και είχε τοποθετήσει την εκκίνηση των παραδόσεων «κάπου στο δεύτερο μισό του 2021».

Lucid ev air

Μόλις πρόσφατα και μετά από μια αρχική ανακοίνωση ότι το Air Dream Edition θα παραδίδεται σε δύο ξεχωριστές εκδόσεις για τους πελάτες, η Lucid μοιράστηκε πιο λεπτομερείς αριθμούς που ήταν αρκετά εντυπωσιακοί.

Στην πραγματικότητα, τα 834 χλμ. τoυ εκτιμώμενου εύρους της αυτονομίας του Air Dream Edition αποτελούν ρεκόρ για οποιοδήποτε EV.

Διαβάστε επίσης: H Lucid Motors βάζει σε “τροχιά” τη νέα γενιά ηλεκτρικών οχημάτων

Επιπλέον, η έκδοση Performance του Lucid’s Air Dream Edition αποδίδει 1.111 ίππους, ένα ακόμη εντυπωσιακό κατόρθωμα.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στο Advanced Manufacturing Plant, η Lucid παρουσίασε τα πρώτα μοντέλα Air πριν ακόμα ξεκινήσουν οι παραδόσεις στους πελάτες της, κάτι το οποίο έχει προβλεφθεί για τον επόμενο μήνα.

Οι εκδόσεις Lucid Air Dream Edition θα παραδοθούν στα τέλη Οκτωβρίου

Η πρώτη έκδοση του πολυαναμενόμενου πολυτελούς EV, Dream Edition θα αρχίσει να παραδίδεται στους κατόχους των κρατήσεων στα τέλη Οκτωβρίου. Την περιορισμένη κυκλοφορία του Air Dream Edition θα ακολουθήσουν τα Air Grand Touring, Touring και η πιο προσιτή έκδοση Air Pure.

Lucid ev air

Με τις εκδόσεις Dream Edition να καταφθάνουν σε ένα μήνα από τώρα, η Lucid μπορεί επιτέλους να αρχίσει να κάνει αυτό που το κοινό την ενθαρρύνει να κάνει εδώ και χρόνια: να παραδώσει το πρώτο της EV.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ο CTO της Lucid Group, Peter Rawlinson δήλωσε: “Η τεχνολογία EV που έχει αναπτύξει η Lucid θα σας επιτρέψει να διανύσετε περισσότερα χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας λιγότερη ενέργεια”.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησε η παραγωγή του Rivian R1T1, μετά από τρία χρόνια αναμονής

Η τεχνολογία μας θα επιτρέψει να δημιουργήσουμε όλο και πιο ελαφριά, αποδοτικότερα και λιγότερο ακριβά ηλεκτρικά οχήματα, και σήμερα αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα στο ταξίδι μας για την επέκταση της μετάβασης σε πιο βιώσιμες μεταφορές.”

Σύμφωνα με την Lucid Motors, αυτή τη στιγμή έχει πάνω από 13.000 κρατήσεις που θα παραδοθούν μετά τις 520, ήδη προγραμματισμένες, των Dream Editions.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!