Ξεκίνησε η παραγωγή του Rivian R1T1, μετά από τρία χρόνια αναμονής

Ακούστε το άρθρο

Η Rivian ξεκινά την παραγωγή του πρώτου ηλεκτρικού R1T μετά από τρία χρόνια αναμονής.

Το 2018, ο RJ Scaringe, διευθύνων σύμβουλος της Rivian παρουσίασε το πρωτότυπο ενός πλήρως ηλεκτρικού SUV. Μετά από αυτήν την κίνηση, παρουσιάστηκαν αρκετά διαφημιστικά βίντεο, αλλά τίποτα απτό.

Διαβάστε επίσης: Η Rivian παρουσίασε το ηλεκτρικό ημιφορτηγό R1T

Σήμερα, τρία χρόνια αργότερα, η εταιρεία έβγαλε το πρώτο της όχημα απευθείας από τη γραμμή παραγωγής της.

Πάνω από 30.000 είναι οι προπαραγγελίες για το Rivian R1T1

Το tweet της εταιρείας, με το οποίο ανακοίνωσε το γεγονός, έδωσε χαρά σε πάνω από 30.000 εν δυνάμει κατόχους, οι οποίοι έχουν προβεί σε προπαραγγελίες για το συγκεκριμένο ηλεκτρικό οχήμα της Rivian τα τελευταία χρόνια.

Τα οχήματα που είχαν αρχικά προγραμματιστεί να παραδοθούν στα τέλη του 2020 ήρθαν αντιμέτωπα με πολλαπλές καθυστερήσεις, αλλά οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα.

Νωρίτερα, τον Απρίλιο, το InsideEVs ανέφερε σχετικά με τις προπαραγγελίες ότι η ημερομηνία δεν είναι το μόνο χαρακτηριστικό που καθορίζει τη σειρά παράδοσης, αλλά και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ένας πελάτης ακόμα και το χρώμα που έχει επιλέξει.

Έτσι, όσοι επέλεξαν το Rivian Blue και έκαναν έγκαιρες παραγγελίες είναι πιθανό να λάβουν πιο σύντομα το όχημα τους.

Η Rivian συναρμολογεί τα φορτηγά τους στο Illinois. Το Το Drive αναφέρει ότι η εγκατάσταση χτίστηκε το 1988 και παρήγαγε αρχικά αυτοκίνητα της Mitsubishi και της Chrysler που λειτουργούσαν με βενζίνη μέχρι το 1995 και στη συνέχεια εξυπηρετούσε αποκλειστικά τη Mitsubishi μέχρι το 2016.

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε τις εργασίες εκείνη τη χρονιά και η Rivian αγόρασε μία αχρησιμοποίητη γραμμή συναρμολόγησης μόλις το 2017.

Στις φωτογραφίες λείπει ο Τζεφ Μπέζος, ο οποίος έχει υποστηρίξει οικονομικά την εταιρεία και θα περιμένει επίσης την κυκλοφορία των οχημάτων παράδοσης που προορίζονται για την Amazon.

Διαβάστε επίσης: Οι τρεις βασικοί λόγοι που οι εμπορικοί στόλοι αυτοκινήτων στρέφονται στην ηλεκτροκίνηση

Η Rivian έχει προθεσμία το 2030 για να παραδώσει 100.000 από αυτά τα οχήματα και σύντομα θα χρειαστεί περισσότερες γραμμές παραγωγής.

abb_img