Η McLaren «καλοβλέπει» τη Formula E

H McLaren αποτελεί μια εταιρεία-θρύλο στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και δη, στη Formula 1, όπου έχει γράψει «χρυσές» σελίδες στην ιστορία του μηχανοκίνητου σπορ.

Η βρετανική εταιρεία εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στη Formula E, κάτι που αν τελικώς πραγματοποιηθεί, θα προσδώσει κύρος και φήμη στο πρωτάθλημα των αμιγώς ηλεκτρικών μονοθέσιων.

H Formula Ε δεν είναι άγνωστη στη McLaren, τουναντίον, καθώς  η θυγατρική της βρετανικής εταιρείας, McLaren Applied, αποτελεί τον αποκλειστικό προμηθευτή μπαταριών Gen 2 του συγκεκριμένου πρωταθλήματος ηλεκτρικών μονοθέσιων.

Τώρα η McLaren πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα, υπογράφοντας συμφωνία με τη διοργανώτρια αρχή της Formula E, που της δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, τη σεζόν 2022-2023.

Διαβάστε: Formula E: Νέο ηλεκτρικό μονοθέσιο και υψηλές βλέψεις έχει η Audi

Η βρετανική εταιρεία θα… πάρει το χρόνο της, προκειμένου να αξιολογήσει πλήρως τα δεδομένα και να αποφασίσει αν τελικά θα συμμετάσχει στην 9η σεζόν της Formula E.

Προς το παρόν, όπως τόνισε ο CEO της McLaren Racing, Zak Brown, «παρακολουθούμε προσεκτικά τη Formula E για αρκετό καιρό και παρακολουθούμε την πρόοδο της. Έχουμε τον απαραίτητο χρόνο να αποφασίσουμε εάν η Formula E είναι κατάλληλη για τη McLaren ως μελλοντική πλατφόρμα ανταγωνισμού».

newsletter-graphic-carselectric.gr
Οι ειδήσεις μας κατευθείαν στο inbox σας!