«Yπερυψωμένες» δημόσιες μεταφορές λόγω… κλιματικής αλλαγής

Τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί που πρέπει να πάμε, εάν οι δρόμοι είναι δύσβατοι. Αλλά οι άνθρωποι της Unitsky String Technologies, Inc. έχουν μια απάντηση σε αυτό το πρόβλημα.

Η κλιματική αλλαγή θα φέρει σταδιακά περισσότερα προβλήματα στις μεταφορές και οι τεχνολογίες Unitsky String πιστεύουν πως έχουν τη λύση.

Ο καιρός καταστρέφει τα συστήματα μεταφοράς. Τα εμπορικά αεροσκάφη δεν μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν κατά τη διάρκεια κακών καιρικών συνθηκών.

Τα αυτοκίνητα και τα φορτηγά δεν μπορούν να πραγματοποιήσουν διαδρομές σε πλημμυρισμένους δρόμους. Ο πάγος, το χιόνι και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν το ταξίδι με αυτοκίνητο επικίνδυνο.

Δυστυχώς, ένας πλανήτης που αντιμετωπίζει κλιματική κρίση συνεπάγεται ότι θα υπάρχουν ολοένα και περισσότερα προβλήματα που σχετίζονται με τον καιρό στο μέλλον.

Τα αυτοκίνητα δεν θα μπορούν να μας οδηγήσουν εκεί που πρέπει να πάμε, εάν οι δρόμοι είναι δύσβατοι. Αλλά οι άνθρωποι της Unitsky String Technologies, Inc. έχουν μια απάντηση -την δημιουργία μιας ισχυρής διάβασης σιδηροδρόμου που μπορεί να μεταφέρει επιβάτες και φορτία ψηλά πάνω από το έδαφος.

Η Unitsky String Technologies μεταφέρει επιβάτες ψηλά πάνω από τη έδαφος

Unitsky String Technologies

Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατασκευή της Unitsky String Technologies κοστίζει πολύ λιγότερο από κάθε άλλο τύπο συστήματος μεταφοράς υπερυψωμένων οδών και είναι 10 φορές ισχυρότερη από μια συμβατική γέφυρα αυτοκινητόδρομου ή σιδηροδρομική γραμμή.

Επιπλέον, πρόκειται για μια ανθεκτική δομή, αφού στην περίπτωση που ένα από τα στηρίγματα πληγεί από σεισμό, τα στηρίγματα εκατέρωθεν είναι αρκετά ισχυρά για να στηρίξουν τη δομή συνολικά.

Διαβάστε επίσης: Elon Musk: Το Starship μπορεί να είναι έτοιμο πριν το 2024

Οι καιρικές συνθήκες, όπως είναι ο πάγος και το χιόνι, δεν μπορούν να το επηρεάσουν. Ως πρόσθετο όφελος, το σύστημα δεν δημιουργεί φράγμα για την άγρια ​​ζωή, αφού είναι υπερυψωμένο.

Το σύστημα δεν επηρεάζεται, επίσης, από την ομίχλη, τον καπνό ή άλλα οπτικά εμπόδια επειδή αντί για χειριστή, η τεχνητή νοημοσύνη ελέγχει την ταχύτητα των uPods (ένα είδος αυτόνομου ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε ατσάλινους τροχούς) και έτσι δεν επηρεάζεται από συνθήκες χαμηλής ορατότητας.

Unitsky String Technologies
Ο ιδρυτής και γενικός σχεδιαστής της UST Inc. Anatoli Unitsky απεικονίζεται μπροστά από το uFlash που είναι ένα όχημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας για υπεραστικές και διεθνείς διαδρομές.

Οι επιβάτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσα σε ένα μοντέρνο εσωτερικό που διαθέτει προηγμένες επιλογές συνδεσιμότητας και ψυχαγωγίας. Εάν το σύστημα τροφοδοτείται από ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές, όπως η ηλιακή ή η αιολική ενέργεια, τα uPods έχουν μηδενικές εκπομπές άνθρακα.

Υπάρχει επίσης μια επιλογή για μια έκδοση υψηλής ταχύτητας της τεχνολογίας που θα μεταφέρει επιβάτες με ταχύτητες άνω των 480 χλμ. την ώρα.

Τέλος, το Unitsky θα έχει πολύ χαμηλότερο κόστος εξαγοράς γης, καθώς χρειάζεται μόνο υποστηρικτικές κατασκευές. Η συντριπτική πλειοψηφία του συστήματος θα περνά πάνω από τη γη.

Φανταστείτε τι θα μπορούσαν να σημαίνουν τα συγκροτήματα Unitsky String Technologies για περιοχές επιρρεπείς σε πλημμύρες, όπως είναι η Νέα Ορλεάνη και η Νέα Υόρκη.

Οι πόλεις που επηρεάζονται από την άνοδο της στάθμης της θάλασσας θα μπορούσαν επίσης να δημιουργήσουν συστήματα μεταφοράς που να είναι αδιαπέραστα από τις παράκτιες πλημμύρες.

Η λύση υψηλής ταχύτητας Unitsky String Technologies είναι από πολλές απόψεις παρόμοια με την ιδέα του Hyperloop που προτείνει την διάνοιξη υπόγειων τούνελ για τη μεταφορά ανθρώπων και οχημάτων.

Διαβάστε επίσης: Η Virgin αποκαλύπτει το νέο της σχεδιαστικό concept για το Hyperloop – Cars Electric

Αυτό μπορεί να είναι μια καλή λύση για τις πολυσύχναστες πόλεις, αν και το συγκρότημα Unitsky μπορεί να εγκατασταθεί πάνω από τους δρόμους της πόλης, και μάλιστα χωρίς τα οπτικά και κινητικά εμπόδια που έχουν δημιουργήσει οι υπερυψωμένοι σιδηρόδρομοι στο παρελθόν.

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!