Η Mazda συνεργάζεται με τη Suzusan!

Η Mazda προχωρά σε συνεργασία με τον οίκο υψηλής ραπτικής Suzusan και τοποθετούν τεχνικές της ιαπωνικής παράδοσης στα νέα μοντέλα της.

Η συνεργασία της Mazda με τη Suzusan στοχεύει στην εφαρμογή διαφορετικών τεχνικών σχεδιασμού στα νέα μοντέλα της εταιρείας. Μάλιστα, οι τεχνικές αυτές είναι πολύ πιο κοντά στο παραδοσιακό μοτίβο της ιαπωνικής τέχνης και αντιπροσωπεύουν τη φιλοσοφία «Crafted in Japan». Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του «Crafted in Japan» σε συνδυασμό με τις μηχανικές και σχεδιαστικές τεχνικές της Ιαπωνίας, τα συναντάμε στο νέο Mazda CX-60.

Με ασφάλεια 5 αστέρων το Mazda CX-60

Ας γνωρίσουμε τον οίκο υψηλής ραπτικής Suzusan

Τον οίκο Suzusan ίδρυσε ο Hiroyuki (Hiro) Murase. Μάλιστα, ο συγκεκριμένος οίκος έχει επανασχεδιάσει την αρχαία ιαπωνική τέχνη φινιρίσματος υφασμάτων Shibori, η οποία σημαίνει «στρίψιμο» ή «στρίφωμα».

Επιπλέον, τις ρίζες της Suzusan βρίσκουμε στο χωριό Arimatsu της Ιαπωνίας. Στο εν λόγω χωριό οι τεχνίτες των βιοτεχνιών, εμπλουτίζουν πολυτελή ρούχα φτιαγμένα από λεπτά νήματα, με ξεχωριστά και μοντέρνα σχέδια.

Έτσι, λειτουργεί και η Suzusan, η οποία χρησιμοποιεί και αναδημιουργεί με τολμηρό τρόπο παραδοσιακές τεχνικές σε επιλεγμένα υλικά. Επιλέγει υλικά, όπως το χειροποίητο κασμίρ, το αλπακά ή το διαφανές μετάξι από την Ιαπωνία.

Καλωσορίζουμε στην Ελλάδα το Mazda CX-60!

Τα κοινά σημεία της Mazda με τη Suzusan

Η συνεργασία της Mazda με τη Suzusan έχει αποκαλύψει πολλά κοινά σημεία των 2 εταιρειών. Συγκεκριμένα και οι 2 μάρκες συνδυάζουν αρχές χειροτεχνίας με μοντέρνα σχεδιαστικά στοιχεία.

Ουσιαστικά, χρησιμοποιούν συνηθισμένα αντικείμενα, τα οποία τοποθετούν σε ένα νέο πλαίσιο και μέσω παλαιών τεχνικών βρίσκουν κάτι νέο και συναρπαστικό. Επιπλέον, η εκτίμηση του κενού χώρου μεταξύ των σχεδιαστικών αντικειμένων και των μοτίβων, αποτελεί ένα κοινό σημείο στη φιλοσοφία των 2 εταιρειών.

Τέλος, η αναζήτηση της έμπνευσης από τον γύρω κόσμο και τη φύση, συνδέει τη Mazda με τη Suzusan.

Το θρυλικό Mazda RX-8 σήμερα γιορτάζει!

O Hiroyuki (Hiro) Murase δήλωσε:

«Αυτό που φτιάχνουμε δεν είναι απλώς ένα μαζικό προϊόν. Το ύφασμα είναι υφαντό στο χέρι. Όταν αγγίζεις την επιφάνεια, νιώθεις αυτή την απαλότητα. Μπορείτε να δείτε τη χρωματική διαβάθμιση, η οποία δεν εκτυπώνεται ή σχεδιάζεται από κάποιον υπολογιστή. Το φτιάχνουν χέρια, δάχτυλα και ο χρόνος. Είναι η τελειότητα στην ατέλεια με έναν φυσικό τρόπο. Και αυτό είναι νομίζω, η ιαπωνική νοοτροπία».

Editorial

newsletter-graphic-carselectric.gr
Για να μην χάνετε ούτε είδηση για την ηλεκτροκίνηση!